Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „Stracił swój urok”. Fani chwalą humor w trailerze Shreka 5, ale mają jedno poważne zastrzeżenie

Forum inne
Dodaj komentarz
17.06.2026 10:35
1
1
odpowiedz
piotr1399
5
Centurion

Do wymiany polski dubbing i tłumaczenie, zwłaszcza osioł śpiewający piosenkę po angielsku w bajce dla dzieci.

17.06.2026 11:19
IIIIIIIIIIIIII
1.1
odpowiedz
IIIIIIIIIIIIII
90
Generał

piotr1399 Dubbing shreka podobno będzie taki sam jak w orginale. Tak wczoraj kilka osób mówiło. Na ile jest to prawda to nie wiem.

17.06.2026 13:36
1.2
odpowiedz
piotr1399
5
Centurion

IIIIIIIIIIIIII Jak może być taki sam skoro zmienił się aktor podkładający głos głównej postaci?

17.06.2026 14:46
1.3
odpowiedz
PawloxXx
73
Pretorianin

piotr1399 Jakieś plotki są, że ten dubbing jest tymczasowy...

17.06.2026 11:41
Shadoukira
2
1
odpowiedz
Shadoukira
122
Chill Slayer

Animacja mi się nie podoba i według mnie stary styl graficzny był o wiele lepszy i bardziej pasował do Shreka. Jednak dubbing w tym trailerze to jakaś tragedia. Jeśli to naprawdę ma tak wyglądać to chyba sobie odpuszczę tę część, bo nawet jeśli fabularnie nie będzie to złe to będzie to tortura dla wzroku i słuchu.

17.06.2026 11:41
3
8
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
18
Generał

Przecież oryginalna ekipa już tam dawno nie pracuje, teraz to tam pełno odklejonych ludków biega z sojowym latte, kolorowymi włosami i fryzurami na brokuła (nawet jeden z synów ma taką fryzure).
Cytując Ojca Makułę, Kupsztal.

17.06.2026 11:59
Wronski
4
7
odpowiedz
Wronski
41
Senator

"Odbiorcy chwalą humor i jakość animacji."

Mozna poprosic o zrodlo? Bo z tego co czytam to oba te aspekty to gowno, nawet piernikowy ludek twerkujacy tylkiem nie jest smieszny...

17.06.2026 12:23
5
odpowiedz
Shars
111
Konsul

Rozumiem że czas leci do przodu i postęp technologiczny jest naturalnym procesem, ta animacja wygląda całościowo bardzo schludnie ale stylem ewidentnie kierowana jest do młodszego widza. Niby normalne no bo to bajka, tylko pytanie kto okaże się jej głównym odbiorcą. Dzieci czy dorośli którzy wychowywali się na pierwszych częściach Shreka? W tym przypadku powinni jechać po nostalgii i być jak najbardziej wierni dotychczasowej stylistce, inaczej jęki zawodu będą nieuniknione co zresztą właśnie obserwujemy. Dubbing jest tragiczny natomiast sporo osób twierdzi, że to tylko tymczasowy twór na potrzeby trailera, więc poczekajmy spokojnie do premiery.

17.06.2026 12:27
6
odpowiedz
Darek1785
10
Generał

Nowy dubbing tak samo beznadziejny jak w Warcraft III Reforged.

17.06.2026 12:45
7
odpowiedz
3 odpowiedzi
toyminator
102
Senator

Nie rozumiem o co chodzi. Animacja się zmieniła na przestrzeni lat, to i Shrek się zmienił. Dla mnie wygląda inaczej, bo ma więcej detali,i dla tego jest to dla wielu dziwne. Według mnie wygląda to dobrze. Problem raczej mam z naszym dubbingiem. Chociaż ten nie jest końcowy. I dobrze by było, bo Shrek brzmi tragicznie. Osioł spoko, ale to nie to samo. Ogólnie ciężko się przyzwyczaić do innych głosów, jak poprzednie słyszało się tyle razy;) Ps Bałwanek;D

17.06.2026 13:05
7.1
4
odpowiedz
Chris4132
124
Konsul

toyminator Tu nie trzeba wytężać wzroku, by zobaczyć że shrek 5 ma mało wspólnego z poprzednimi częściami, zrobili z tego kolejnego mózgotrzepa dla dzieciaków z tiktoka

17.06.2026 13:37
7.2
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Chris4132 ALe kiedyś było inaczej. Bajki były ciepłe, radosne,w miarę mądre z żartami dla dorosłych. Teraz bajki są totalna rozrywką, z jakimś tam przesłaniem. Pixar dalej daje radę. Chociaż od w Co duszy gra, jakoś tak nijako. W głowie się nie mieści było spoko, ale nie było tak dobre jak część pierwsza.

18.06.2026 01:48
7.3
1
odpowiedz
Chris4132
124
Konsul

toyminator Mi się ten kierunek nie podoba, wręcz mnie obrzydza, to jest kastracja scenarzystów, reżyserów, w sumie całych studiów filmowych. Nie można zwolnić pacingu na chwilę, bo zaraz się widz znudzi, nie można komplikować fabuły, bo widz nie będzie ogarniał, trzeba powtarzać te same kwestie wielokrotnie bo znacząca część ludzi ogląda film czy serial z telefonem w ręku i nie widzi co się dzieje. To jest czysta idiokracja.

17.06.2026 13:11
papież Flo IV
8
odpowiedz
2 odpowiedzi
papież Flo IV
110
Kardynał

Dobra dobra, niech nad historią popracują, Shrek 3 miał zacny humor ale fabularnie był średniakiem, w czwórce humor był rzadki, ale za to historia była zacna. Z tego filmu nie widać ani tego ani tego, więc jednak lepiej chyba powtórzyć zabieg z czwartej części.
A szkoda by było jakby Pixar po raz kolejny wytarł podłogę swoim największym rywalem. Oni też na ten rok odgrzebują po raz piąty swojego największego klasyka jakim jest Toy Story, a ten zapowiada się naprawdę godnie i pomysłowo. Lepiej dla Dreamworksa żeby ten Shrek również miał na siebie jakiś pomysł.

17.06.2026 22:33
WolfDale
8.1
odpowiedz
WolfDale
108
~sv_cheats 1

papież Flo IV Już Piątkę robią? Pamiętam jaka feta była że po tylu latach zrobili w końcu Trójkę, chyba Trójkę jeśli czegoś nie mylę.

18.06.2026 10:26
papież Flo IV
8.2
odpowiedz
papież Flo IV
110
Kardynał

Czwórki nikt nie pamięta, więc pewnie o trójkę chodzi. Ale jak patrzę na piątkę to jestem bardzo dobrej myśli, Pixar ostatnio znów wrócił do formy, może nie takiej jak kiedyś, ale jednak.

17.06.2026 16:55
Tupolew
9
odpowiedz
Tupolew
98
Pretorianin

A mówiłem, że będzie z tego ogromna lipa

17.06.2026 19:01
Wrzesień
10
odpowiedz
Wrzesień
82
Idiot Doom Spiral

Mnie tam nigdy te bajki nie obchodziły. Widziałem jednego Shreka i to mi w zupełności wystarczy do szczęścia. No, ale nawet ja powiem, że te współczesne animacje wyglądają gorzej niż kiedyś. Obraz jest (podobnie zresztą jak w filmach aktorskich) zbyt gładki i pozbawiony jakiejś chropowatości. Sprawia to takie plastikowe wrażenie, trochę jak w animacjach wygenerowanych przez ai. Nie dziwę się, że fani tej serii narzekają.

17.06.2026 22:31
WolfDale
😁
11
odpowiedz
WolfDale
108
~sv_cheats 1

Mi się zawsze postać Shreka kojarzyła z tramwajarzem Karolem Krawczykiem.

post wyedytowany przez WolfDale 2026-06-17 22:31:33
Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl