Te gry nie robią może najlepszego wrażenia, gdy obcuje się z nimi po raz pierwszy, bo LEGO wydaje się dziecinne, mało poważne, ale ten efekt zaskakująco szybko znika i bez problemu można wczuć się w ich klimat, widząc Obi-Wana, Aragorna czy Kapitana Amerykę, a nie plastikowe ludziki. Np. Skywalker Saga to bodaj najbardziej kompleksowa przygoda w świecie wirtualnego Star Wars. Tak, całość jest szalenie prosta mechanicznie, ale tam jest content ze wszystkich filmów - dziesiątki misji, wyzwań, planet, postaci, znajdziek, pojazdów itd., więc trudno nie dać się oczarować chociażby jej skalą.
Ponadto, on dał dosyć wyraźną aluzję, iż gracze marnują kasę na odgrzewanych kotletów. Łosi, bo dają się robić w konia i kupują kolejną podobną grę, nawet tutaj nie bez powodu dał znak $ w tym słowie co wyraźnie sugerowało, że te gry są robione tylko dla kasy i mają po prostu wyciągać kasę z fanów.
Co z tego, że motyw może być fajny, jak jest wałkowany praktycznie w nieskończoność? To po prostu wszystko wygląda jak leniwy skok na kasę i bezduszne koszenie na fanach tyle ile tylko się da, niczym dojenie marki star wars.
Jedynymi losiami sa ludzie myslacy ze maja prawo dyktowac innym jak, w co, kiedy i za ile maja i moga sie bawic.
Dodatkowe odnogi poroza za niekompatybilnosc z idea ze jak ci sie nie podoba to mozesz poprostu nie kupowac, i to nie jest dla ciebie, tylko dla tych ktorym sie podoba. I ze nikt nikogo do nieczego nie zmusza i nikt nikogo nie robi w konia.
Ludziom sie podoba to kupuja.
Wiec nie. Nie "leniwy skok na kase", nie "bezduszne koszenie na fanach", tylko produkt i rozrywka ktore znajduja odbiorcow oraz twoj brak zrozumienia dla cudzego gustu i faktu ze nie masz monopolu na ocenianie co jest dobra a co zle (i kto "marnuje kase" a kto nie. I na co.). Budowanie sobie ego na wartosciowaniu konsumpcji gier video. Zreszta nie tylko gier. Bo od tego infantylnego pierdololo ciezko sie uwolnic jak chcesz cokolwiek poczytac online.
jrdl... poprostu rece opadaja jak sie te wieczne placze czyta. Gamer umeczony, przez lego pognebiony.
kek
przecież to LEGO jest zupełnie inne niż wszystkie poprzednie gry, podobnie jak Star Warsy byly inne.
jeszcze na poczatku lat 2010 bym sie mogl zgodzic, ze gry LEGO to odgrzewanie kotleta jak TT taśmowo produkował praktycznie te same gry w różnych skórkach, ale juz w okolicach 2015 zaczęli kombinować z formułą, a dwie ostatnie gry, czyli Gwiezdne Wojny i ten Batman, są już zupełnie czymś innym, bardziej przypominają tradycyjne gry "przygodowe".
a jak nazywacie ludzi "łosiami", czyli pejoratywnym określeniem, to tak, próbujecie dyktować ludziom w co mają grać i na co wydawać pieniądze. i ja wiem, że to napisał jako213769, ale Ty dałeś potem całą listę (nietrafionych) argumentów, więc zakładam, ze się z nim zgadzasz.
btw. cały ten Twój wywód jest trochę bez sensu, bo nie bierzesz pod uwagę sytuacji, w której ktoś kupuje gry LEGO tylko z marki, która go interesuje.
Scroluje forum, cos smierdzi. Wchodze a tu tynwar sie zesral na rzadko. Gamer umeczony, przez lego pognebiony. Korpo go gnebi, bo gra dla dzieciakow serious business. I jeszcze z alta sam sobie odpisuje i plusuje. Brawo.
"Gamer moment" az milo.
Sorry ze nie odpisalem wczesniej ale bylem w amoku, stalem w rozkroku, obserwujac z boku, jak popuszczasz po trochu.
Nie gram w cos takiego, ale kupie specjalnie zeby robili wiecej i zebys mogl dalej narzekac na forum na randomowe gry video dla dzieci i zle korpo ktore odbiera ci chleb od ust. Wydaje mi sie, ze jest to duza czesc twojej egzystencji i osobowosci.
PS. Zmien plyte, bo zaczynasz nudzic. Napewno potrafisz byc bardziej kreatywny. A jak nie to masz chatboty. Wymysla ci cos. Zeby co zaoszczedzic czasu to ci nawet wrzuce odrazu, skopiuj sobie: https://chatgpt.com/s/t_69fdb43b662081918e896a2597f2d756

lol, to ty już nie pamiętasz, jak ty się do mnie przysrałeś, a nawet wręcz się spłakałeś, bo ja wyjaśniłem komuś co ktoś miał naprawdę na myśli? To może pokażę ci w screenshocie, to ci przypomni. Fajnie sobie projektujesz, no tylko szkoda, że w rzeczywistości to ty się zesrałeś. Jednak niesamowite jest to, że już zdążyłeś o tym zapomnieć. Tak, tutaj napisałem coś, bo ty spłakałeś się i to tylko dlatego, że komuś wytłumaczyłem co ktoś miał faktycznie na myśli :).
I tego to się nie spodziewałem, taką srakę dostałeś, że aż w akcie desperacji uznałeś go za moje alt konto, nie no spoko, pewnie xD.
"Nie gram w cos takiego, ale kupie specjalnie zeby robili wiecej i zebys mogl dalej narzekac na forum na randomowe gry video dla dzieci i zle korpo ktore odbiera ci chleb od ust. Wydaje mi sie, ze jest to duza czesc twojej egzystencji i osobowosci." Nie żeby coś, ale ss, który pokazuję, całkowicie temu zaprzecza. Bo to pokazuje, że jak komuś napisałem co on miał na myśli, to wtedy ty wyskoczyłeś taki wielce obrażony z obelgami jakby ci ktoś jakąś krzywdę zrobił, bo ktoś trochę źle wspomniał o jakiejś gierce, w którą rzekomo nie grasz. Nie uważasz, że to zalatuje wielką hipokryzją? To jest naprawdę żałosne.
Fajnie projektujesz. Tak poważnie to weż dotknij trawy, dobrze ci to zrobi, serio ;).
No ale dobra, to miłego delulu momentu pomijając tę twoją potężną sraczkę.
Via Tenor
Twoja obsesja na punkcie mojej osoby jest mocno niezdrowa, twoj narcyzm jest chrobliwy, zas powtarzalnosc stylu i wektorow ataku robia sie tak nudne, ze od teraz bede uzywal chatGPT do "dyskusji" z toba.
Enjoy.
https://chatgpt.com/s/t_69fdee2d0fc88191aa46513f32dd3597
I uwazaj bo ci sie miejsce na dysku na screeny skonczy lol.
Zas jesli chcesz juz walczyc z wiatrakami internetowy wojowniku, to wiedz ze im bardziej starasz sie wmowic cos komus, i im wiecej razy powtorzysz PO RAZ KOLEJNY DOKLADNIE TO SAMO... to jedyne co osiagasz to zwiekszenie widocznosci tego, ze to czysty gaslighting. I ze sam robisz wlasnie to o co oskarzasz innych.
A teraz zmykaj poskarzyc sie kolegom depresantom, mozecie razem zanalizowac wektory czasowe i chronologie moich postow.
Na zajetych ludzi nie wygladacie, wiec luzik.
jprdl jaki wykolejeniec lol. Wez zagraj w RTSa czy cos bo gwiazdorzysz.

"Twoja obsesja na punkcie mojej osoby jest mocno niezdrowa, twoj narcyzm jest chrobliwy, zas powtarzalnosc stylu i wektorow ataku robia sie tak nudne" Poważnie? Ale wiesz, że to ty dzwoniłeś? A może już znowu zapomniałeś prawda? To w takim razie przypomnę ci jeszcze raz tym oto screenshotem. Więc z tego widać, że to ty raczej masz obsesję na moim punkcie. Tylko komuś coś wyjaśniłem, a ty od razu zaatakowałeś z obelgami, mimo że to nie miało nic wspólnego z tobą. Powtarzalność? To ty cały czas dzwonisz za każdym razem jak gdzieś coś napiszę i to nawet bez żadnego związku z tobą. Ty te ataki bez przerwy powtarzasz.
"im bardziej starasz sie wmowic cos komus, i im wiecej razy powtorzysz PO RAZ KOLEJNY DOKLADNIE TO SAMO" przecież to ty cały czas dzwonisz, to ty zaczynasz wszystko od nowa i to ty cały czas histeryzujesz. No patrz na ten screenshot, przecież nie zaprzeczysz, że to się stało. To ty próbujesz mi i sobie wmówić, że tak było ;).
"to jedyne co osiagasz to zwiekszenie widocznosci tego, ze to czysty gaslighting. I ze sam robisz wlasnie to o co oskarzasz innych" Ale wiesz, że to ty desperacko mnie atakujesz, wiesz o tym prawda? Projektujesz ile tylko się da. Daj spokój z gaslightem, screenshot wszystkiemu zaprzecza. Ty zacząłeś płakać z absurdalnego powodu i zacząłeś mnie oskarżać o bzdury wyssane z palca. I jeszcze ta bzdura o alt koncie, przecież to brzmi jak desperacja xD.
Serio, nie uważasz, że to leci hipokryzją na kilometr? Jak chcesz się dalej kompromitować to ok, projektuj sobie dalej ;).
Via Tenor
No popatrz na tego screena! Popatrz! Histeryzujesz! Wkleje jeszcze trzeci raz to samo, ale popatrz! Popatrz! Mam dowod! I nie histeryzuj!
Tak mniej wiecej wyglada to co piszesz, jak odsiejesz powtorzenia, narcyzm, brak dystansu do siebie i brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.
Zlituj sie nad soba samym i serio ogarnij sie bo jestes zalosny lol.
Ja nie pisze O TOBIE PERSONALNIE. Ja pisze o takim podejsciu jak twoje. Ciebie mam w dupie.
Serio... albo daj mi ignore ale wypierd....
Via Tenor
tak tak, pewnie. Możesz się wypierać, czarować, robić narrację, projektować, zakłamywać rzeczywistość ile tylko chcesz, ale jednak ten screenshot bezpośrednio pokazuje jak ty dzwonisz i jak płaczesz agresywnie obrażając. Więc możesz sobie udowadniać ile tylko chcesz, ale screenshot pokaże, że to tylko bujdy. W końcu ss nie kłamie, a każdy może pisać bzdury bez żadnego poparcia w rzeczywistości. A w dodatku zapomniałeś, więc jeszcze raz wkleiłem ten screenshot, żeby nie było wątpliwości i przy okazji przypomnieć.
"narcyzm, brak dystansu do siebie" "Ja nie pisze O TOBIE PERSONALNIE. Ja pisze o takim podejsciu jak twoje. Ciebie mam w dupie" no właśnie ten screenshot co innego pokazuje. Narcyzm, brak dystansu do siebie? A przecież to ty dzwoniłeś zaczynając od obelg. Masz mnie w dupie? A jednak cały czas dzwonisz tam gdzie tylko coś napiszę, wszędzie mnie atakujesz z byle powodu, nawet jak nie ma żadnego związku z tobą jak tutaj, gdzie dosłownie tylko wyjaśniłem co ktoś miał na myśli. To w końcu jak jest? Hipokryzja za hipokryzją, to jest już nudne.
"albo daj mi ignore" a dlaczego ty tego nie zrobisz skoro ty cały czas tak potężnie się triggerujesz jak cokolwiek napiszę i to nawet bez związku z tobą?
No cóż, to miłego kompromitowania się i dalszego okłamywania się.
Przy okazji dotknij trawy ;).

spadki klatek były zauważalne i dość częste.
No cóż, dla 30 fps zalecany jest Frame Gen także ten...
Na ostatniej prostej trochę martwi mnie optymalizacja. Nie wiem, na jakiej specyfikacji PC ogrywałem grę w trakcie eventu ani jak stary był to build, ale spadki klatek były zauważalne i dość częste. Czy ten problem rozwiązano i jak dobrze sprawdza się Batman w swojej najnowszej klockowej odsłonie przekonamy się już niedługo, bo gra będzie mieć premierę 22 maja, tydzień wcześniej niż oryginalnie planowano.
Optymalizacja to w tej grze nie istnieje, co widać już po wymaganiach sprzętowych. 16 GB RAM i procesor i5 10 generacji dla gry na niskich w full HD i 30 klatkach...
Chciałem kupić wersję na Switcha 2, bo handheldy według mnie są idealne do gier LEGO, ale patrząc na wymagania na PC to ja się autentycznie boję jak to będzie wyglądać na Switchu 2, szczególnie w trybie przenośnym. Przy dobrej optymalizacji nie musieliby iść na kompromisy, a tak pewnie będzie wyglądać to jak na PC na niskich i będzie miało 30 klatek, albo jeszcze gorzej, bo Switch 2 ma 12 GB pamięci LPDDR5X.
"To nie tak, że (...) eksplorujemy, a kiedy chcemy to ruszamy do kolejnego zadania głównego.
Tutaj (...) robimy co chcemy, a kiedy jesteśmy gotowi progresować – idziemy do zadania głównego"
Czy mi się zdaje czy autor zaprzeczył sam sobie? :P