To ta sama gra, która miała zdetronizować Arc Raiders na premierę?
Nie, to ta gra dzięki której Arc Raiders powstał, Tarkov 8 lat temu zapoczątkował gatunek loot based extraction PVPVE shooter
Osiem lat bety i takie coś na start pełnej? Ja nie rozumiem tego ,jak?! No jak?! Wygląda na to że gra może być w fazie testów 20 lat a finalnie wyjdzie kaszana.
Chłopie Co wipe była ta sama śpiewka z serwerami i teraz się smród rozszedł na szerszą(steamową) skalę. Bo gra za 400 zł może mieć drobne niedociągnięcia z powodu cięć budżetowych ;)
To jest diablo extraction shooterów czyli gra fundament tak jak diablo jest fundamentem hack and slash wszykie gry chcą być jak diablo tak extraction shootery chcą być jak tarkov nawet są mody gier innego gatunuku które robią z niej tarkova np jest taki mod do 7 days to die który robi tej gry tarkova z zombi.
Płatny śmietnik działający na złomowym silniku Unity, ale spokojnie, zaraz Nikita Potężny, da ludziom lepsze serwery PREMIUM za dodatkową opłatą, skoro granie w Co-Op oraz brak resetu jest jako płatne PVE Zone DLC, to lepsze serwery też mogą być.
Kupiłem i zwróciłem. Na RTX 3080 i 32 gb ramu na otwartej przestrzeni spada do 30-40 fps. Żenada. Szkoda, bo mechaniki i klimat wypasione.
4090 też się męczy. Mam niecałe 42 klatki. Nie wiem, kto odpowiada za optymalizacje. Ale chyba nikt w ich firmie. Odpuściłem sobie tego krapa.
to nauczcie się obsługi komputera, u mnie na rtx 2070 super i i7-9700kf na 5ghz gra chodzi w 1440p w przedziale od 75 do 100 klatek z dlss jakość i wszystkim na high.
W końcu łatwo było przewidzieć, że osoby od lat grające w ten tytuł nie będą zachwycone, gdy po wydaniu wcale niemałej kwoty na Escape from Tarkov nie otrzymają darmowej kopii na Steamie. Autorzy wielu recenzji wyraźnie dają do zrozumienia, co myślą o tej decyzji dewelopera.
Jak to mówi klasyk "Gracze są k.... najgorsi".
A czy ci, co kupili jakąkolwiek Forzę w Microsoft Store czy Assassin's Creed Valhalla w Ubisoft Connect czy dowolnego czasowego ekskluzywa Epica na Epicu dostali darmową kopię, jak te pojawiły się na Steamie?
Jak kupujesz na jednej platformie sprzedażowej, to dostajesz kopię na jednej platformie sprzedażowej, nawet jeśli jest to platforma sprzedażowa producenta, więc nie rozumiem tego płaczu.
czy dowolnego czasowego ekskluzywa Epica na Epicu dostali darmową kopię, jak te pojawiły się na Steamie?
Nie jest to normą, ale był jeden przypadek - Griftlands. Gracze posiadający grę na Epic Game Store dostawali kopię gry na Steamie.
https://forums.kleientertainment.com/forums/topic/108665-griftlands-alpha-launch/
Unity nie nadaje się do gier 3D z otwartym światem.
A Ci stworzyli na nim dynamiczną strzelankę xD.
Nigdy optymalizacji nie poprawią bo silnik nie ogarnia.
Unity jest ok do izometryków 2D i małych gier indie.
Jak się za długo grę robi i na koniec się dokładnie nie testuje to wtedy tak jest, a poza tym to już standard z grami które wychodzą z problemami na premierę.
Faktycznie tragiczna.
Żeby tylko nie wycofali gry ze sprzedaży na steam.
Kiedyś kupię jak już ogarnął te problemy i gra będzie tańsza. Bo mimo tych problemów, mało takich dobrze rozbudowanych gier strzelanek.
Lata temu w to grałem ale sprzedałem konto :p
Jak zwykle upośkedzeni umysłowo znowu narzekają, owszem były problemy ale krótko, odczekałem, odwiedziłem stronę i dopiąłem swojego rarkova ze steama, gram, bawię się przednio, kto upośledzony i kto przy zdrowych zmysłach pisze te artykuły? Ok było spodziewane problemy bo to była oremiera 1.0 , teraz można grać i dorośnijcie bo z zażenowaniem czytam te artykuły i komentarze
No bo wcale w cholerę ludzi (w tym ja również) nie ma problemów z zalogowaniem się na stronie BSG.
Ale widzę Pan moderator z elektrody: U mnie działa-zamykam. IKSkurwaD
to forum jest spaczone ludźmi chorymi z nienawiści do czegokolwiek co sobie ubzdurają. Tarkov jest fenomenalny, dostarcza emocji jak żadna inna gra (zarówno pozytywnych jak i negatywnych). 300k graczy (steam+non steam) w tarkovie na 3 dzień po starcie 1.0 to ogromny sukces dla prawie 10 letniej gry. Wy sobie tam dalej tłumaczcie, że to popieranie putina czy łorewa, każdy ma prawo mieć widzenie tunelowe w rozumieniu rożnych zagadnień. Pozdrawiam