Ech, czasy gdy każda gra była dla nas czymś nowym i niepowtarzalnym. U mnie to zestawienie wyglądałoby nieco inaczej, ale to nie zmienia faktu, że propozycje są zacne. :) Do części z nich na pewno kiedyś wrócę.
To były czasy kiedy braki w grafice, rozgrywce i wszystkim innym nadrabiała wyobraźnia. W ferie zimowe zamiast czytać Krzyżaków cichaczem ogrywaliśmy Ultimę, ze słownikiem w rękach, bo żaden wtedy nie znał angielskiego. Wtedy każda gra w jaką mieliśmy okazję grać była dla nas hitem roku.
Jeśli zrozumiecie przynajmniej 80% w Xenogears to zrozumiecie już w grach wszystko. Nawet ogrywając Disco Elysium!
To były czasy kiedy braki w grafice, rozgrywce i wszystkim innym nadrabiała wyobraźnia.
Teraz nie mozesz tak robic? :)
Jakie braki w grafice? Wtedy o wiele czesciej sie robilo "WOW!" na grafike.
Xenogears zainteresowało mnie, co jakiś czas ogrywam tytuły, które mnie ominęły, także ten trafił na listę do ogrania.
Bardzo fajna lista oraz materiał, ale do jasnej Anielki gdzie jest Prince of Persia?
Szkoda że w tym zestawieniu nie ma microprose soccer czy 5 a side, trochę się w obie te gry walczyło.
Nie wiem czemu nieodżałowany Kazimierz Kaczor. On nadal żyje i może dalej pogrywa w jakieś gierki