Komentarze do wiadomości: Uczniowie podstawówek całkowicie stracą dostęp do smartfonów, nawet na przerwach, jednak w szkołach średnich mogą odetchnąć z ulgą

Mobile
Dodaj komentarz
25.03.2026 14:33
1
2
odpowiedz
jako8436703776
1
Chorąży

Bardzo dobra decyzja!

25.03.2026 14:37
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Darek1785
7
Konsul

Absurd, najpierw rodzice, a później maksymalnie szkoła powinny o tym decydować, a nie politycy.

25.03.2026 15:13
DocHary
2.1
1
DocHary
87
Unclean One

Pewnie, z alkoholem też tak powinno być.

25.03.2026 14:44
Kwisatz_Haderach
3
2
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
23
GIT GUD or die trying

I GITES. Jeszcze zamontowac autonomiczne drony z EMP i jak ktorys otworzy Tik Toka to buuum i po sprawie.

A na powaznie. Czy to jest troche wchodzenie w kompetencje rodzicow. Tak i nie. Mimo wszystko szkola to nie dom i to szkola i MEN decyduje jak wyglada (i co mozna, a czego nie). Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Czy postepujaca "smartfonizacja" pokoleniowa to problem. IMHO tak. Jak kazde narzedzie moze i pomoc i zranic (jesli bedzie niewlasciwie wykorzystywane/naduzywane).

Zas postepujacy "brainrot" i zanik pewnych umiejetnosci ze wzgledu na to zjawisko to juz fakt. I nikt nie gwarantuje ze te umiejetnosci (w tym interpersonalne) nie beda jeszcze nam (im) jako spoleczenstwu i jednostce potrzebne. Roznie moze byc.

25.03.2026 15:28
4
odpowiedz
prd
45
Pretorianin

I bardzo dobrze, orać to patusiarskie bagno rodziców rodziców z przypadku. Rejestrowanie obrazu przez uczniów to promil przypadków nadużyć grona pedagogicznego i 99% znęcania się nad kolegami i koleżankami, a także - no nie możliwe - nauczycielami - czy zareagują czy nie zareagują? Przecież NIE MOGĄ zareagować. Liczba narzędzi pedagoga aby wywrzec skuteczny wpływ na uczniu wynosi od lat równe 0 bo święta krowa aka uczeń może wszystko BO ON PRZECIEŻ DOJRZEWA I POPEŁNIA BŁĘDY.

25.03.2026 15:35
Fyrdraka
5
odpowiedz
Fyrdraka
11
Konsul

Jedyna słuszna decyzja, tutaj nie ma i nie może być żadnych półśrodków. Smartfony u dzieci to czyste zło, nie ma to żadnej wartości dodanej, są tylko negatywne skutki. Są zegarki z kartami do kontaktu z rodzicami, w zupełności to wystarczy.

25.03.2026 15:58
Apostol_93
6
odpowiedz
Apostol_93
91
Konsul

No i bardzo dobrze. Jak ja chodziłem do podstawówki to telefon miałem pod koniec i to tylko taki z którego można było dzwonić i pisać SMSy.
Argument z nagrywaniem patologii jest kretyński, prędzej osoby znęcające się nagrywają innych, żeby ich poniżyć.
Po generacji Z widać jak im to pierze mózgi i ogłupia. Trwale na całe życie.

Forum Mobile
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl