Rzadko widzi się gry pokazujące Kampanię Wrześniową. Może być ciekawie.
W tej ich zapowiedzi nie ma nic o kampanii. Mam nadzieję, że nie będziemy pierwszą frakcją bez misji (nawet taka Finlandia ma kampanię).
Kampania niby będzie, ale to będzie pierwsza "łączona" kampania, tzn. nie będzie całej kampanii dla Polski, tylko będzie 11 misji podzielone między Polakami, ruskimi i szkopami. Trochę nie za fajnie, jakby było mało misji dla Niemców :(
Oczywiście na filmiku od zachodnich uczniów dra Goebbelsa mamy pokłon w stronę starych, dobrych kłamstw III Rzeszy.
spoiler start
Chodzi o ujęcie z polskimi ułanami na konikach, wyraźnie na placu boju, a następne ujęcie ukazuje przejazd niemieckich czołgów,
spoiler stop
co jest sugestywną wersją opisu działania polskiej kawalerii dostarczonej własnie przez Ministerstwo Propagandy i Oświecenia Publicznego z września 1939 r. Tutaj nieco mniej gebelsowsko: https://www.muzeum1939.pl/aktualnosci/kawaleria-przeciw-czolgom--klamstwo-ktore-stalo-sie-mitem-m2wswirtualnie-11310
Super. uwielbiam tą grę. Zwłaszcza lubię grać w początkach tego konfliktu. Początkowe fazy IIWŚ to jest to.
Tego DLC nie odpuszczę. Jestem wielkim fanem marki, twórcą kilkunastu modów, ale dlc z angolami sobie darowałem (ograłem "przed zakupem") bo tak flegmatycznych dialogów z fatalnym dubbingiem jeszcze nie słyszałem, misje wypadały blado. Mam nadzieję, że przy Polsce się przyłożą. Finest hour to jak na razie jedyny dodatek który odpuściłem i który definitywnie zbyt wiele kosztuje. Zwracałem im odwagę na cenę w złotówkach ponad 10 razy ale zostałem zlany.