31 470 gdzie doom 2016 miał bodajże 44 000, a Ethernal coś około 100 000 lub nawet ponad 100 000, a potem się dziwią iż są zwolnienia. GP zrobił swoje.
Poza tym, wielu graczy grają w Doom Eternal dla multi, nie dla single. Stąd te liczby. W końcu ostatni Doom jest bardziej nastawiony na single i dlatego ma najwięcej ilość etapów niż 2 poprzednie Doom. Mylę się?
Jak zwykle, korporacje patrzą tylko na wyłącznie statystyki i zyski, a nie patrzą na gry, jakie są dobre. Taki jest świat biznesu i kapitalizm, niestety.
W Dark Ages jeszcze nie grałem choć mam pudło od premiery to nie miałem czasu a później chęci go odpalić, inne gierki weszły na tapet ale na pewno kiedyś w końcu to zrobię bo obia poprzednie DooM'y są dla mnie po prostu wspaniałe!
Macie rację, że multi w Doom jest rzeczywiście słaby. Ja gram w serii Doom głównie dla single, a nawet dla mody.
Pozdrawiam i miłego grania! 🖐️
Naprawde dobry dodatek jak cała gra. Znowu świetnie oceniana i zaliczana do sukcesów Id Software. Świetnie chłopaki!👍
iD to ostatnie studio, którego powinna dotknąć redukcja etatów. Fantastyczny technologia, świetne gry. Każdy z tych nowożytnych DOOMów jest grą świetną, wartą uwagi. Niestety decyzje MS o wrzuceniu The Dark Ages do Gamepassa zaszkodziły sprzedaży gry, mocno zaszkodziły, ale w korporacyjnej maszynie liczą się wyniki kwartalne i poszły zwolnienia.
Zamiast cieszyć się z tego DLC, które jest fantastyczne to jestem przybity całą tą sytuacją... Po prostu tak po ludzku szkoda mi ludzi, którzy przez dekadę dostarczali mi tyle frajdy.
Dziwnym stwierdzeniem jest 'jeszcze szybsza' biorąc pod uwagę że Dark Ages mocno zwolniło w porównaniu do Eternal.

Jak dobry ten dodatek nie był to nie cieszy się zbutnio popularnością. Na screenie osiągnięcie, które każdy zdobywa po pierwszych 30min gry w dodatek, więc coś jest nie tak :D