18.02.2026 09:34

Tosirko nie chodzilo tylko o multiplayer ale o jakas afere na Discordzie, nie badalem dokladnie tematu tylko migawki ale duzo osob jest po prostu wkurzonych na devow. A te pozytywne komentarze to tez raczej nie spowodu "swietnej gry".
post wyedytowany przez Wronski 2026-02-18 09:35:19
19.02.2026 10:12
Wronski 5H gry w momencie pisania komentarza. Nie zauważyłem na Discordzie by osoby zgłaszające błędy znikały nawet po kilku dniach. Ale osoba która w grze farmerskiej, symulacji życia w 3 dni od premiery wczesnego dostępu ma 2 umiejętności na max. Nie gra normalnie a speedranuje grę która może się na premierę zmienić i ma pretensje po 12h od zgłoszenia błędów że nie zostały naprawione. Przecież wiadomo że nad naprawą błędów pracuje się dłużej. A twórcy czasem 2 razy dziennie informują że coś poprawiają. Więc to nie jest tak że nic nie robią i banują. Ale jak ktoś we wczesnym dostępie ma same pretensje i oczekuje natychmiastowego rozwiązania problemów nie jest partnerem do rozmowy. I dalej w komentarzu wspominają o day one patch jakby osoba ta nie widziała że gra oficjalnie nie wyszła w fazę 1.0 wiec day one patch będzie w późniejszym czasie. Więc każdy sobie teraz odpowie na pytanie czy to troling czy nie. Jednak należy mieć na uwadze że jest to Wczesny Dostęp do gry nie premiera. Twórcy codziennie informują o poprawkach informują o mapie drogowej co ma zostać zmienione i poprawione oraz dodane. Jasne gra ma błedy ale tego można się po EA spodziewać i należy je zgłaszać ale nie powinna być oceną gry a oceną wersji wczesnego dostępu. I po to on jest by te błedy jak niemożliwość anulowania wypożyczenia pojazdu wyeliminować. Czy bląd UI gdzie nawet ESC nie reaguje. Ale nadal sa to błędy wynikające z Wczesnego dostępu. A cześć komentarzy jest jakby to miała być już pełna wersja gry i nic się nie zmieni. A twórcy od jakiegoś czasu i Q&A odpowiadali na pytania i informowali co kiedy będzie. Wiele ludzi nie włożyło minimum wysiłku by się dowiedzieć. I opierają sie na wiedzy z internetu bo gdzieś przeczytali że studio kreuje sie na małe a nim nie jest. Ja tego nie wiem czy jest małe czy nie więc może mają prawdę a może nie. Ale skoro twórcy pracują nad grą codziennie informując o zmianach to ja swoje błędy zgłaszam i spokjnie czekam aż gra wyjdzie. A ja jakoś dużo problemów nie mam nawet takich jak wspomniane wcześniej niemożliwość anulacji wynajmu pojazdu. Mi się przydarzył jeden raz błąd z ESC i tyle. A tak moje zgłoszenie też dotyczy jednej mechaniki ze skakaniem po słupkach, by zdobyć skrzynkę i jest to frustrujące jak się spada w połowie. A miała to być gra przyjemna takie Stardew Valley 3D o którym chyba ludzie zapominają co to za gra. I starają się na siłę już wszystko zrobić wbić maksymalne poziomy i zapominają że EA czasami wymaga zaczynania od nowa bo niektóre zmiany mogą być na tyle poważne. A co do pozytywnych komentarzy. Sami twórcy zauważyli ten problem i prosza o zaprzestanie bo jest to forma spamu i trolingu. I właśnie o tym mamy ten artykuł pod którym się wypowiadamy. Bo cześć napisały osoby używające AI a cześć może niezadowoleni gracze konsolowi bo premiera oficjalna gry i na inne platformy niż PC i Xbox ma być w dniu premiery w lecie. A część napisali zwykli trole atakujący każdą grę bo to jest modne i finansowo dla nich pozytywne.
post wyedytowany przez Tosirko 2026-02-19 10:33:34