Komentarze do wiadomości: Strzał w dziesiątkę albo totalna klapa. Sukces nowego systemu dobierania graczy ARC Raiders zależy od ważnej decyzji twórców

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
27.01.2026 06:26
RoyPremium
1
2
odpowiedz
RoyPremium
30
Konsul

Kiepskie zmiany. Po co doświadczonym graczom dodatkowe PD jak lata temu osiągnęli już maks level? No i 1 vs 3 to ja wiem, że latają takie filmiki w necie, ale w realu to na mega cipy trzeba trafić, by ich nie zajebać. Zresztą ci co w zespole na pojedynczych latają to mniej dostaną expa? No i pytanie, czy w końcu matchmaking weźmie pod uwagę fakt, że ktoś się bronił i nie zaczął strzelać jako pierwszy?
Wystarczy nową mapę dać lub dokończyć event z ukrytym bunkierem, a nie odwalać jakieś dziwne tryby.

27.01.2026 07:19
1.1
1
wisien91
42
Centurion

RoyPremium dokładnie. Na tą chwile zwalony jest matchmaking 1 vs 1!!! a oni jakieś pierdoły wprowadzają

28.01.2026 08:01
1.2
Paprykarz
50
Pretorianin

RoyPremium wbiłem max level, zrobiłem ekspedycje i znowu leveluje. A za 28 dni zrobię kolejną.

28.01.2026 09:06
1.3
robertoV
23
Generał

wbiłem max level, zrobiłem ekspedycje i znowu leveluje. A za 28 dni zrobię kolejną.
A ja w tym czasie, zrobiłem mebel który posłuży lata !

29.01.2026 16:12
1.1
Paprykarz
50
Pretorianin

robertoV urzekła mnie twoja historia

27.01.2026 08:13
-=Esiu=-
😂
2
2
odpowiedz
8 odpowiedzi
-=Esiu=-
221
Everybody lies

Coraz więcej ludzi chce zwykłego pve, a ci dodają 1vs3 pvpve...

Czego tu nie rozumieć? :D

27.01.2026 08:22
kriegaffe
2.1
2
kriegaffe
48
Pretorianin

-=Esiu=- nikt nie chce PVE poza głośną garstką ludzi pozbawionych wyobraźni.

27.01.2026 08:34
2.1
2
dobaczenko
64
Konsul

kriegaffe Na podstawie badań instytutu badań z d...? Może nikt nie chce PvP poza garstką krzykaczy?

27.01.2026 08:37
-=Esiu=-
😁
2.2
1
-=Esiu=-
221
Everybody lies

Jakby to była tylko garstka to jest ich wciąż więcej niż osoby chcące 1vs3... Nikt nawet o czymś takim nie myślał, bo jest to totalnie bez sensu.

27.01.2026 09:20
Sir klesk
2.3
Sir klesk
272
...ślady jak sanek płoza

Esiu to ze czesc osob chce oddzielnych serwerow pve nie znaczy, ze powinno sie to wydarzyc. Ja sam bardzo doceniam te czesc rozgrywki i moim zdaniem predzej czy pozniej pve zostanie w jakis sposob rozbudowane ale raczej mozesz zapomniec o tym, ze w najblizszych latach w grze nastapi wyrazny rozdzial na pve/pvp.

Mieli taki a nie inny zamysl na gre i okazalo sie, ze trafili w dziesiatke. Po co teraz zmieniac cos co tak swietnie sie sprawdzilo? Gra nie walczy o utrzymanie sie na powierzchni i tworcy doskonale rozumieja, ze to czego ich tytul teraz potrzebuje to wiecej nowej zawartosci, a nie kompletnego reworku rdzenia gry.

28.01.2026 08:00
2.1
Paprykarz
50
Pretorianin

dobaczenko no zgadnij czy ludzie którzy kupują extraction shooter chcą pvp czy nie xD. Chcesz pve to se graj w jakiegoś mmo

28.01.2026 21:53
2.1
dobaczenko
64
Konsul

Paprykarz Zgadnij czego chcą ludzie kupujący Elden Ringa i potem ściągający mody na obniżenie obrażeń, kar za śmierć itd. Pewnie tego wyzwania do którego się ślinią jej fani. Ludzie kupują grę a nie gatunek. Mają w nosie co gra chce oferować. Chcą by to gra oferowała to czego oni chcą. W końcu to oni płacą. Pytanie czy więcej jest w tej grze ludzi z twojej czy mojej bańki.

29.01.2026 08:17
Sir klesk
2.2
Sir klesk
272
...ślady jak sanek płoza

dobaczenko

Ludzie kupują grę a nie gatunek. Mają w nosie co gra chce oferować. Chcą by to gra oferowała to czego oni chcą. W końcu to oni płacą.

No to Ci ludzie sa sami sobie winni. Co to w ogole jest za podejscie. Xd Czyli Twoim zdaniem logicznym jest oczekiwanie od city buildera mechanik jak w crpg? Albo jak idziesz do spozywczego to tez masz w nosie oferte sprzedawcy i pretensje, ze nie zalatwisz tam odrazu fryzjera? Az ciezko uwierzyc, ze to co cytuje bylo napisane na serio, lol. Jestem przyzwyczajony, ze ludzie najczesciej nie widza nic poza czubkiem wlasnego nosa ale dawno nie przeczytalem dziwniejszej opinii na GOLu.

Pytanie czy więcej jest w tej grze ludzi z twojej czy mojej bańki.

Przeanalizuj sobie sytuacje w jakiej znalazl sie Embark. Udalo im sie stworzyc gre multiplayer, ktora zamiast tracic zyskuje nowych graczy - nawet miesiace po premierze. To jest tak duzy ewenement, ze odpowiedz powinna byc raczej jasna - bylo ogromne zapotrzebowanie na odpowiednio zbalansowana formule pvpve. I to nie jest zadna banka tylko playerbase extraction shootera. Wierze, ze wbrew temu co napisales, wiekszosc graczy wie czego chce i swiadomie wydaje swoje pieniadze.

post wyedytowany przez Sir klesk 2026-01-29 08:32:05
29.01.2026 16:13
2.1
Paprykarz
50
Pretorianin

dobaczenko dawno nie przeczytałem nic głupszego, a konkurencja była naprawdę mocna

27.01.2026 08:25
3
2
odpowiedz
1 odpowiedź
levvyl
4
Legionista

Jeszcze nie zrobili z tej gry pve? Po tych wszystkich lamentach ojców po 30 co mają tylko 5 minut gry tygodniowo, po tych wszystkich eksperckich opiniach ludzi którzy grali co najwyżej w stardew valley?

27.01.2026 10:36
3.1
2
zdzislawp819960
1
Junior

levvyl posluchaj dzidziusiu stulejarzu. Grałem we wszystkie batelfildy jakie sie ukazały kiedy ty byłeś plemnikiem. Chcesz postrzelac jak szczór w plecy kiedy się walczy z arkami żeby mały fiutek się naprężył że kogos pokonałeś ??????

27.01.2026 10:23
Metaverse
4
1
odpowiedz
Metaverse
84
Senator

Rozumiem ze nowa opcja dobierania graczy bedzie dotyczyla tych ktorzy i tak graja pvp wiec dla nich to bedzie fajna opcja zeby sie sprawdzic. Ci ktorzy graja pve i tak sa mieszani bo to nie ma znaczenia skoro i tak sie nie morduja jak w kazdej innej strzelance multi.

28.01.2026 02:11
5
odpowiedz
pawel1812
78
Generał

W ostatniej aktualizacji trochę chyba przegieli z tym PVE u graczy nie szukających lootu w plecakach innych graczy...
Z jednej strony to jest fajne, z drugiej kusi, by tak grać, bo to dużo łatwiejsza droga... 
Trochę rozumiem taką decyzje, sam narzekałem że z bogatym ekwipunkiem przy wjeździe na event z Matriarchini był hardcore. 
Moje narzekania nie były raczej odosobnione i zostały wysłuchane... Byc może po prostu powinienem zaczać być bardziej agresywny i stan wróci do normy. Ale to jest zabawne jak w takim lobby szybko pada Matriarchini... Dosłownie 3-5minut i po niej, bo 20 osób solo leci by ją zamordować... No i fajnie. Bo każdy może sobie ją ubić. Ale z trochę to likwiduje wyzwanie, jakie to wcześniej stanowiło... Bo trzeba było najpierw zabić hordę szczurów czyhających na to co wnieśliśmy do walki z nią, a później w te 4-10 osób solo ją ubić, mając zaufanie że ktoś nie wjedzie w plecy/zneutralizować takiego typa. Teraz można wybrać opcje, gdzie szansa na wjazd w plecy jest zredukowana.

Ogólnie mam nadzieje, że nie dojdzie do tego, że jest jedno lobby dla graczy PVE, a drugie dla PVP(strzelających na sam widok). Bo to byłoby lekko bez sensu.

post wyedytowany przez pawel1812 2026-01-28 02:16:50
28.01.2026 09:12
6
odpowiedz
robertoV
23
Generał

1vs3 wprowadzili by zapełnić serwery bo obecnie matchmaking łączy duo vs trio i zostają miejsca, które chcą wypełnić solosami, wszystko obija się by zoptymalizować wykorzystanie slotów na serwerach, a to wina tylko i wyłącznie golasów co włażą, szukają jedną miejscówkę i od razu "respawn", albo jak nie zrespi w odpowiednim miejscu i tworzą się serwery, gdzie jest tylko 4-5 graczy, i dobiera resztę wrzucając ich w czasie 12-17minut, które pozostały.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl