"Nadchodzące detektywistyczne RPG może spodobać się nawet tym graczom, którym do tej pory było nie po drodze z dziełami Owlcatów.".
Nie po drodze mi jest, bo nie wydają swoich gier po polsku i na razie widzę, że ta gra tego nie zmieni.
No dobra, ale Panie Przemysławie, te Owlcaty to ruskie wspierające reżim czy niewspierające reżimu? Bo nie mam takiego zaplecza riserczowego jak wy a chętnie bym się dowiedział.
"Nadchodzące detektywistyczne RPG może spodobać się nawet tym graczom, którym do tej pory było nie po drodze z dziełami Owlcatów.".
Nie po drodze mi jest, bo nie wydają swoich gier po polsku i na razie widzę, że ta gra tego nie zmieni.
Rzut kamery nie wygląda zbyt ciekawie. Dlaczego nie zdecydowano się na widok z pierwszej albo trzeciej osoby? Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie w grach RPG.
Dużo najlepszych RPG-ów w historii ma właśnie widok z góry, a nie FPP lub TPP więc takie klasyczne gry RPG też muszą być z widokiem z góry.
Czekam na DH ale jeszcze bardziej będę na fanowską polonizację. Odkąd kupiłem Rogue Tradera (po spolszczeniu) z dodatkami nie gram w nic innego.
No dobra, ale Panie Przemysławie, te Owlcaty to ruskie wspierające reżim czy niewspierające reżimu? Bo nie mam takiego zaplecza riserczowego jak wy a chętnie bym się dowiedział.
Czy ta historia nie będzie aby ciut kameralna na tle tak megalomańskich fabularnie projektów jak Rogue Trader czy WOTR? Szkoda, żeby tak były; taki akt V Swarm-That-Walks w WOTRZE, to praktycznie bycie żywą plagą, pożarem, nad którego gaszeniem deliberują tak różne osobistości jak Nocticulla i Iomadae (nawet rozważając sojusz). Dark Heresy wydaje mi się bardziej lokalne, a szkoda
Czekam na tę grę, ale kupię dopiero po wydaniu 3 teraz-już-naprawdę-finalnego-megapatcha, bo 2 (finalny-megapatch) i 1 (naprawiający-wszystko-megapatch) zazwyczaj nie wystarczają, by doprowadzić ich gry do w miarę porządnego poziomu. A już zwłaszcza biorąc pod uwagę stopień komplikacji przy tych wszystkich śledztwach i zaangażowanych w nie stronach.
Czyli tak ok. rok po premierze powinno być OK.