Śmiesznie teraz wrócić do komentarzy posiadaczy PC pod poprzednim artykułem o max 40 fps na konsolach. No ale co się ponapinali, to ich.
I było wyzywać i besztać twórców? śmiesznie teraz wrócić i czytać tamte komentarze, choć rozczarowaniem rozumiałem, to niektórzy przeginali totalnie. Nie mówię tutaj o komentarzach na forum, ale na Twitterze, czy YouTube.
Jesteś jakiś trudny?
Napisałem jasno, pretensje i rozczarowanie rozumiałem, ale nie wyzywanie od najgorszych i ubliżanie.
Wyzywać nie powinni, besztać jak najbardziej (co zresztą przyniosło oczekiwany skutek).
Żenujące.
Pytanie jeszcze jakiej będzie jakości ten tryb, czy to nie będzie jakieś kompletne mydło przez niską rozdzielczość, no i czy udalo im się zaimplementować PSSR2.
Skoro nie byli pewni czy ukończą tryb wydajności czy nie, to po co w piątek ogłaszali, że nie będzie 60 FPS-ów? Nagle trzy dni później okazało się, że jednak będzie? Wydaje mi się, że tutaj jest coś nie tak z tymi tłumaczeniami. Wystarczyło poczekać do poniedziałku i dopiero ogłosić, jak gra będzie działać na konsolach. Nie wiedzieli, że są bliscy ukończenia trybu wydajności? Ale jeśli faktycznie będzie te 60 FPS-ów, to w sumie mniejsza z tym o te tłumaczenia twórców. To dobra wiadomość dla posiadaczy konsol.
"Docelowo 60 FPS" - czyli wiadomo co to oznacza, większość gry w 30 z pojedynczymi skokami do "docelowego poziomu". Trzeba tak było od początku pisać, gra i tak będzie działała w 30 FPS większość czasu, a byłyby od początku bonusowe punkty wizerunkowe.
Presja ma sens! Jak pisałem już kilka razy - tryb "performance", na obecnych konsolach, to STANDARD, a nie żadna łaska, albo ochłap rzucony, na odczepnego.Wyjątkowo może go nie być, jeśli gra ma jakąś wybitną grafikę, fizykę albo duży ,otwarty świat. Blood of the Dawnwalker nie ma żadnej z tych rzeczy, więc brak tego trybu byłby, dla deweloperów, strzałem w stopę. Na szczęście, pod naporem krytyki graczy konsolowych, ogarnęli się i zmyli z siebie ten blamaż.
ps. Na trolli pecetowych, jak TRX, którzy totalnie skompromitowali się, w poprzednich wątkach, spuśćmy zasłonę milczenia.
No i dobrze, ale na przyszłość deweloperzy powinni bardziej priorytetowo traktować tryb wydajności i stawiać sobie za cel dodawanie go na premierę przynajmniej na PS5 Pro i przenigdy nie pisać w mediach, że trybu 60 fps nie będzie.