Bardzo dobre posunięcie, wręcz prosi się to o większą modularność. (Fajny system) oby wprowadzili więcej odważniejszych zmian w całej grze i dodali sporo nowych rzeczy. Oryginał już mamy, więc naprawdę nie jest nam potrzebna kolejna taka sama gra.
A daty premiery nadal brak. Nie było gdzieś pisane, że gra ma ukazać się w I kwartale tego roku? jeżeli tak, to raczej nic z tego nie będzie.
No napisane jest, że można zakładać - tyle to i ja wiem, ale z tego co pamiętam gdzieś chyba było nawet potwierdzone, że miał to być I kwartał tego roku.
Oryginałowi brakowało przede wszystkim różnorodności i mam nadzieję, że nowa wersja to naprawi.
O tak, nareszcie dowiedzieliśmy się czegoś istotnego.
Mam inny pomysł na tytuł tego artykułu: "To już pewne - nadal nie znamy daty premiery Gothic Remake".
W oryginale miernego Gothica kobiety były zepchnięte na drugi plan. Uważam, że najwyższa pora to zmienić. I tak jak w prawdziwym świecie my kobiety przestałyśmy być podnóżkami dla mężczyzn tak o grze należy myśleć przyszłościowo.
A PRZYSZŁOŚCIĄ JEST KOBIETA WALCZĄCA
Bardzo dobrze, że coś takiego dodają co nie zmienia faktu, że dodadzą mnóstwo nowej zawartości, a oryginał i tak będzie bardziej grywalny i mniej nudny niż ten Remake, to taki obraz dzisiejszych gier.
Wystarczy zobaczyć na ten zwiastun z wiadomości aby zobaczyć jak gry które nie mają charakterystycznego stylu graficznego potrafią być wyprane z klimatu i później z grywalności gdy gramy w taką grę.
Robiąc remake bujają się z tym już 6rok a końca nie widać.
A w 2024 roku można było już grę preorderować. Czy ta gra to mit-legenda? :)
Dajcie żyć. Demo było drewniane I źle zoptymalizowane.
Na portalach będzie sraczka na grę na którą nikt nie czeka. Tak samo jak na olden era.
Nostalgia jest pieknym kłamcą. Pokazuje ci najlepsze rzeczy jednocześnie chowając te złe.
Wolę żeby dopracowali grę kosztem przesunięcia premiery, niż wydawać na wpół ukończony produkt.
W Mars: War Logs można sobie w taki sposób usprawniać pancerz. Wybiera się konkretne graty pod dane staty obrony. Można zrobić jednolitą zbroję albo miks wielu różnych właściwości.
Gra to symulator złomiarza w większości i broń oraz pancerz robi się w sumie z gratów oraz złomu pozyskanego z eksploracji.
Lubię tę grę ale jak to bywa u Spiders ma swoje ograniczenia. System walki przypomina ten z Wiedźmina 2 a klimat gry to taki Mad Max na Marsie ;)
Dłubią, dłubią i skończyć nie mogą. Teraz byłby idealny czas na premierę, bo nie ma jeszcze aż takiego natłoku.
a niech ją tworzą nawet i dwa lata jeszcze. Ja tam wolę poczekać i dostać tytuł kompletny a nie jak w przypadku Stalkera 2 zabugowany, ubogi w treść i dosłownie niegrywalny kawałek g_wna :D
Srajcie dalej o premierę, a znowu wyjdzie klapa na poziomie gothica 3 :D
Co wy nie macie w co grać, że musicie mieć teraz ten gothic remake? XD
Kurcze, ja wiem, że się starają i chcą zrobić grę jak najlepiej. Ale po demie mam bardzo złe przeczucia. Przegrałem setki godzin ww wszytkie Gothici, w różnych wersjach, z modami i bez. W jedynkę grałem już nie pamiętam ile razy. Ale w demie remaku nie czułem nic z tamtej magii, dosłownie nic. Nie chodzi to, że drewno, to mi nie przeszkadza. To nie ma takiego klimatu niestety :(
Nie do końca rozumieją system pancerzy e tej grze... w gothicu piękne jest to że coraz dalej w grze dostajesz to nowy, mocniejszy i ładniejszy pancerz. To świetny system progresji a tu go poniekąd psują.
Chuja się nauczyliście na Cyberpunku 2077. Wyjdzie jak wyjdzie.
Mam nadzieję, że dodadzą też minimapę i system nawigacji, coś jak w grach z serii GTA, bo ciągłe otwieranie mapy zawsze mnie denerwowało, gdy miałem gdzieś dojść. Jaką system wskazówek dla nowych graczy też by się przydał, bo gra była zaprojektowana tak, że często musieliśmy się domyślać co, jak i gdzie zrobić, żeby przejść dany etap gry dalej... Nie powiem, miało to swoje uroki, ale czasem po prostu traciło się dużo czasu u trzeba było szukać poradników w internecie dotyczących misji.