Komentarze do wiadomości: Tworzył urocze filmy o Pokemonach w stylu National Geographic. Nintendo się to nie spodobało i doprowadziło do śmierci kanału

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
29.04.2026 11:52
1
6
odpowiedz
Nomis
83
Pretorianin

Nintendo to jest chyba najbardziej " Anty-fanowska" korporacja. Ludzie kochają ich gry, za darmo tworzą ciekawe projekty... ale nie... " to nasze, usuń albo idziemy do sądu"...

29.04.2026 13:12
3
6
odpowiedz
katai-iwa
68
Legend

Typowe Nintendo w akcji.

29.04.2026 11:52
1
6
odpowiedz
Nomis
83
Pretorianin

Nintendo to jest chyba najbardziej " Anty-fanowska" korporacja. Ludzie kochają ich gry, za darmo tworzą ciekawe projekty... ale nie... " to nasze, usuń albo idziemy do sądu"...

30.04.2026 10:33
xsas
😒
1.1
odpowiedz
xsas
216
SG-1

Nomis Cóż, gdyby mieli więcej oleju w głowie, to i nomen-omen, olaliby Nintendo i niech sami starają się utrzymywać zainteresowanie swoją produkcją. To m.in. dzięki ludziom co chcą tworzyć materiały oparte na pokemonach, marka się trzyma. Normalnie powinni go zatrudnić, kanał zmonetyzować i wszyscy by na tym dobrze wyszli. Chyba, że sami mają coś w planach i stąd usuwanie "konkurencji". Bardzo bym chciał żeby odbiło się to Nintendo czkawką...

29.04.2026 13:10
Wronski
2
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Wronski
40
Senator

Mnie dalej zastanawia czemu ludzie wspieraja ta firme jak potrafi nie jednego fana zbanowac.
Ich polityka nie rozni sie niczym od OF, mozesz podziwiac i placic ale jak dotkniesz to widzimy sie w sadzie.

29.04.2026 15:29
LugiaFan9
2.1
odpowiedz
LugiaFan9
21
Centurion

Wronski Bo stworzyli i dalej współtworzą coś świetnego, co uwielbia ogromna część ludzi na świecie. Ja tam mam zamiar ich wspierać tak jak zwykle, przy czym dalej mam prawo ich krytykować jak zwykły człowiek. Najwidoczniej jednak ktoś tu nie rozumie, że można lubić i wspierać beznadziejną firmę ale równocześnie być przeciwko nim.

30.04.2026 10:36
xsas
😂
2.2
odpowiedz
xsas
216
SG-1

LugiaFan9 Coś na zasadzie: jestem policjantem, ścigam gangi narkotykowe i zamykam w pace, ale cóż szkodzi od nich kupić trochę towaru żeby się zrelaksować po pracy? :P

29.04.2026 13:12
3
6
odpowiedz
katai-iwa
68
Legend

Typowe Nintendo w akcji.

29.04.2026 13:34
4
2
odpowiedz
4 odpowiedzi
Runek166
8
Legionista

Jedynym wyjściem jest nie kupowanie od nich niczego ale i tak znajdą się fajni i obrońcy wielkich korporacji więc pewnie będzie tylko gorzej.

29.04.2026 15:27
LugiaFan9
4.1
odpowiedz
LugiaFan9
21
Centurion

Runek166 Żadne wyjście ani żadni "obrońcy" chłopie. Nintendo ssie ale i tak jest przy tym świetne, także ja tam mam zamiar dalej kupować od nich rzeczy - Skoro jednak tak bardzo tobie to przeszkadza, trudno, jakoś średnio kogokolwiek to obchodzi.

29.04.2026 16:27
4.2
1
odpowiedz
jakubk258111417
3
Junior

LugiaFan9  Wydają dwie kopie tej samej gry za każdym razem za ponad 3 stówy, żeby kosić swoich fanboyów z siania jak tylko się da a Ci się jeszcze cieszą, że mogą w nich rzucać pieniędzmi. Co roku Nintendo coś odwala oburzając społeczność graczy a i tak ich produkty biją rekordy sprzedaży. Dla mnie to jest nie do pomyślenia żeby ktoś na mnie pluł a ją miał to jeszcze zlizywać. Ani grosza odemnie nie dostaną, szkoda, że mało jest osób, które mają do siebie szacunek i nie kupują od nich niczego.

29.04.2026 16:46
LugiaFan9
4.3
odpowiedz
LugiaFan9
21
Centurion

jakubk258111417 Ale wiesz że jest także spora część fanów Nintendo i Pokemonów którzy wcale nie są zadowoleni z nowych gier i wcale nie przylegają ciągle do nich? Może źle napisałem, fanboye są i też ci co wszystko by dla dużego N zrobili, ale można też być fanem i częściowo ich wspierać, równocześnie będąc przeciwko tej firmie. Ma przykład ja nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek coś od nich kupował, chyba że pośrednio przez jakąś inną firmę ale to nawet wtedy, Pokemony uwielbiam jak wiele osób, ale i tak nie uważam, że warto tak bez zastanowienia im bezgranicznie ufać, bo jakie jest Nintendo w stosunku do fanów akurat wie każdy, nawet bez takich artykułów.

29.04.2026 16:53
4.4
odpowiedz
jakubk258111417
3
Junior

LugiaFan9  Ja osobiście jedyną styczność z pokemonami (poza serialem oglądanym jakieś 15 lat temu) to miałem z Pokemon Go, które akurat nawet nie jest robione przez Nintendo więc wyszło idealnie. A osobiście uważam, że Switch nie powinien kosztować więcej nic 1000-1200 bo i tak Nintendo oszczędza na komponentach a zarabia głównie na grach Ż\_(?)_/Ż

29.04.2026 14:06
Mangas
5
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
Mangas
6
Centurion

Ciekawe czy i kiedy ludzie się obudzą. Po takich akcjach (bo nie jedna i nie pierwsza przecież), nomen omen akcje Nintendo i tej marki powinny od dawna szorować po dnie, dla przykładu, ale nie, jest dokładnie odwrotnie. W związku z czym robią co chcą. Gdyby społeczeństwo było normalne, to nastąpiłby natychmiastowy odzew w postaci lawinowego spadku przychodów i "akcje odwetowe" w internecie nawołujące do bojkotu samego Nintendo jak i ich marek w każdej formie i wydaniu. Momentalnie zmiękłaby im rura. Zamiast tego czytam o zachwytach nad Switchem 2, będącym zoptymalizowanym odgrzewanym kotletem (w końcu pomiędzy SW1 a SW2 jest 8 lat różnicy). Zatem mamy to co mamy i nie zapowiada się na żadną zmianę - rozpychają się łokciami, bo mogą.

post wyedytowany przez Mangas 2026-04-29 14:06:59
29.04.2026 15:32
LugiaFan9
5.1
1
odpowiedz
LugiaFan9
21
Centurion

Mangas No proszę, i kto to mówi? Gość co myśli że zna się lepiej niż cała reszta społeczeństwa? Widzisz kolego, niestety nie masz racji. Ludzie wspierają firmę i to co tworzą bo im się to podoba. Nie musisz na siłę szukać swoich prawd tam, gdzie ich nie ma, natomiast domyślam się, że to i tak jedyne, co potrafisz, także i tak nie będę raczej wdawać się z tobą w dalszą dyskusję.

29.04.2026 15:45
Mangas
5.2
1
odpowiedz
Mangas
6
Centurion

LugiaFan9 Oj, musiało zaboleć, prawda? Dlatego wygłosiłeś swoje "3 grosze" w postaci jazdy osobistej z tekstem "nie będę raczej wdawać się z tobą w dalszą dyskusję". Niech i tak będzie, fanboyu.

29.04.2026 16:22
LugiaFan9
5.3
1
odpowiedz
LugiaFan9
21
Centurion

Mangas Czyli brak ci sensownych argumentów a jedyne co potrafisz to atakować innych. Nie żal mi ciebie, na prawdę, bo ja przynajmniej podałem argumenty przeciwko twoim, i wskazałem, że niezły z ciebie debil, a ty, jedyne co potrafisz to "zabolało, nie?" XD Pytanie, kogo tu co boli, bo myślę, że ciebie zabolało, że nie masz racji, a ktoś cię z tym bezpośrednio konfrontuję. Na tym kończę, bo nie warto twoich wypocin dalej czytać.

29.04.2026 15:30
6
1
odpowiedz
rybka5
27
Centurion

Obrzydliwa firma.

29.04.2026 15:38
LugiaFan9
7
odpowiedz
2 odpowiedzi
LugiaFan9
21
Centurion

Ludzie wspierają Nintendo i ich marki oraz produkty, bo im się to podoba, nie dlatego, że każdy fan ich broni. Bronią ich tylko ci, co i tak nie potrafią myśleć samodzielnie, natomiast cała reszta, wie, że ta korporacja jest do niczego, natomiast chcą jednak aby to, co tworzą oficjalnie dalej istniało i było popularne. Jak dla mnie, nie ma w tym nic więcej, bo jedno się z drugim nawzajem nie wyklucza, natomiast jak zawsze z resztą, wszyscy doszukują się tu obrońców wielkich korporacji oraz problemów ze społeczeństwem. Pokémony są świetne i na przykład ja akurat może nie kupuję od nich rzeczy bo mi na nich po nie zależy, ale i tak mogę ich wspierać. Poza tym, bronić można też z różnych powodów, a i tak nie popierać działań danej firmy, choć zapewne ludzie tutaj nie rozumieją takich koncepcji.

30.04.2026 10:44
xsas
7.1
odpowiedz
xsas
216
SG-1

LugiaFan9 A zdajesz sobie sprawę, że można coś lubić, ale i zbojkotować po to aby dana firma poszła po rozum do głowy? A nie jedną ręką grozić, a drugą klepać po plecach - bo jaki wtedy jest sens? Jak ktoś postępuje źle, to się go nie głaska po głowie, bo się go lubi, tylko daje odpowiednią reprymendę, pomimo tego, że się lubi. Fanboye jednak są zaślepieni i pomimo naplucia w twarz, zliżą to z uśmiechem...

30.04.2026 13:42
LugiaFan9
7.2
odpowiedz
LugiaFan9
21
Centurion

xsas W rzeczywistości, gdybyś miał mózg sprawny, wiedział byś, że można robić i jedno i drugie, zależnie od podejścia, bo jakoś ja nigdy nie twierdziłem że bojkotować nie można :) Nie mam zamiaru zadawać się z idiotami którzy nie rozumieją, że wspieranie danej firmy to żadne zło ani bycie "fanboyem", jeśli robi to się z rozumem. Sam pokazujesz tylko swój poziom edukacji i szacunku do innych fanów na poziome równym zeru.

29.04.2026 23:20
WolfDale
8
odpowiedz
1 odpowiedź
WolfDale
98
~sv_cheats 1

Wielu ludzi podchodzi zbyt emocjonalnie do pewnych spraw, normalny człowiek co lubi Nintendo wie o ich komunistycznych zapędach. Tyle że większość klientów nie obchodzą jakieś nazwijmy to fanfiki ziomków z internetu tylko sprzęt od Nintendo na którym mogą pograć w swoje ulubione edycje gier jak Mario, Zelda czy Pokemony. I tak naprawdę poza Pokemonami które niestety od czasu kiedy przestały być naprawdę kieszonkowe są coraz gorsze tak pozostałe produkcje od Nintendo to naprawdę świetne produkcje dla których właśnie kupuje się konsolki od Nintendo.

30.04.2026 01:16
LugiaFan9
8.1
odpowiedz
LugiaFan9
21
Centurion

No niby tak, ale poza grami i sprzętem są też zabawki, gadżety czy inne kubki albo koszulki. Jest też dalej aktywne anime i inne rzeczy związane z tymi na przykład poksami, a akurat na to bez problemu znajdzie się klient i widownia. Sprowadzanie roli fanów Nintendo do głównie konsol i gier jest tu średnio trafione czy też jakkolwiek przydatne, a kwestia tego, czy te gry są faktycznie gorsze, to na serio kwestia subiektywna, z resztą jak wszystko co dotyczy gier i ich tworzenia. Przy czym, no tak, umówmy się, anime Pokémon to już od lat zupełnie co innego niż w latach 90-tych, ale i tak dalej ma sporo fanów. Nie wiem, ja tam osobiście jakoś widzę w tym wszystkim szerszą perspektywę, a konsole to głównie ci co chcą grać w gry, a że jest ich akurat spora część to tak się po prostu złożyło i tyle.

post wyedytowany przez LugiaFan9 2026-04-30 01:19:36
30.04.2026 10:36
mohenjodaro
9
1
odpowiedz
1 odpowiedź
mohenjodaro
133
Kodeina zamiast protein

Debile
Te filmy byly swietne i robily duzo wiecej dobrego dla lore Pokemonow, niz ostatnie 34 gry z serii

30.04.2026 13:39
LugiaFan9
9.1
odpowiedz
LugiaFan9
21
Centurion

mohenjodaro sam jesteś debil bo widać że gadasz bez znajomości w temacie :)

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl