Niech nie pitolą o umiejętnościach, wykupiłem u Rączki umiejętność tą początkową i dalej przy jednej skrzynce siedzę po pół godziny i jej otworzyć nie mogę, nagłupszy system otwierania zamków jaki widziałem w grach.
A co do błędów, to mam 6h za sobą i żadnego crasha. Jedyny błąd do tej pory, to w wolnej kopalni kret który mnie chciał wygonić z chaty miał niewidzialną broń i to tyle - aż w szoku jestem, że jest tak dobrze na obecną chwilę, zobaczymy jak będzie dalej.
Serio IQ graczy jest już na tak niskim poziomie, że nie ogarniają prostej łamigłówki? Przecież ten system otwierania zamków, jest w grach w zasadzie od zawsze, bo opiera się na kostce Rubika. Mechanizm polegający na odpowiednim ustawieniu kilku elementów, gdzie w zależności od poziomu trudności, ruch jednego elementu wpływa na 1 bądź więcej. W Cremson Desert jest też z nowszych gier.
Niech nie pitolą o umiejętnościach, wykupiłem u Rączki umiejętność tą początkową i dalej przy jednej skrzynce siedzę po pół godziny i jej otworzyć nie mogę, nagłupszy system otwierania zamków jaki widziałem w grach.
A co do błędów, to mam 6h za sobą i żadnego crasha. Jedyny błąd do tej pory, to w wolnej kopalni kret który mnie chciał wygonić z chaty miał niewidzialną broń i to tyle - aż w szoku jestem, że jest tak dobrze na obecną chwilę, zobaczymy jak będzie dalej.
https://www.youtube.com/watch?v=_soGFYoYfTc&t=244s
Jasne, pierwsze kilka skrzynek to na pewno zabiera trochę czasu. Ale system sam w sobie jest prosty jak się już go zrozumie, a nauczenie się skilla powoduje, że otwieranie skrzynek jest banalne (nie licząc kilku super zamków, które pewnie staną się banalne jak się człowiek nauczy drugiego lvlu otwierania)
Ale i tak bycie kieszonkowcem przynajmniej na początku zdecydowanie lepsze. Najszybszy boost kasy nie wychodząc ze starego obozu nawet.
Serdeczne podziękowania dla frajerow którzy rzucają się na premiery.
Niech patchują.
Do tego jeszcze mody od społeczności, pierwsze przeceny i można próbować.
Oby mieli tempo paczowania i szybkość, jak twórcy Crimson Desert i się w miarę ogarnęli, chociaż w początkowej fazie gry i tak jest w miarę okej.
Najgorszy system otwierania zamków jaki widziałem w grach, rozumiem jego działanie, co przyznam łatwe nie było, ale nadal jest irytujący. Ale ogólnie jak pisałem że szykuje się porażka to jestem zadowolony, być może fanboystwo.
Serio IQ graczy jest już na tak niskim poziomie, że nie ogarniają prostej łamigłówki? Przecież ten system otwierania zamków, jest w grach w zasadzie od zawsze, bo opiera się na kostce Rubika. Mechanizm polegający na odpowiednim ustawieniu kilku elementów, gdzie w zależności od poziomu trudności, ruch jednego elementu wpływa na 1 bądź więcej. W Cremson Desert jest też z nowszych gier.
np. to - jest dokładnie tym samym rodzajem łamigłówki.
[link]
Fakt, raz mnie wywaliło z gry. Niech poprawiają, bo jeszcze trochę pracy widać nad tym mają.
Ogrywam właśnie i super się bawię, mimo, ech, "wad", bo to za lekkie słowo. Kapitalne gówno
Ogarnąłem ten system otwierania zamków już na pierwszej skrzynce, kuźwa chyba jestem jakimś omnibusem xd
Przez pierwsze 7 godzin raz wpadłem pod tekstury w Starym Obozie i raz miałem zabawnego buga przy używaniu kołowrota do bramy w Nowym Obozie. Plus jeszcze jedno zdanie przy jakiejś rozmowie w wersji polskiej było napisane po angielsku (ale dubbing normalnie po polsku) no i na samym początku gry przed zrzuceniem za barierę mag który kazał nam przekazać list został podpisany nie jako "Mag" ale jako "Magu" xD
Ogólnie nic wielkiego jak na grę zaraz po premierze, bardziej śmieszyły mnie te błędy niż frustrowały.
Czytałem ostatnio jak powstawał wiedźmin 3 i mamy podobna sytuację. Namnażanie się błędów, czas ucieka, premiera już musi być, nie mogą dłużej czekać. Grunt żeby dało się jako tako grać i nie wywalało za często a resztę będą łatać już później. To samo mamy tutaj, oczywiste że reagują bo bardzo dobrze wiedzą jakie mieli błędy. Dużo też się pewnie pojawiło nowych crashow bo testerów nie mieli tyłu co graczy. Nomen omen 😅