Jak dawali tłumaczenie to powinno być zrobione jak należy a nie na odpierd..... prawdą jest że gdyby było bez tłumaczenia to w moim przypadku nie kupiłbym tej gry , lepsze tłumaczenia są przez fanów robione i są całkiem darmowe
'o ile jeszcze tego nie zrobiło w ramach premierowej aktualizacji.'
Czyli wszyscy recenzenci grali bez patcha day one. 'Wielu' o to pytałem i nikt nie odpowiedział, jakby to była jakaś tajemnica. Przynajmniej teraz już wiem.
To "anulowanie gry" odnosi się do wyjścia z minigry wędkarstwo. Bardziej by chyba pasowało "przerwij" niż "wyłącz grę" jak zasugerowaliście.
Serio nie stać twórców na zatrudnienie tłumaczy?
Zresztą w Korei Południowej nauka naszego języka jest dość popularna, jak na niszowy język, nie mogli ściągnąć studentów do pomocy?

Co mnie tlumaczenie mnie interesuje akcja gry a jak wiem od groka nie jest to cud i na pewno nie jest to GOTY 2026 napisy złe bo AI, a jak nie ma wcale choćby napisów jest jeszcze gorzej,
tutaj grok pomimo że na twitter https://x.com/rinothebouncer/status/2034390632525951364?s=46 niby ok wsród innych recenzji
Crimson Desert (premiera 19 marca 2026) zebrało mieszane, ale w większości pozytywne recenzje na świecie – nie spełniło jednak ogromnych oczekiwań, które budowało przez ostatnie lata.
Aktualne średnie (stan na 19 marca 2026, dzień premiery):
• Metacritic › 77–78/100 („Generally Favorable”) na ~85–94 recenzji (głównie PC, ale podobne na konsolach)
• OpenCritic › 79–81/100 („Strong”, ~78–81% poleca), 79–80 percentyl wśród ocenianych gier
Najczęściej powtarzane opinie:
Plusy (prawie wszyscy chwalą):
• Ogromny, piękny otwarty świat
• Epicka skala i widowiskowość
• Bardzo dobra walka (szczególnie boss fighty i combo)
• Masa aktywności, treści i eksploracji
• Technicznie imponujące wykonanie (BlackSpace Engine)
Minusy (najczęściej krytykowane elementy):
• Słaba / nudna / płytka fabuła i postacie
• Przeładowany inventory i UI (bardzo frustrujący)
• Questy poboczne często fillerowe i powtarzalne
• Balans bossów i niektórych mechanik bywa irytujący
• Ogólne poczucie „quantity over quality” w niektórych systemach
Przykładowe oceny (wybrane):
• Forbes › 9.5/10 („nigdy nie widziałem czegoś takiego”)
• DualShockers, The Nerd Stash › 9.5/10
• TheGamer › 4/5
• IGN › 6/10 (w trakcie, ale nisko)
• Kilka outletów › 7–8/10 (najczęstszy zakres)
Podsumowując:
Gra jest bardzo ambitna i robi wrażenie – wielu nazywa ją „must-play” mimo wad, ale nie jest to GOTY 2026 dla większości mediów. Dla fanów ogromnych single-playerowych sandboksów z epickim klimatem i walką (typu Dragon’s Dogma 2 + Witcher 3 + trochę Assassin’s Creed) – prawdopodobnie będzie hitem.
Dla osób, które chciały „nowego Breath of the Wild / Elden Ring killer” – raczej rozczarowanie.
Akcje Pearl Abyss spadły o ~29% w dniu premiery – inwestorzy liczyli na 84–88+ i się zawiedli.
A Ty już grasz czy dopiero planujesz? ??

mam to gdzieś zabójco much spod biedronki
i nie marnuj tutaj mojego cennego czasu bo jestem zajęty grając w Death Stranding 2
P.S -przeczytaj co sam napisałeś ja ponyliłem
dwie literki na querty ponadto jesteś 364 który mi wypomniał byka odkąd mam telefon, a mam to ?? od 1997 roku wiec mnie nudzi to ??już zrozumiano, ludziom sie zdarza i żyją a kobiety robią byki specjalnie w trakcie chatu, jeśli jeszcze nie zauważyłeś to twój problem.
To po cholerę w ogóle piszesz posty na forum? Poświęcasz czas na klepanie tekstu, a nie chce ci się włożyć minimum wysiłku, żeby był w miarę schludny i zrozumiały dla innych?
Możesz nie czytać, dwie literki pomyliłem na querty a ty płaczesz jakbym
ci skrzywdził matkę, nigdy byka nie zrobiłeś przez przypadke perfekcjonisto?? bo to nie były błedy ortograficzne tylko literówka wyklepana na jeb. telefonie.
Jeśli ty myślisz, że jedynym problemem twoich postów są literówki, to znaczy, że ewidentnie ktoś cię nie nauczył podstawowej umiejętności komunikowania się. W sumie coraz większy problem na forum (i pewnie ogólnie w społeczeństwie), ale ty przebijasz wszystkich.
Ty za to nie myślisz i to wcale, a teraz do
mamui wypłakać sie w rękaw. Od raz widać że jestes najlepszy w jednej rzeczy, wiedz tylko że za to co robisz po ciemku w średniowieczu karali ślepotą. At teraz łyżwa.
Chłopie, ty nawet internetowej obelgi nie potrafisz skonstruować, żeby to miało ręce i nogi.
Zresztą w sumie whatever, chcesz tam być prostym analfabetą, to sobie bądź.
Na pewno jesteś ode mnie prościejszy to widać słychać i czuć i nie chłopie nie jestem ze wsi, guzik mnie tutaj twoje wypociny obchodzą,
get your siilly ?? and maybe you reckon what you should be do, illiterate.
a mam to ?? od 1997 roku wiec mnie nudzi to ??
A skąd ja mam wiedzieć co masz i co Cię nudzi?
marnuj tutaj mojego cennego czasu bo jestem zajęty grając w Death Stranding 2
Dziwne, że masz czas grać, jak odpisujesz na forum w ciągu kilku minut.
Przeczytaj swój tekst w całości.
Tu jest problem ze składnią a literki to pół biedy.
Możesz poprosić AI żeby Ci to zredagowało odpowiednio (mówię to nieironicznie/na poważnie).
Ja przyznam że polskich opisów w menu i interface w CD nie rozumiem. Muszę się chwilę zastanawiać żeby zrozumieć co czytam. Angielskie wydaj mi się oczywiste.
Panowie to nie jest prawdziwe RPG, to jest zwiedzanie, walka z bossami i zagadki. Dialogi są dodatkiem. Nawet jak są tłumaczone przez AI to bez znaczenia. Zresztą to jest Koreańsa gra, więc dialogi były dla koreańczyków, zostały przetłumaczone na angielski i z tego przez AI na polski. więc są pewnie proste jak drut.
Zresztą oni nie robili tego dla Polaków także ja jestem im wdzięczny ze pamiętali o nas.
Cóż.. kto głupi, ten kupił. Ja czekam aż będzie za 50 zł lub od Razora. Mam w co grać
Via Tenor
Zabawne, że woleli wydać bardzo dużo pieniędzy na Denuvo, zamiast zatrudnić profesjonalne tłumaczy PL. :>
Jak dobrze, że nie zamówiłem Crimson Desert na pre-order. W takim razie nie dostaną ode mnie 300 zł i mogą pocałować w ... .