mimo wszystko zaczynają patrzeć w dobrym kierunku. Sony pewnie liczyło że wszystkie firmy pójdą w jego stronę. Widać tu otwarty konflikt. I dobrze. Niech się biją a ja dalej będę spokojnie grał na pc xd
PlayStation 4 i Xbox One były najtańszymi sposobami na grę w Cyberpunka 2077, ale nikt tego po premierze gry już nie polecał.
Z XSS i GTA6 będzie podobnie.
Do póki nie możemy tego zweryfikować możecie nam kręcić makaron na uszy, cóż szkodzi obiecać.
PlayStation 4 i Xbox One były najtańszymi sposobami na grę w Cyberpunka 2077, ale nikt tego po premierze gry już nie polecał.
Z XSS i GTA6 będzie podobnie.
Do póki nie możemy tego zweryfikować możecie nam kręcić makaron na uszy, cóż szkodzi obiecać.
Nie będzie "dobrego" sposobu zagrania w GTA 6 bo na wszystkim gra będzie miała 30 FPS. Zagrać na akceptowalnym poziomie będzie można za jakieś rok gdy wyjdzie na PC. Nie liczyłbym tu nawet na następną generację konsoli ponieważ Rockstar to dupki i pewnie nie odblokują tam klatek. Tak właśnie było z RDR2, do dziś gra ma 30 FPS nawet na PS5 Pro.
Cyt. "Wciąż mam fizyczne płyty z czasów, kiedy dorastałem. Moja rodzina nadal je ma..." Jak już to dorastałam, bo cytujecie w tym momencie Ashę Sharmę.
mimo wszystko zaczynają patrzeć w dobrym kierunku. Sony pewnie liczyło że wszystkie firmy pójdą w jego stronę. Widać tu otwarty konflikt. I dobrze. Niech się biją a ja dalej będę spokojnie grał na pc xd
"Wciąż mam fizyczne płyty z czasów, kiedy dorastałem"
Dorastałem? Jak już mielicie wszystko przez AI, to byście to chociaż sprawdzili przed dodaniem...
Watch Dogs Legion działa na XSS z ray tracingiem, Cyberpunk 2077 działa w 60 klatkach więc raczej jestem pozytywnie nastawiony na GTA 6 na tej konsoli.
O czym ta pani mówi. Przecież w gta6 będzie można zagrać na poważnie dopiero gdy wyjdzie wersja PC.
Eee tam. Na YouTube gra się jeszcze taniej 😂 a tak serio, miło widzieć że Xbox odżywa. Konkurencja na rynku się przyda, bo skorzystamy my - konsumenci. Dobre wieści
Wciąż mam fizyczne płyty z czasów, kiedy dorastałem
Teraz już wiemy że Asha to uwięziony mężczyzna w ciele kobiety 🤪
A tak żarty na bok, to co ta Pani deklaruje wygląda bardzo obiecująco. Niech jeszcze dorzucą do tego mocne ekskluzywne gry ze stałą wyłącznością i być może powtórzą sukces X360, a do tego jak jeszcze w tej generacji pozostawią wydania pudełkowe plus zapowiadana migracja z płyty na cyfrę. Natomiast odpowiedź odnośnie TES VI sugeruje że jeszcze trochę czasu sobie na to poczekamy i cały czas się zastanawiają co im przyniesie więcej korzyści, jak widać kwestia otwarta zostawić to tylko dla siebie czy wydać również u konkurencji.
Jeśli Microsoft faktycznie zacznie realizować te zapowiedzi, to Sony ze swoją pazernością faktycznie będzie mogło poczuć się poważnie zagrożone. Podejrzewam że tego się nie spodziewali, a nawet pewnie obstawiali że przybiją z nimi piątkę wtórując zabiciu wydań fizycznych.
Co z tego wyjdzie, czas pokaże.
W sumie zastanawiam się powoli czy nie zaczynam lubić tej pani🤔
Z jednej strony pozamykała studia i zwolniła masę ludzi...
Z drugiej zrobiła to co trzeba było zrobić od dawna - chwycić rozleniwionych, przepłaconych i nieefektywnych deweloperów za gębę i kazać im się ogarnąć.
Trochę szkoda zwolnionych ludzi, ale mimo wszystko, od kiedy zaczęła robić tam porządki, nagle okazuje się, że przeciągany w nieskończoność TES6 nagle ruszył z kopyta, developerzy od Fable delikatnie zaczęli słuchać graczy, a panowie od AoE 3 wyciągnęli z szafy anulowane DLC i zadziwiająco szybko mają je już prawie gotowe (AoE2 też w końcu szykuje coś ciekawszego od ostatnich dodatków).
Ot pojawił się bat nad tyłkiem i nagle okazuje się "że się da"... smutne, ale jak widać było potrzebne.
Jeszcze pół roku temu nawet by nie pomyślał, żeby się przesiadać z PlayStation, bo jestem człowiekiem, który generalnie nie lubi zmian. Jednak ostatnie decyzje Sony spowodowały, że w pierwszej chwili byłem zdecydowany na przesiadkę na komputer, ale po dłuższej chwili zastanowienia niestety ta opcja u mnie odpada. Mieszkam praktycznie w dwóch miejscach i pół tygodnia jestem w jednym, a drugie pół w innym, więc jestem poniekąd „skazany” na konsole, które są dla mnie wygodniejsze. W związku z tym na teraz o wiele bardziej skłaniam się ku nowemu Xboksowi. Mam jednak czas, żeby poobserwować sytuację.
Tak jak mówiłem....
Teraz xbox oglasza ze beda pudelka i sony zaliczy odpływ graczy do konkurenta którzy korzystają tez z pudełek.
Także jeszcze się okaże czy nie dołącza napędu.
GTA6, tak, PC w 4K, 120Hz i tyle samo FPS na moim 55" LG CX.... Tuż zaraz po beta testach na fanbojach $ony...