Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do opinii: Tydzień bez PlayStation nie wystarczy, jeśli następnego dnia gracze znów otworzą portfele w PS Store

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
21.08.2026 14:28
VoidCosmonaut
1
7
odpowiedz
VoidCosmonaut
8
Konsul

Przecież ta akcja to komedia. Zrobią coś żeby się poczuć moralnie więksi, i że w ogóle coś znaczą, a potem kupią GTA deluxe w preorderze w wersji cyfrowej (większość już pewnie kupiła) i zapomną. Ja po prostu nie kupię już żadnej gry na PS5 Pro, które posiadam i będę grał już tylko na PC.

21.08.2026 14:28
VoidCosmonaut
1
7
odpowiedz
VoidCosmonaut
8
Konsul

Przecież ta akcja to komedia. Zrobią coś żeby się poczuć moralnie więksi, i że w ogóle coś znaczą, a potem kupią GTA deluxe w preorderze w wersji cyfrowej (większość już pewnie kupiła) i zapomną. Ja po prostu nie kupię już żadnej gry na PS5 Pro, które posiadam i będę grał już tylko na PC.

21.08.2026 14:51
1.1
odpowiedz
Sebcza_k
46
Generał

VoidCosmonaut Nie ma deluxe tylko Ultimate :)

Też mnie śmeieszy ta akcja i ja nic nie zamierzam robić tylko giercuje jak dawniej :)

23.08.2026 10:19
1.2
odpowiedz
Darek12346
47
Pretorianin

Sebcza_k Ciekawe ile osób mających PlayStation w ogóle weźmie udział w tej akcji.

21.08.2026 14:57
Racja
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Racja
17
Generał

Moment w którym kupię GTA vi w wersji ultimate na ps5 będzie ekscytujący.

22.08.2026 22:32
WolfDale
2.1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Widzę że jednak masz jakieś inne zainteresowania poza upałami, a nawet chyba bardziej Cię to rajcuje niż temperatura +40 stopni.

23.08.2026 10:39
Racja
2.3
odpowiedz
Racja
17
Generał

Darek12346 Hehe. A co takiego złego zrobiła mi korporacja? Ja śpię a oni mi robią gierkę 🤭 dzięki czemu przetrwam jakos ta paskudna zimę.

21.08.2026 14:59
Ergo
3
1
odpowiedz
Ergo
108
Senator
PLUS

Ta akcja jest bez sensu. Sens by miał bojkot w postaci nie kupowania Wolverine. To by było coś, ale na taką akcje nie ma co liczyć.

21.08.2026 15:01
4
4
odpowiedz
margrabina
161
Pretorianin

Ja proponuję protest od 19 listopada, przez tydzień nie gramy w nic, a najlepiej jak potrwa do końca roku. A już najlepszą formą protestu byłoby nie kupować wcale nigdy i przenigdy od Sony GTA 6 .

21.08.2026 17:54
5
1
odpowiedz
Necross123
68
Konsul

Jak dla mnie już samo podanie daty końca akcji jest dużym błędem - jest wtedy za duże ryzyko, że wrócą do starych nawyków po tej dacie.

21.08.2026 18:21
tynwar
6
odpowiedz
tynwar
106
Legend

faktycznie, to niewiele. Dużo więcej by dało, gdyby już nie kupowali żadnych gier z sklepów czy cyfrowej dystrybucji, a jedynie grali na tym co już mają oraz na tych z używek, których kupią. Dopiero to będzie dla nich odczuwalne. A tak tylko wyłącza się konsolę, chociaż po co jak mogliby grać i korzystać z własnego sprzętu, tylko bez kupowania.

21.08.2026 18:27
7
odpowiedz
1 odpowiedź
msawko4
1
Junior
MAX

I tak Ci co są uzależnieni od grania uruchomią tzw hipokryzję I się wyłamią.

21.08.2026 19:25
7.1
odpowiedz
TheFrediPL
122
Generał

msawko4 Nie chodzi o uzależnionych, pisałem to kilka razy, w pracy mam kilka osób co grają na konsolach, i tylko jedna kupuje gry na płytach, i ona ma xboxa akurat. Reszta kupuje na psstorze, i może czasami płyte. Tacy ludzie nie przestaną grać jak chcą pograć na protest który nic nie da.

21.08.2026 18:33
DarthMadara
8
3
odpowiedz
DarthMadara
7
Konsul

Zagłosowałem na tak, ale to raczej nie w formie buntu, tylko po prostu nie mam czasu nawet odpalić konsoli....

Właśnie z powodu że gry cyfrowe mogą kiedyś zniknąć, powoli będę ogrywał wszystko co mam cyfrowo na PS3 by żadna złotówka nie poszła się.... czeka na mnie Drakegard 3 - myślę czy jeszcze nie dokupić DLC.

I powiem wam że jednak osoby z płytami miały rację - chyba faktycznie lepiej było kupować nośniki nawet po te 300 zł i ogrywać to w dowolnym czasie niż kupić za 80 zł i teraz z stresem się zastanawiać kiedy to ograć.

Ogólnie po PS5 opuszczam tą chorą platformę, jakoś Valve nikomu gier nie kasuje, a przecież na PC też są inni,

21.08.2026 20:00
9
odpowiedz
2 odpowiedzi
Eniek18
18
Legionista

Ja w zasadzie od dluzszego czasu chcialem wrocic na steam, z racji pracy w delegacji i steam decka, ale brakowało mi odpowiedniego bodźca. Dzieki Sony :-) jak tylko poszlo ogloszenie, to kupuje gierki na steam

21.08.2026 21:16
9.1
odpowiedz
bobbu383084321d
11
Legionista

Eniek18 A na steam, to gry są w jakiej formie? Jedyne, że tam chyba gry nie znikają?

22.08.2026 01:02
hardcoholic
9.2
odpowiedz
hardcoholic
165
Generał

bobbu383084321d Znikają ze sklepu, ale nie z konta, a jeśli się zdarzy, to jest o to afera. Przede wszystkim ceny są niższe. Oprócz samego Steama masz retail, oficjalne sklepy i kluczykownie. Wszystko to z kluczami Steam, co zbija cenę jeszcze bardziej i jeśli się chce, można grać po taniości. Dużo więcej przydatnych funkcji, dostępnych bez dodatkowych opłat. Oprócz tego wszystkie zalety otwartej platformy. Instalujesz system, jaki chcesz, kupujesz w takim sklepie, w jakim chcesz, możesz w razie czego użyć kopii zapasowych albo nawet kupić nowego boxa np. na reboxy.net. Oczywiście jeśli Steam, to tylko software, bo ich hardware pod względem ceny i osiągów to obecnie śmiech na sali. Tutaj na szczęście konkurencja oferuje o wiele więcej w lepszej cenie. Natomiast jeśli chodzi o Sony, to dla mnie skończyli się na PS2 i PSP. Pozbyłem się już od nich wszystkiego oprócz PS2 slim i PS Classic. Czasy ich walkmanów, discmanów, kamer, telewizorów, wież stereo, PSX i PS2 już nie wrócą :]

21.08.2026 20:25
Crazy_Bambino
10
1
odpowiedz
Crazy_Bambino
55
Konsul

O jej to ja już protestuje od miesiąca czy dwóch, po skończeniu gothica nie miałem żadnego powodu by odpalać konsolę, na powrót do starszych tytułów nie mam teraz ochoty tak samo na gry których jeszcze nawet nie rozpakowałem.

21.08.2026 21:31
11
3
odpowiedz
bobbu383084321d
11
Legionista

Najbardziej wku.wia, że te kupione gry są twoje tylko w zależności od kaprysu sony. Plus, płyta była jednak tym łańcuchem hamującym zapędy do podnoszenia cen. Najlepszym przykładem są transakcje płatnicze. Ilość transakcji gotówkowych znaczenie spadła w stosunku do elektronicznych płatności, ale ceny operacyjne rosły pod bele pretekstem. To pokazuje, że choć sprzedajesz więcej, to nie ma przeciwwskazań by ceny dźwigać, szczególnie gdy alternatywy wygasają. To są korporacje, nie filantropi, szczęście użytkownika liczy się tylko w pieniądzach.

21.08.2026 23:03
12
2
odpowiedz
loretaim
2
Junior

Nie kupuje już psplusa. Nie kupię ps6 bez napędu. Amen.

21.08.2026 23:12
Felipe
😐
13
1
odpowiedz
Felipe
29
Messiah

Jakby te debiIe nie dość, że anulowały NA ZAWSZE te gunvvniane subskrypcje i np. zaczynali kupować płyty, albo ok nawet gry z PS Store, ale bez comiesięcznego napełniania portfeli $ony gunvvnem PS Plus to pewnie by to coś dało, bo w momencie gdy tak wielu graczy anulowało subskrypcje to obsrane $ony dało im zniżki. Szkoda tylko, że ci idioci zamiast być konsekwentni to pewnie w większości połknęła ten haczyk razem z całą wędką i je wzięli sprzedając się jak zwykłe k* :). Tak to zmiany nie będzie.

22.08.2026 03:40
Will2026
14
1
odpowiedz
Will2026
8
Legionista

Ja obecnie gram sporo w starsze gry ale też kupuję cyfrowe gry gdy są w promocji. Jak zaznaczył Norbert, nie podoba mi się wizja gdy gry mogą tak po prostu zniknąć z naszego katalogu. Wtenczas powinniśmy otrzymać zwrot pieniędzy.

Jeżeli o mnie chodzi to lubię kupować pudełka ale nie mam już gdzie ich trzymać więc staram się odsprzedawać to co ogram jeśli nie planuje do tego wracać.

22.08.2026 08:42
15
1
odpowiedz
V4ko
3
Junior

Dobrze napisane. Ja przewartosciowalem swoja relacje sony od ps4. To byla ostatnia konsola. Je**c sony. Nigdy wiecej. Wole PC bo mam instant gaming, g2a, kingpin. A playstation zaraz nie bedzie mialo nic i stare gry z 15 lat beda dalej kosztowac 259.99 🤣 powodzenia! Juz xbox traktuje swoich graczy lepiej ;) a na GTA 6 sobie poczekam z rok i kupie na instagaming ze znizka 60% 🤣

22.08.2026 12:55
16
1
odpowiedz
DeltiX
53
Pretorianin

Każda inicjatywa jest wartościowa. Wyzwanie polega na tym, że Sony jest z całej grupy zainteresowanych najbardziej zorganizowane, co wymaga u reszty pracy u podstaw - po prostu nie można kupować cyfrowych kopii. Realna zmiana udziału sprzedaży, która przesunęła by się w stronę fizycznych nośników tylko może to zmienić. Na to niestety czuję, że nie ma szans, bo cyfra droga, ale wygodna, a to drugie często ma większe znaczenie niż koszt.

22.08.2026 16:23
17
1
odpowiedz
Harnas_
16
Legionista

Ja ze swojej strony popieram akcję czy jest ona niszowa czy nie , abonamentu nie mam od czasu ps4 i nie zamierzam wykupywać . Większość gier na ps 4 / 5 mam w formie fizycznej bo lubię kolekcjonować gry w takiej formie w cyfrowej mam zaledwie kilka . Ogólnie lubię wydania fizyczne mam sporo na pc kiedy były jeszcze wydawane (choć ostatnio ukazały się niespodziewanie gry w wydaniu fizycznym Reanimal i Gothic Remake co jest już prawdziwym ewenementem na tę platformę ) i mam sporo na ps 4 / 5 . Ps6 raczej nie kupię jeśli sprawdzą się te wszystkie doniesienia z prasy że idzie ona całkowicie w cyfrę bez napędu i mgliście jest o kompatybilności wstecznej do np PS4. Rozumiem że mega spora rzesza graczy ma to gdzieś i kupuje gry w formie cyfrowej bo tak im wygodnie ja tego nie popieram ale to ja bo ja się wychowałem na pudełkach a raczej na dyskietkach i lubię mieć coś swojego ... Pozdrawiam :)

22.08.2026 22:34
WolfDale
😊
18
2
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Oczywiście że nie wystarczy, bo ta akcja się nie powiedzie. Jeden pomyśli co ja tam jeden zmienię odpalając konsolę, a w rzeczywistości będą ich miliony.

22.08.2026 23:25
19
1
odpowiedz
MrMotabo
1
Junior

U mnie PSBlackout jest już ponad dwa miesiące a na psstore ostatnio coś kupowałem ponad rok temu xD Także wytrzymajcie tyle to może coś zdziałacie.

23.08.2026 10:42
20
odpowiedz
shezz810883834a
14
Centurion

Ja juz mam pol roku bez PS i nie mam zamiaru za szybko wracac, nie ma po co.

23.08.2026 11:14
21
odpowiedz
plolak
65
Generał

Kupować cyfrę a jak nie korzystasz to ci wyłączymy konto także Playstation masz mieć.

Głupota kosztuje.
Ja to zawrze z tych mądrzejszych mających 0 cyfrowych wersji na Playstation więc ja rządzę nie Sony.

A tak nie może być masz byc uzależniony nie mieć wyboru plakac i płacić.

23.08.2026 23:55
Phantom
22
odpowiedz
Phantom
3
Legionista

Blackout?
Dajcie spokój komedianci. Soniarze to społeczność która nie potrafi się mobilizować.

Oni tylko w jednym są efektywni.
W wychwalaniu kolejnego remastera ich zremasterowanego exa.

Idzie spać jutro wpadnie 100tyś kolejnych preorderów GTA 6 i to bez płyty 🫣

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl