Komentarze do opinii: W sequelu Control Remedy próbuje połączyć ogień z wodą - i po zagraniu jest to dla mnie najbardziej oczekiwana gra roku

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
20.06.2026 10:40
Messerschmitt
1
odpowiedz
Messerschmitt
57
Pretorianin

Jak nie czekałem, tak po tym tekście pojawił się apetyt na nowe dzieło Finów. Dobrze się czytało!

post wyedytowany przez Messerschmitt 2026-06-20 11:06:43
20.06.2026 10:49
skibru74
2
1
odpowiedz
skibru74
2
Legionista

Czekam mocno, wraz z Resonance od Asobo to najbardziej przeze mnie wyczekiwana gra tego roku. Przypominam, również, że Alan Wake 2 mimo genialnej jakości nie za bardzo się sprzedał i studio ma lekkie problemy finansowe, więc jeśli jesteście fanami tego, co robi Remedy i widzicie w tej grze potencjał, to zachęcam do zakupu, który może przyczynić się do "uratowania" studia 🦫

20.06.2026 11:11
PePe PL
3
1
odpowiedz
PePe PL
175
Generał

Brzmi ciekawie. Oryginalny Control miał potencjał, ale czegoś w nim brakowało, na dłuższą metę mnie męczył i nudził, nie dawał radości z walki. Nie miałem żadnych oczekiwań względem 2'ki, ale z tego co czytam to relacje z testów są bardzo pozytywne. Ponoć dynamika, płynność i responsywność są na wysokim poziomie, wyższym nawet niż Infamous. No nic, trzymam kciuki i czekam.

20.06.2026 11:28
4
2
odpowiedz
1 odpowiedź
forzaroma
98
Konsul

Jakoś nie 'wchodzą' mi te klimaty - slasher + przegięty surrealizm.
Alan Wake 2 uwielbiam i życzę studiu jak najlepiej, nie brak im oryginalności i swojego stylu, wydaje mi się jednak, że ta gra nie sprzeda się zbyt - jesień upchana premierami, a Resonant trafi raczej do niszy.

20.06.2026 11:47
Herr Pietrus
4.1
1
odpowiedz
Herr Pietrus
244
Jestę Grifterę

forzaroma Nie sprzeda to mało powiedziane, większość fanów jedynki jest zniesmaczona tym, co pokazali. Mogę tylko za nimi powtórzyć: slasher, miejscami mocno zmieniony klimat, przesadzona, przerysowana walka...

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2026-06-20 11:47:59
20.06.2026 11:44
5
odpowiedz
Gs11
39
Centurion

Na przyszłość moglibyście nie wrzucać bezpośrednich spoilerów typu kto jest z kim, dla ludzi którzy nie ukończyli jedynki, bądź przynajmniej uprzedzić.

20.06.2026 12:18
6
odpowiedz
jako8
3
Pretorianin

Ta gra się dobrze nie sprzeda jak większość ich gier. Są przekombinowane...

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl