[link]
Przecież ta gra to drewno. Po co takie cos pokazywać kiedy tak naprawdę nie ma się co pokazać? Głosy AI mnie rozkładają na łopatki.
Ma ta gra moją uwagę, skoro system walki ma być wzorowany na Sekiro ( czyli więcej bloków/parowań a mniej uników) i jeszcze wzorują się na Gothicu ( nie wiem w jakim stopniu) to mi wystarcza by trzymać za nią kciuki : )
Miejmy nadzieję w takim razie że nie okażą się bandą sprzedajnych oszustów jak Daniel Vavra i Warhorse. To jak kłamali przed premierą że zależy im na zgodności historycznej a nie nowoczesnej propagandzie... a po premierze okazało się że propaganda jest(Niezabijalny arogancki murzyn-muzułmanin, Hans/Jan przerobiony na geja, dzielnica Żydowska istniejąca tylko po to aby pokazać złych wrednych Chrześcijan chcących zrobić pogrom... pomimo że taka dzielnica nawet nie istniała w roku akcji gry), a w Czeskim wywiadzie "twardziel" Vavra sam przyznał się że się bał że straci pracę jeżeli nie zatrudni "konsultantów"(Nie historycznych, tylko konsultantów którzy upewnią się że nic w grze nie urazi żadnej "chronionej grupy" i będzie poprawne politycznie).
W każdym razie póki co Knight's Path wygląda obiecująco, a deweloperzy obiecali na Twitterze brak propagandy... oby to była prawda.
Ciekawe że nikt z odpowiadających nie potrafił odnieść się do moich faktycznych oskarżeń, a tylko przeszli do "Geje są opcjonalni lol co ci to przeszkadza musisz sam być gej hehe" które jest typową obroną żałosnych aktywistów udających że nie wiedzą w czym problem(A jeżeli naprawdę nie wiedzą, to już tylko świadczy o ich własnym braku inteligencji) i tępawych dickriderów Daniela Vavry nie mogących się pogodzić z tym że jest oszustem.
Panie Redaktorze, na czym polega mocna inspiracja serią Gothic? Przeczytałem pana dwa artykuły o tej grze ze stycznia i napisał pan:
- "niczym w Gothicu, na początku przygody Alryk ma być totalnym żółtodziobem, jeśli chodzi o władanie bronią"
- "twórcy przypomnieli też o mocnych naleciałościach z serii Gothic, jeśli chodzi o poczucie progresji – a zwłaszcza to, jakim orężem i zbroją może dysponować bohater – oraz projekt świata."
Cecha podana w pierwszym cytacie nie jest unikalna dla Gothica. To powszechne, że w grach zaczyna się od bycia niewyszkolonym.
A z drugiego cytatu nie wynika, na czym polega podobieństwo w progresji, ekwipunku i projekcie świata.
Twórca osobiście wielokrotnie mówił o serii Gothic jako głównej inspiracji dla swojej gry, jak choćby w tym wywiadzie dla AVV Gaming; https://www.youtube.com/watch?v=8ILjeiisNoY