Pierwsze miejsce w stanach zjednoczonych panie redaktorze, wystarczy popatrzec na inne rynki i na zadnym znaczacym nie jest na pierwszesj stronie na ps store. W Polsce jest chyba na 25 miejscu.
Czyli jak na razie produkcja GTA VI ma uzasadniać:
- Podwyższenie cen gier na premierę
- Sprzedawanie pudełek na konsole bez płyty
- Blokowanie contentu w grze za paywallem
Nie ważne jaka będzie jakość samej gry, takie działania będą szkodzić całej branży
Wydawanie kota w worku z zablokowanymi klatkami do 30 "bo tak opłaca sie wydawcy".
Bo obstawiam, że nawet jak PS5 Pro uciągnie 60klatek, to GTA6 będzie miało tam celowo zablokowane klatki na 30. T2 już tak w przeszłości robiło. To żadna nowość. Wyjdzie wersja na PS6 i PC to sie będzie można cieszyć większą ilością klatek... T2 musi mieć powód, dla sprzedaży gry drugi raz na PS6, więc obstawiam że wersja PS5 nawet na PS6 będzie miała zablokowane klatki....
Szczerze 100 dolarów to dla zachodu jak 100 złotych dla nas. Więcej wydaję dziennie na obiad dla dwojga. Gra, na którą czekaliśmy tyle lat i która pewnie jak poprzednie produkcje Rock* przesunie granice jest warta takich pieniędzy. Ba nawet w przeliczeniu na złotówki to 1-2 dniówki w zależności od zarobków więc to pikuś. 😉
O ile przesunie tą granicę, to się okaże po premierze... Obecnie to kot w worku. Wydawca nie raczył poinformować o liczbie klatek na konsolach. Więc zakładam, że planują zrobić blokadę na 30 na każdej konsoli.
Ja ostatnio kupiłem 1,5 roczną grę AAAA za 12zł. Też zapowiedzi były wielkie... A obecnie sprzedają po 10zł... Myślę, że dla tej AAAA Skull and Bones to adekwatna cena... To, że gra jest produkowana tyle czasu i ma taki budżet, niczego nie oznacza...
Jeśli będą robić super gry to wymusza na mnie zakup. A jeśli będzie średnia to nawet za 10 zł nie kupię.
Via Tenor
''Czekamy'' na gameplay trailer.
Bo tak to nie ma co, ani czego nawet rozkminiać:)
Tylko w Stanach Zjednoczonych jest na 1 miejscu w PS Store. W Polsce i w Europie sprzedaje się znacznie gorzej i jest daleko w tyle, na 3-4 stronach w PS Store.
Niektórzy moi znajomi, którzy w ogóle nie grają w gry i mają PS5 głównie jako dekorację, już zamówili ją [GTA 6 – przyp. red.] w przedsprzedaży. GTA to coś więcej niż gra. Szaleństwo.
Mocne słowa, jak na grę która do premiery ma jeszcze z 5 miesięcy i nic takiego z niej nie pokazali xD
Analitycy twierdzą, że od teraz kolejni wydawcy będą żądać 80 dolarów za swoje produkcje a ile teraz żądają? Z tego co wiem niewiele mniej, bo chyba 69, niewielka różnica. Jak dla mnie cena gier powinna startować od 100$ to powinna być ekskluzywna rozrywka dla bogatych.
Zanim gry na dobre się spopularyzowały w salonie Optimusa na półce stało Age of Empires i kosztowało 299 zł. To jest zwykły powrót do przeszłości. Niestety w czasach, gdzie gry pojawiają się masowo, a o części z nich "nikt" nawet nie słyszał takie ceny nie mają szans. Na chwilę obecną, żadna inna seria nie sprzeda się w takiej cenie.