No właśnie z 2004 miałem pewien problem. Jestem wielkim miłośnikiem wersji z 1999 roku, UT2004 ma świetne tryby, jest bardzo dopracowany, rozbudowany względem oryginału itd. Z drugiej strony klimat oryginału i jednak trochę wolniejsza rozgrywka (choć dalej bardzo szybka) mi bardziej leżały w oryginalnym UT.
Naprawdę fajnie by było jakby był mod do UT2004 przybliżający go do oryginalnego UT paletą barw i feelingiem rozgrywki. W rezultacie w 2004 grałem dla nowych trybów i ulepszanego assaulta, ale w DM czy CTF wolełem w klasycznym.
UT99 to gra ponadczasowa. Do dziś lubię czasem pograć. W tych późniejszych brakło już tego klimatu.
Gdyby nie to to byłaby lepsza gra niż UT3, bo walka wyzwalała te radosne emocje co 20 lat temu. Ach, nie ma to jak wskoczyć na kogoś z flakiem albo gluten.
Mimo że wolę Quake 3 Arena, to w każdego UT się grało, wersja 2004 chyba była najbardziej rozbudowana.
Poza tym szkoda, ze Epic calkowicie olał tę serię.
gralem dosyc długo w demko z jednej z gazet.
ciagla ta sama mapa a i tak mi sie nie nudzilo :D
Unreal Tournament jest tylko jeden - Pierwszy. Późniejsze to już tęczowe (w sensie kolorowe) gó..o warte cipstwa.
Dobra gra, pod względem zawartości była ogromna. Największe wrażenie zrobił na mnie tryb misji (assault), a przede wszystkim misja w której lataliście w kosmosie statkami atakując baze kosmiczną gdzie później akcja przenosiła się właśnie do bazy. Świetna realizacja i to w grze nastawionej na multiplayer. Dziś jednak muszę przyznać, że arena-shooterowy movement w ogóle nie pasował do trybów z pojazdami. Mogliśmy skakać jak małpy żeby unikać pocisków czołgu w szczerym polu co było troche komiczne :D
Świetna część która doskonale rozwinęła UT 2003 o dodatkowe elementy i zawartość, pamiętam jak zagrywałem się najpierw w demo jak głupi. Potem jak kupiłem pełną wersję to jeszcze bardziej się oderwać nie mogłem. Wszystko mi w tej części grało i wracam do niej regularnie jak do klasycznego UT i UT3.
Fajnie że przypomnieliście, szkoda jedynie że sam Epic ma głęboko w dupie markę która ich wypromowała.
Przede wszystkim to Epic powinien wrócić do tej serii, szczególnie że słyszy się o problemie jakim jest spadająca popularność ich głównego źródła dochodów czyli Fortnite'a.
Poproszę jeszcze o artykuł o ponadczasowej grze
America's Army 2.5 , która w dalszym ciągu jest wspierana i utrzymywana przez społeczność fanów.
Grę można zainstalować na Windows i Linux.
Co chwile pojawiają się nowi-starzy gracze, którzy wspominają stare dobre czasy.
[link]
Do zobaczenia w grze. Hoooah