Jak nie czekałem, tak po tym tekście pojawił się apetyt na nowe dzieło Finów. Dobrze się czytało!
Czekam mocno, wraz z Resonance od Asobo to najbardziej przeze mnie wyczekiwana gra tego roku. Przypominam, również, że Alan Wake 2 mimo genialnej jakości nie za bardzo się sprzedał i studio ma lekkie problemy finansowe, więc jeśli jesteście fanami tego, co robi Remedy i widzicie w tej grze potencjał, to zachęcam do zakupu, który może przyczynić się do "uratowania" studia 🦫
Brzmi ciekawie. Oryginalny Control miał potencjał, ale czegoś w nim brakowało, na dłuższą metę mnie męczył i nudził, nie dawał radości z walki. Nie miałem żadnych oczekiwań względem 2'ki, ale z tego co czytam to relacje z testów są bardzo pozytywne. Ponoć dynamika, płynność i responsywność są na wysokim poziomie, wyższym nawet niż Infamous. No nic, trzymam kciuki i czekam.
Jakoś nie 'wchodzą' mi te klimaty - slasher + przegięty surrealizm.
Alan Wake 2 uwielbiam i życzę studiu jak najlepiej, nie brak im oryginalności i swojego stylu, wydaje mi się jednak, że ta gra nie sprzeda się zbyt - jesień upchana premierami, a Resonant trafi raczej do niszy.
Na przyszłość moglibyście nie wrzucać bezpośrednich spoilerów typu kto jest z kim, dla ludzi którzy nie ukończyli jedynki, bądź przynajmniej uprzedzić.
Ta gra się dobrze nie sprzeda jak większość ich gier. Są przekombinowane...