Kto pierwszy, ten lepszy, że tak powiem. Komiks powinien zachować nazwę, a Sandfall powinno przeprosić.
Jak widać, człowiek może wyjść z Ubisoftu, ale Ubisoft z człowieka nie wyjdzie nigdy.
Już się zaczyna. Małe studio indie zaczyna się zachowywać jak duże korpo i pozywa drobnych artystów. Już się widzę w głowie przewróciło od sukcesu. Dopiero sami byli na miejscu właśnie takich ludzi. Zamiast się dogadać i podeajdc jak do człowieka to pozwy od razu XD
Kto pierwszy, ten lepszy, że tak powiem. Komiks powinien zachować nazwę, a Sandfall powinno przeprosić.
Przeprosiny wystarczą. W końcu dzięki temu wielu ludzi dowiedziało się o istnieniu komiksu, więc komiksiarze i tak powinni na tym nieźle wyjść.
Już się zaczyna. Małe studio indie zaczyna się zachowywać jak duże korpo i pozywa drobnych artystów. Już się widzę w głowie przewróciło od sukcesu. Dopiero sami byli na miejscu właśnie takich ludzi. Zamiast się dogadać i podeajdc jak do człowieka to pozwy od razu XD
Jeszce jakby ten tytuł składał się z jakiś archaicznych słów albo rzadko spotykanego związku frazeologicznego, ale clair obscur znaczy jasno ciemno, zaryzykował bym stwierdzeniem że jest to jedno z najczęstszych zestawień słów/koncepcji w sztuce.
To teraz autor komiksu powinien złapać ich za dupę i domagać się zmiany tytułu gry.
Jak widać, człowiek może wyjść z Ubisoftu, ale Ubisoft z człowieka nie wyjdzie nigdy.
Via Tenor
Ok, ponieważ mnie i tak nikt nie posądzi o bycie dojrzałym, to napiszę to o czym wszyscy myślimy:
Gość się nazywa Olivier Gay. Gay!
O kurde, jak tak właśnie przyglądałem się temu, to on ma to wręcz podkreślone! Jego nick w poście twittera wrzuconego do tego artykułu, zamiast mieć Gay, ma GAY. No to mnie nieźle zadziwił.
No może wcześniej nazywał się Olivier Hétérosexuel i mu się nie podobało, to sobie zmienił.
Gay bardzo fajne nazwisko. Wesoły po angielsku!
Skąd taka reakcja? Może tobie bardziej się jednak przyda. Normalni ludzie tak nie reagują. Tylko stwierdziłem, że to niezbyt fajne mieć takie imiona czy nazwiska i że bym zmienił, zwróciłem tylko uwagę na to jak część nicku została podkreślona. Skąd w takim razie taka niezdrowa reakcja?
Via Tenor
Dobra, a dlaczego w ogóle on ma podkreślone w swoim nicku z twittera "GAY", a nie po prostu "Gay"?
Zrobili takiego jrpega 7 na na 10 i obrosli w piórka. Gra roku... Ebe ebe. Jak dla mnie to zwykły średniak. No ale teraz to siema bydom panoszyć. Z marszu mogę wymienić ciekawsze gry z 2025. Zacznijmy od indyków i rogali . Pod koniec grudnia wyszedł mod do Gothica noc Kruka o nazwie złote wrota. Wyszedł tak samo hades 2. Z boomer shooterow to chociażby doom. Z soulslikeow nowy hollow knight.jesxcxe bym wymieniał ale mi się nie chce. To clair obscur expedition jest co najwyżej średnie jak dla mnie
Tak jak super baldurs Gate 3. Nudy na pudy. Z turowych gier to mi battle brothers bardziej podchodzi niż ten chłam. W tym roku jedna kozacka gra wyszła dopiero. Nioh 3 jest extra. A jeśli chodzi o zeszły rok to KCD 2 bije ten francuski syf na głowę.
Szczerze? To nie wina jednej i drugiej strony. To wina durnych patentów i praw własności. Gdzie jeśli nie zadbasz o swoje, to tracisz to tego prawa. I kij tam, że ty pierwszy użyłeś jakiegoś słowa, albo jest ono w powszechnym użyciu - jeśli po prostu nie będziesz o to dbał, to stracisz prawa do własnego tworu. Tutaj widzę źródło ogromnych problemów.
A może by tak najpierw skontaktować się z autorem komiksu a dopiero w dalszej kolejności z prawnikiem? Nie jest to dobry pomysł?
Widać ze Sandfall poczuło się wielkie.