Mnie osobiście zdecydowanie bardziej interesuje Wiedźmin 1 Remake. Do czwartej części podchodzę na zasadzie " jak wyjdzie to zagram" Jakiś większych emocji do czwórki nie mam.
Tak tak, w 2078 rok po CP2077... Skąd Ci się ten 2030 rok dla W4 wziął to ja nie wiem...
Gdyby Redzi planowali W4 na 2030, to nie robiliby planu wynikowego na tyle mld zamykającego się w 2029 roku... Bo na własną odpowiedzialność by się pozbyli premii. I pracownicy i przede wszystkim zarząd...
Produkcja W4 potrwa jeszcze trochę, ale oni to zaczęli już dość dawno temu. Już dawno temu liczba RBH przeznaczona na stworzenie W4 przekroczyła liczbę RBH przeznaczoną na W3 z dodatkami...
Taka produkcja na ich silniku… reklama dźwignią handlu, podobno po prostu rączka rączkę myje. My zarobimy (CDPR), a wy też nie stracicie.
Ale jaja. Czyli za to, że Epic pozwolił im korzystać z UE5 Radzi muszą im ogarniać sam silnik?
Sraty p....ty The Coalition z tego co pamietam było opisywane w mediach growych jako deweloper który wręcz uczy Epic ich swojego wąłsnego silnika i pokazują jak wykorzystać jego moc.
Jeśli chodzi o UE to The Coalition ma chyba największe doświadczenie, nawet pomagali optymalizować UE5 pod xbox series i ulepszać ten silnik razem z epic.
Dlatego G6 w 60fps z hardware RT na xsx to nie ściema.
CDPR ma na bieżąco wsparcie epic przy tworzeniu W4.
Warto obejrzeć ten wywiad.
https://www.youtube.com/watch?v=OplYN2MMI4Q
Kolejna iteracja tej samej wiadomości sprzed paru lat. Nie ma tu absolutnie nic nowego.
Ogłoszona dziś współpraca dotyczy nie tylko licencji na Unreal Engine 5, ale także możliwości modyfikowania tej technologii, jak również jej przyszłych wersji, przez studio. Twórcy z CD PROJEKT RED oraz Epic będą wspólnie pracować, by przystosować silnik do obsługi rozgrywki w otwartych światach.
To jest komunikat Cedepu z 21 marca 2022 roku. Cztery lata temu!