Grafikę wygenerowali przy użyciu ejaj, nikt ze studia tego nie zauważył i teraz dorabiają do tego historię 😂
Tylko że ta grafika ma Twórcę. Nie sądzę, aby akurat w tak ważnej kwestii użył AI, na który gracze mają obecnie alergię... I jakikolwiek związek obrazka z AI mógłby pogrążyć Twórcę..
[s]Użyli pewnie AI do wygenerowania grafiki i nie zauważyli, że ta wygenerowała trzeci miecz i tyle xD[/s]
Damn, Kwiliniosz mnie ubiegł
Pierwsze co pomyślałem o tym mieczu to, że wygląda dość tandetnie i to raczej ceremonialny miecz, nie do walki. Lub do otwierania wrót jak w Świątyni Śniącego ;)
Do tego wraz z kolorystyką przypomina mi jakby coś wyjęte z konkurenta W3 czyli z nadchodzącej gry o młodym wampirze, bo wampirycznie wygląda nieco... tudzież dalej ceremonialnie. Może być potrzebny do zadania ostatecznego ciosu specyficznemu przeciwnikowi.
Idąc dalej będą nowe typy potworów, pradawne bóstwa, przebudzone zło itd. Co zapewne połączy sie z Ciri i 4 częścią. Koniunkcja sfer, przejście z innego wymiaru i takie tam.
Na koniec Geralt się zgubi i córka będzie go ratować w W4 ;) Odwrotnośc ról na podobę Fallout 3 i 4 :)
Trzeci będzie ze złota przeznaczony na dziewice 😎
Krew i Wino – budżet tego dodatku wyniósł około 9 milionów złotych, oferując przy tym zawartość o rozmiarach dorównujących pełnoprawnym grom w tamtym okresie.
Serca z Kamienia - budżet produkcyjny wynosił około 4–5 milionów złotych.
Budżet dodatku Pieśni Przeszłości (52 mln zł) jest niemal 4-krotnie większy od budżetów dwóch poprzednich rozszerzeń.
ZARAZA <3
Budżet Pieśni Przeszłości zakłada też robienie porządku w kodzie i testowanie podstawowej wersji gry, która po dodatkach nie była w rewelacyjnej formie, a po nextgenie dostała kolejną porcje błędów wywalajacych grę u niektórych.
Poza tym, bardzo duża inflacja nastąpiła od 2015 i wzrost płac... Ogólnie obstawiam, że ten budżet nie jest wyzszy od Krwi i Wino na dzisiejsze...
Via Tenor
Ten miecz oczywiście należy do Ciri, Geralt go odnajduje, fabuła będzie ściśle związana z pogonią za Ciri, szukaniem jej, jakieś większe kłopoty, większe od wiedźm z krzywuchowych moczarów i dzikim gonie, zwiazane też z możliwościami i mocami Ciri, dlatego też tytuł dodatku dobrze odzwierciedla to że w przeszłości też była historia z Ciri i jej szukaniem i pomocą przez Geralta. Czyli w pewnym sensie powtórka ale zapewne nieco inna. Pytanie na które zakończenie "kanoniczne" z podstawki Redzi zdecydują się i będzie punktem wyjścia.
I tak to poprowadzą by był to wstęp, zapowiedź do kolejnej gry. Niewydaje mi się by wracali do niektórych postaci z części drugiej, bo są już zbędne po wydarzeniach z trzeciej części.