Jak to możliwe, że Bluepoint przez cały rok miałoby siedzieć i nic nie robić? Eksperci od rimejków i wydawca, który nie potrafi żyć bez rimejków. I jeszcze katalog pełen potencjalnych kandydatów na remake. Wszystkie gry z ps2/ps3. To po prostu nie ma sensu :/
Jak to możliwe, że Bluepoint przez cały rok miałoby siedzieć i nic nie robić? Eksperci od rimejków i wydawca, który nie potrafi żyć bez rimejków. I jeszcze katalog pełen potencjalnych kandydatów na remake. Wszystkie gry z ps2/ps3. To po prostu nie ma sensu :/
Nic odkrywczego. Sony wypuszcza większość swoich gier w remasterach/rimejkach z czasów ps3/ps4, a Bloodborne, to jedna z najpopularniejszych ich gier. Nie ma najmniejszego powodu, by samo Sony z jakiejś akurat przyczyny tej jednej produkcji nie chciałoby wydać na nowo. Szczególnie że są mody, które odblokowywują 60 klatek i gra się nie wysypuje.
Musi być jakiś większy problem właśnie z ludźmi/prawami odpowiedzialnymi za tę grę.
Kilkukrotnie wspominałem o tym, że na drodze do tego remastera mogą stać Twórcy gier, to słyszałem "przecież Sony ma prawa do marki Bloodborne", no może do marki ma, do samej gry jak widać nie bardzo...
Jaki interes ma From Software, by dawać za darmo ekskluzywnie gre Sony raz jeszcze ? No poza dużą kasą żaden. A duża kasa wydana na taki remaster to wtopiona kasa. Ile osób to kupi po premierowej cenie ? No niewiele...
Szybki wyciąg z gugla:
Sony Interactive Entertainment exclusively owns the Bloodborne intellectual property and registered trademark, controlling all rights to games, ports, and remakes.
Także jakby Sony bardzo chciało, to by FS nie miało nic do gadania. Ale pewnie nie chcą sobie psuć relacji z nimi, a szczególnie z Miyazakim.
Po co wam ten remake? Toż do dzisiaj się bardzo dobrze trzyma BB. W poprzednim roku sobie znowu powtórzyłem i nic nie trzeba zmieniać. Tyle o to płacza mimo, że oryginał wcale się nie zestarzał. Takie biadolenie o tym tylko prowadzi do tego, że twórcy i wydawcy nie chą pracowac nad niczym nowym i oryginalnym, i skupiają się na wypluwaniu kolejnych bezsensownych remaków itp. A potem ludzie płaczą, że nic nowego i branża stoi
To co powyzej.
Zaden remake nie jest potrzebny.
Juz napewno nie taki robiony przrz wyrobnikow z Blue point. Zmasakrowali by klimat (wyglad, muzyka, dbalosc o szczegoly/spojnosc wizualna z lore) jak w Demon Souls.
No thx.
Ale przecież jest remake na PCa ? mod bo mod ale jest
Coś mi się tu nie łączy. Miyazaki chwalił remake Demon's Souls, chociaż zmienił on mocno narrację środowiskową i wiadomo, że Bloodborne to jego ulubiona gra, więc naturalnie wolał być przy pracach nad remakiem, aby nie stało się to samo co z Demon's Souls? Wiadomo, że teraz jest zarobiony i nie miałby na to czasu. Nadal zadaję jednak pytanie: dlaczego nie ma portu na PC? W takim przypadku nie trzeba zmieniać wizji autora. Albo niech po prostu zrobią remaster, bo w takim przypadku to tylko zmiana rozdzielczości tekstur, zwiększenie klatek na sekundę i ewentualnie jakieś inne usprawnienia.
No tak chwalil, ze az nie gral.
Powiedzial co musial powiedziec i tyle. Te remake tak mocno gwalci klimat (i narracje srodowiskowa tak jak napisales), ze nie ma opcji zeby sie mu podobalo.
CHyba ze go nacpali, a potem pokazali gre. ;)
CHoc z drugiej strony to jest chyba normalny tryb testow we From Soft. ;)
Tak, Sony ma pełne prawa do Bloodborne'a i oficjalnie nie musi się pytać jego o zgodę, jednak za kurtyną działa to trochę inaczej. From Software jest teraz takim molochem, którego gry zawsze na siebie sporo zarabiąją, że po prostu nie opłaca im się niszczyć relacji o byle jedną grę. Więc jak Miyazaki jest przeciwko to Sony raczej nie wejdzie mu w drogę.
Swoja droga zawsze mnie zastanawialo co by zrobilo Sony jakby From Soft zrobilo poprostu gre na podstawie Lovecrafta, ktory jest w public domain.
W ich grach jest od groma elementow lovecraftowego cosmic horroru, a Bloodborne to wlasciwie list milosny do niego.
Ciekawe czy by sie pruli. ;P
Za dużo by było roboty żeby wydać ten syf technologiczny na nowo. Gra jest umówmy się bardzo dobra, ale klatkaż animiację tak skaczą że wyobraźcie sobie że teraz ma to chodzić w 60fps. Trzeba robić od nowa, remaster nie pomoże.
Przecież gra chodzi w stałych 60 klatkach bez spadków na PS4. Gra nie sprawia żadnych problemów, gdy gra się w 60. W grze nie ma żadnych mechanik opartych o klatkarz, więc naliczanie trafień i inne liczenie, działa tak samo w 30, jak i 60.
To samo z animacjami. Gra się o wiele lepiej w 60.
Na Ps4 PRO po exploicie BB działa w chybotliwych ale jednak 60fps przy 720p.
Przeszedłem tak całą grę i ani razu się nie wysypała.
https://m.youtube.com/watch?v=6hDIvDPRcPA&pp=ygUYYmxvb2Rib3JuZSA2MGZwcyBwczQgcHJv
Teraz po exploicie Ps5 mam w stałych bez spadków 60fps w 1080p i też żadnych problemów również w DLc, na pewno przejdę tak całego BB od nowa.
https://m.youtube.com/watch?v=QACSZ2S5HLo&pp=ygUkYmxvb2Rib3JuZSA2MGZwcyBwczUgZGlnaXRhbCBmb3VuZHJ5
a co do crashy, byc moze nie zrobiles wszystkich bossow. sam autor pisal by wylaczac moda przez pierwsza walka z Laurencem, bo cutscenka zawiesza gre.
Na Ps4 PRO jest chybotliwe, na Ps5 stałe.
Na Ps4 PRO ubiłem Laurence'a (w sumie od A do Z razem z sierotą Kos) i nie pamiętam żebym tam wyłączał 60fps od Lance'a McDonalda.
Na Ps5 jeszcze tam nie byłem, na szybko tylko ubiłem Amelię żeby sprawdzić czy działa przeniesienie do DLC Old Hunters - działa.
O natomiast przyznaję, że są takie przycięcia w cutscence Amelii na Ps5, na Ps4 PRO tego nie pamiętam.
https://www.youtube.com/watch?v=G4rZ_weeKFo&t=445s