Zdaniem redaktora serwisu Eurogamer Legacy of Atlantis przypomina bardziej produkcję AA niż wysokobudżetowy hit na miarę Uncharted.
Czyli szykuje się prawdziwy Tomb Raider, a nie gówno w stylu Uncharted. Lepszej rekomendacji nie trzeba.
W opinii dziennikarzy ruch Lary jest znacznie płynniejszy aniżeli w oryginale z 1996 roku.
No po prostu niesamowite, brawa za spostrzegawczość🤣
W opinii dziennikarzy ruch Lary jest znacznie płynniejszy aniżeli w oryginale z 1996 roku
Idealny przykład ludzi którzy nie powinni w ogóle zajmować się grami, to naprawdę niesamowite że tytuł mający 30 lat ma mniej płynną animację.
wybrani dziennikarze branżowi
Czyli Ci którzy którzy grze wystawią od 8/10 w górę.
na wyposażeniu Lary znalazł się specjalny skaner, który pozwalał identyfikować interaktywne elementy otoczenia.
No tak, bo "dziennikarze" mają dwie lewe ręce do grania, tak jak sporo niedzielnych graczy, obie grupy muszą być prowadzone za rączkę, mieć skanery i żółtą farbę.
starcia wzbogacone zostaną o nowy system Focus, wykonywanie uników i akrobatycznych manewrów pozwali ładować specjalny pasek energii. Po jego aktywowaniu czas zwolni.
Kolejny zbędny "ficzer" o który nikt nie prosił i którego nikt nie chciał oprócz pseudo dziennikarzy i casuali, bo musi być łatwo, musi być dopaminka.
Legacy of Atlantis przypomina bardziej produkcję AA niż wysokobudżetowy hit na miarę Uncharted
Niby gra AA a cena totalnie wystrzelona w kosmos, szczególnie dla nas Polaków, których rodacy tworzą tą grę.
Graficznie może i wygląda to fajnie, Lara nie wygląda źle. Coś czuje że będzie tu sporo naleciałości z "Western AAA Gaming", dwa systemy wspomniane z dema już to sugerują, teraz tylko czekać, na przegadane sekcje wypełnione zbędnymi i nic wnoszącymi dialogami jak i na marne postaci oraz historię.
Zdaniem redaktora serwisu Eurogamer Legacy of Atlantis przypomina bardziej produkcję AA niż wysokobudżetowy hit na miarę Uncharted.
Czyli szykuje się prawdziwy Tomb Raider, a nie gówno w stylu Uncharted. Lepszej rekomendacji nie trzeba.
W opinii dziennikarzy ruch Lary jest znacznie płynniejszy aniżeli w oryginale z 1996 roku.
No po prostu niesamowite, brawa za spostrzegawczość🤣
Uncharted na steam jest grą znakomitą patrząc na opinie.
Dla mnie też zajebista. Zobaczymy czy ten TR osiągnie też ten poziom. Poprzeczka jest wysoko
Od kill roonu do kill roomu przeplatane filmikami, Trochę strzelania i wspinaczki, takie The Order1886, tylko z gorszą grafiką.
TR to gra stawiająca na gameplay, gra z krwi i kości.
Uncharted nie miał być TR, był od początku dopakowaną grą akcji ze zbieraniem skarbów i fajną przygoda. Tym właśnie była ta seria.
Jeśli Uncharted porównujesz do The order, to chyba gameplay oglądałeś na youtube - obu.
Po co dyskutowac z tym osłem, przeciez on sie jara TR głównie dla tego, ze jest CYCATA Lara XD
Porównaniem do The Order tylko pokazał, ze nigdy w Uncharted nawet nie grał. To, ze Uncharted od czasu do czasu ma filmowy etap nie znaczy, ze tak wyglada cala gra XD wiekszosc etapów to wspicznaczka, strzelaniny, skradanie, jazda pojazdem
TR 2013 był naprawde spoko, ale kolejne czesci byly coraz gorsze.
No taki samograj że w scenach gdy w ruinach atakuje spora brygada, wielokrotnie miałem długie zadanie.
Może ty ciśniesz gierki z jakimś autoaim na easy.
Jeszcze wmów wszystkim że zagadki zrobiłeś prosto z biegu jak speedruner.

I pamiętaj, twój odbiór gry mnie nie interesuje.
Czy to dla ciebie 1/10 czy 5/10. nie ma znaczenia ani dla mnie ani w tej dyskusji.
A jak koniecznie chcesz zobaczyć odbiór globalnie to łap.
Ale dlaczego Amazon? Dlaczego była księgarnia, sklep wysyłkowy będzie mi teraz reżyserował klasykę gier komputerowych? Technofeudalizm pełną gębą.
W opinii dziennikarzy ruch Lary jest znacznie płynniejszy aniżeli w oryginale z 1996 roku
Idealny przykład ludzi którzy nie powinni w ogóle zajmować się grami, to naprawdę niesamowite że tytuł mający 30 lat ma mniej płynną animację.
Podoba mi się Lara i podoba mi się że jest to kontynuacja nowej trylogii. Aż sobie przejde wszystkie 3 cześci przed premierą.
Nie czytałem artykułu, ale jeśli jest tak jak w tytule to THQ chyba ogarnęło, czego chcą gracze, a nie garnitury!
"Twórcy potwierdzili, że wydarzenia z trylogii Survivor pozostają częścią kanonu, a bohaterką gry jest dokładnie ta sama Lara Croft, którą gracze poznali w Tomb Raiderze z 2013 roku, Rise of the Tomb Raider oraz Shadow of the Tomb Raider."
To troche slabo, ale pewnie szkoda im bylo tego uniwersum...
Mnie to najbardziej dziwi to, że robią jednocześnie dwa Tomb Raidery i zamiast wykorzystać to żeby połączyć wreszcie reboot z klasyczną serią, to osadzają Catalyst długo po.
Lepiej moim zdaniem byłoby jakbym Catalyst dział się tuż po "Shadow of..." a tuż przed remakiem. I wtedy mielibyśmy piękne fabularne zwieńczenie poprzedniej historii i wprowadzenie do klasyki.
Aczkolwiek, prawdę mówiąc, to właśnie Shadow of... powinno być takim przejściem jako zwieńczenie poprzedniej trylogii. Może by mu to nawet dało trochę paliwa bo widać było, że ta końcówka to taka średnia. Po świetnym rozpoczęciu historii i podbiciu skali w sequelu mieliśmy... bardzo dobrze zapowiadający się wstęp (Lara zatraca się w poszukiwaniu adrenaliny i walce o swoje) po to by skończyło się na bieganiu z pomocą na posyłki jakiegoś zamkniętego ludku. Szkoda...
Przyznam, że początkowo byłem mocno sceptyczny. Po co mi kolejny remake (wszak jeden już kiedyś był), ale po tym co zobaczyłem na trailerach, stwierdziłem, że zagram na pewno. Tym bardziej, ze pierwszy TR to jedna z najważniejszych gier mego życia. To było niesamowite przeżycie.
Mamy:
- markę Tomb Raider,
- duże studio deweloperskie,
- współpracę z Flying Wild Hog,
- wydawcę Amazon Games,
- Unreal Engine 5,
- pełnoprawną premierę na główne platformy.
Podsumowując będzie to gra AAA, a pisanie artykułu powołując się na pana z Eurogamer, który napisał, że czuje jakby to była gra AA wprowadza jedynie graczy w błąd, więc nieładne zachowanie autora artykułu.
Jak poprawią animacje akrobacji to będzie AAA, a jak zostawią tak jak jest aktualnie to będzie AA.
Akurat Tomb Raider to marka, która praktycznie zawsze dostawała od 8 w górę. Tylko CDAction jako jedyny serwis na świecie oceni The Last Revelation i Chronicles na 6/10. Na szczęście ludzie masowo ich za to zjechali