Normalnie ta myszka chodzi po 230 zł. 208 zł na Amazon to nie jest jakiś deal życia.
Mam wersje Basiliska Essential. Uklad kaliwiszy zapisuje sie nie na myszy tylko w oprogrmowaniu zewnetrznym ale byla 2 tansza niz wersja full. Jest to wygodna mysz ale tylko dla niszowej liczby graczy o specyficznym chwycie. Otóż nie jest to po pierwsze mysz dla ludzi o małych dłoniach. Dwa. Rozne wersje tej myszy spredawane sa albo z 1 rodzajem, dlugoscią sprzęgła na dole wkadanych na magnesach albo 3 rodzajow. Ja mialem z tym srednim i dokupilem to dlugie zebym w ogle mogl chwycic je kciukiem. Tak czy inaczej nie jest to wygodne. Trzy. Bardzo przydatne przeciski z boku pod kciukiem nad sprzeglem sa bardzo wysoko. Powoduje to ze jest to po prostu niewygodne. Podczas dynamicznych precyzyjnych ruchow musze zmieniać chwyt zeby je dostac wiec jest to mozliwe tylko w lajtowych sytuacjach. Mysz zatem jest ciekawą opcją ale nalezy sprawdzic czy bedzie wygodna i naturalna w dloni. Dla mnie nie jest wiec nastepnym razem bede chcial doswiadczyc mniejszego modelu jak np. Death Adder.
Mam bazyliszka v3 na kablu świetny gryzoń, dlaczego na kablu zapytacie? Bo jestem boomerem :). Ze dwa lata temu w pewnym sklepie w Niemczech trafiłem na komplet bazyliszka v3 i słuchawki blackshark v2 za 50€. Grzech było nie kupić.
Razery to g.... myszki i klawiatury. Moj brat kupuje te pod MMO z zilionem przyciskow. Oni nawet oszczedzaja na przelacznikach. Daja najtansze w myszkach za kilkaset zlotych. Plastik to wogole jaka porazka. To sie normalnie rozsypuje w rekach. Ich programy do myszek to jakies kobyly, gdzie trzeba sie logowac. Bez oprogramowania nie bedzie podswietlana statycznie klawiatura bo nie i juz. Juz nie policzed ile razy bratu i znajomym przelutowywalem przelaczniki w tych badziewiach.
Na prawdę te ich topowe myszy są świetne, ale ale, niektóre modele mają problem z siadającym scrollem. Sam tego nie uświadczyłem, ale uświadczył mój dobry kumpel.
I tak, Synapse to okropna kobyła, dlatego nie odpalam tego nawet w tle. Do podświetlenia lepiej używać OpenRGB, albo SignalRGB.
serio soft jest dla ciebie taką porażką? pokaz NAJlepszy soft, od MSI, gigabyte, asusa juz znałem i ciągle sępia bym się zalogował, soft asusa mi wiele razy się rozsypał nawet teraz mam komunikat ze nie dało sie odpalić jakiś msi.exe, a razer? bajka, mam sporo możliwości kombinowania w RGB, makrowaniu bez ograniczeń, planuje kupić od nich podkładkę bo ta od battletrona to tandetnaa ja potrzebuje czegoś dużego
wiec ogólnie to twój komentarz to zwykłą antyreklama/hejt
mam myszkę basiliska V3 i szczerze to polecam, szkoda tylko ze snipe button jest tak daleko, miałem pod ręką pierwszego basiliska i miał zdejmowane przyciski, tego mi potrzeba w V3
co do Ornata V3, to szczerze nie polecam, bo to coś nie potrafi obsłużyć kombinacji przycisków, ctrl + shift działa i robi burdel, ale jak wezmę W + shift + spacja to juz tego nie widzi, juz lepiej brać poprzedników jak V2 czy V1

Moja Logitech MX518 ma już chyba ze 20 lat xD

Lol Razer. Drogo, dwuklik pojawi sie w przeciagu roku, kolko zdechnie po dwoch. Plastic-fantastic gdzie placi sie za logo.
Raz – czemu to musi świecić? Dwa – Razer to bardzo nie przychylna konsumentom firma, nie warto jej reklamować.
Jak slysze: bezprzewodowa to jestem na NIE! O ilu jeszcze ladowaniach urzadzen mam pamietac?!

ATK A9 Plus - poniżej 150 zł. Kształt G Pro, ładowanie raz na miesiąc np przez kabel magnetyczny.
Bazyliszki to doskonałe myszy, soft też bardzo dobry - jest choćby eksport profili do pliku.
Razer robił kiedyś dobre myszy ale od czasu konieczności instalacji synapse do ich obsługi odpuściłem ten sprzęt.