Mi się podoba ten system. Będzie ciekawej i nie będzie ciągłych tych samych schematów.
Tu akurat muszę przyznać że właściwie jest jeden schemat rozwoju postaci w Warhammer 3 dla postaci losowych. Jak jakiś bohater ma swoje drzewko to można podejść inaczej ale wielkich różnic nie uświadczysz.
Mogliby przywrócić system zdobywania perków.
Na przykład walczysz głównie piechotą bez kawalerii to za kilka zwycięstw perk do Piechoty.
Obronileś kilka zamków. To masz perka do morale podczas obrony.
Jeszcze długo do premiery, ale lubię Total War mam kilka części na Steamie i, czytając o tej nowej, już zaczynam mieć ochotę, żeby zagrać. Creative Assembly robi też Alien: Isolation 2. Część pierwszą skończyłem kilka tygodni po premierze - też super gra, podobnie jak seria Total War.
aha zamiast zrobić gre np w erze wiktoriańskiej która byłą by bardzo ciekawa to kolejny odgrzewany kotlet jak nie antyk to średniowiecze
NUDYYYYY
Faktycznie, jak na razie każda nowa informacja na temat Total War Medieval III, to dobra nowina. Jednak gra nadal jest w bardzo wczesnej fazie produkcji i wiele rzeczy może się jeszcze zmienić (na lepsze lub na gorsze). Osobiście trzymam kciuki, bo Medieval II to była moja ulubiona cześć z tych starszych gierek. Jak na razie zapowiada się ambitnie i miodnie, ale jak finalnie będzie okaże się dopiero za kilka lat.
Na pierwszy ogień pójdzie Total War: Warhammer 40k i tutaj dowiemy się czy ten ich nowy silnik daje radę.
Panowie, którego total wara polecacie dla laika który nie miał styczności z tą serią, tak aby nie zrazić się do tej serii?
Wybierz setting ktory ci sie spodoba, bo mechanicznie sa podobne. Antyk? Rome 2 nadal jest ok (i chodzi za grosze). Epoka brazu - Pharaoh jest swietny. Mitologia? Wez Troy. Medieval 2 niestety jest trochu przestarzaly wiec nie ma nic konkretnego obejmujacego sredniowiecze (ew. Thrones of Brittania ale mial chyba mieszane opinie?). Wojny napoleonskie etc - jest Empire/Napoleon. Jak lubisz japonszczyzne jest swietny Shogun 2. Jak chinszczyzne to Three Kingdoms. No i oczywiscie dla fantastyki masz Warhammery 1-3. Najlepsze w tej chwili beda 3>2>1 ale jesli znajdziesz starszego za free to warto ograc.
Zmudne jest ogarnianie 10+ prowicji. Tura zamiast trwac kilka minut, trwa nawet do godziny, bo trzeba sensowna produkcje budynkow w prowincjach ustawic. A zaraz nowa tura. Chce autozarzadzania.