Gry lipca 2026Ukochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „Sony doskonale wiedziało, że wszyscy będą wkurzeni”. PlayStation wydało bezwzględny zakaz dla pracowników po decyzji o rezygnacji z płyt

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
23.07.2026 10:35
Bociek69
1
2
odpowiedz
Bociek69
64
Byle do Wiosny

zamierza ignorować komentarze graczy, poczekać, aż ci się zmęczą

Niestety ale to prosta i skuteczna metoda i pewnie tak bedzie :/

23.07.2026 10:42
trismegistos
2
4
odpowiedz
trismegistos
7
Centurion

Ci, którzy są uzależnieni od $ony i ich gierek, pewnie się zmęczą i zaakceptują nową rzeczywistość. Natomiast rozsądny człowiek oleje ich firmę i ich konsole.

23.07.2026 10:58
3
odpowiedz
4 odpowiedzi
GarrettKradziej
1
Junior

Era tytulow ekskluzywnych jest juz dawno za nami. Jesli mam do wyboru tylko cyfrowa wersje gry to wybiore steam ktory daje mi pewnosc posiadania tytulu po zakupie nawet jesli sciagna go z platformy, do tego support steam dziala rowniez w weekend. Podlacze pada i bede mial te samo doswiadczenie z mozliwoscia modowania za pomoca kilku klilniec dzieki steam workshop.

23.07.2026 11:07
Last_Redemption
3.1
1
odpowiedz
Last_Redemption
67
Senator

GarrettKradziej Wlasnie wychodzi na to, ze do ery eksluzywnosci wracamy

23.07.2026 11:17
3.2
odpowiedz
PCMREpic
59
Generał

GarrettKradziej Zarówno MS jak i Sony wracają do ekskluzywności. Obecna generacja pokazał dobitnie, że brak eksów nie jest dobre.
Dlatego 3 poprzednie generacje miały masę hitów, gdzie obecne można na palcach jednej ręki policzyć, bo miały eksy. I jakimś trafem, prawie zawsze to te eksy zdobywały GOTY. Jak MS i Sony poszły w produkcje gier masowych, to skończyło się tym, że ich gry nie były konkurencyjne.

23.07.2026 11:19
duxdaro
3.3
odpowiedz
duxdaro
78
Konsul

Last_Redemption Era ekskluzywnosci konsolowej jak za starych czasów już nie wróci. Teraz to co najwyżej gry Sony będą ekskluzywne, a kiedyś to o grach takich firm jak choćby Capcom, Square Enix i wielu innych pecetowiec mógł pomarzyć. I dla tego warto było mieć pc + konsola. A same exy Sony od lat są z grubsza na jedno kopyto. Fabularne TPP z mniejszą (TLoU) lub większą (God of War) dozą akcji. Za mało jak dla mnie. PS5 będzie raczej moją ostatnią konsolą, głównie z tego powodu. Trzymam je jeszcze ze względu na GTAVI, ale co dalej okaże się jak R* w końcu pokaże jakiś gameplay, bo może jednak poczekam na wersję PC.

post wyedytowany przez duxdaro 2026-07-23 11:19:59
23.07.2026 11:23
Last_Redemption
3.4
odpowiedz
Last_Redemption
67
Senator

duxdaro Na taka skale to wiadomo, ze tak. Kazdy chce zarobic jak najwiecej (no chyba ze wlasnie promuje swoj sprzet) , a dzisiaj jest to wyjatkowo latwe

Na ps5 jak na razie dostalismy kontynnuacje ip gier, ktore debiutowaly na ps4, wiec sa one blizniaczo podobne

Ale.moze na ps6 doczekamy nowych ip

23.07.2026 10:59
4
odpowiedz
PCMREpic
59
Generał

W Internecie kompletnie nie widać wkurzenia. Na portalach, kanałach czy prasie branżowej, kompletnie tego nie widać. Kto większy, zrobił artykuł o tym i tyle. Nie ma jakieś zażartej dyskusji. Na mediach Sony, też cisza. Sony mogło być jedynie zaskoczone, że tak bez większego echa to się obejdzie. Informacja jak każda inna - Internet "pobawił" się przez 2 dni i żyje kolejnymi informacjami całkiem innymi.
Jedynie portale nastawione na kliki nie na treść, raz w tygodniu coś tam skrobną o tym, cytując kogoś czy wrzucając post jakiegoś nonejma z reddita. Ale chyba słabo się już klika. Większy szum zrobiła premiera Stalkera 2 patrząc po ilości komentarzy niż likwidacja pudełek.
Gracze są zbyt zróżnicowana grupą, by zrobić szum o cokolwiek. Problem był z zebraniem podpisów pod "Stop Kilking Games"
Przy premierze PS6 o Xboxa zrobi się znowu szum na 2 tygodnie, że nie ma płyt i tyle. Nie specjalnie wpłynie to na branże a tym bardziej na kase dla MS czy Sony.

23.07.2026 11:00
5
odpowiedz
ArnoldBoczeQ
4
Legionista

Ciekawe czy jak wejdę z kumplami do siedziby Sony z pałkami teleskopowymi i petardami to czy będzie im do śmiechu

23.07.2026 11:20
6
odpowiedz
Przemek_ZS
39
Centurion

Jestem starym graczem. Gram praktycznie na wszystkim i obserwuję ten rynek od naprawdę bardzo, bardzo dawna. I z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć jedno – Sony jedzie po swoich fanach od premiery PS5 i robi to coraz bardziej bezczelnie.

Jeżeli ktoś nie chce tego widzieć, to oczywiście nie zobaczy. Ale slogan "For the Players" jest dziś chyba najbardziej obłudnym i zakłamanym hasłem w całej branży.

Sony od lat jedzie na sile swojej marki, świetnych grach ekskluzywnych i społeczności, która jest z nimi od pierwszego PlayStation. Problem w tym, że od pewnego czasu ewidentnie testują, jak daleko mogą się posunąć.

Dla mnie wszystko zaczęło się przy premierze PS5. Konsola była wypuszczona zdecydowanie za wcześnie. Brakowało funkcji, był chaos z dostępnością, pojawiały się problemy techniczne, ale trzeba było ją wydać, bo Xbox Series X był już na rynku i na starcie prezentował się po prostu lepiej. Sony najwyraźniej za wszelką cenę nie chciało powtórki z lat 2005–2006, kiedy Xbox 360 miał kilka miesięcy przewagi nad PS3 i bardzo utrudnił im start generacji.

Oczywiście gracze wszystko przełknęli.

Potem przyszły podwyżki cen gier, podwyżki PS Plus, remastery remasterów, coraz większy nacisk na cyfrową dystrybucję, a teraz całkowite porzucenie płyt. I co? Znowu liczą, że wystarczy przeczekać kilka tygodni, internet się zmęczy i wszyscy wrócą do kupowania.

Szczerze? Trudno im się dziwić. Sami ich tego nauczyliśmy. Jeżeli przez lata społeczność akceptuje kolejne antykonsumenckie decyzje, to zarząd dostaje jasny sygnał: możemy zrobić jeszcze więcej, bo i tak kupią.

I właśnie dlatego wcale mnie nie dziwi informacja, że kazali pracownikom siedzieć cicho. To pokazuje tylko jedno – doskonale wiedzieli, że reakcja graczy będzie fatalna. Gdyby naprawdę wierzyli, że robią coś dobrego dla klientów, nie musieliby wprowadzać praktycznie całkowitego zakazu wypowiadania się.

Ja osobiście mam to gdzieś. Konsole PlayStation nadal kolekcjonuję, ale głównie dla ekskluzywnych tytułów i starszych gier. Moją główną platformą był, jest i będzie PC, który pod względem możliwości, otwartości i swobody użytkownika jest dla mnie lata świetlne przed konsolami.

PS6? Pewnie kiedyś kupię. Ale wyłącznie wtedy, gdy wyjdzie jakiś naprawdę fenomenalny exclusive, którego nie będę chciał przegapić. Nie zamierzam już kupować sprzętu Sony na premierę ani nagradzać ich za coraz bardziej antykonsumenckie decyzje. Im później, tym lepiej.

23.07.2026 11:27
Ohydny Czerwonodupny Pirat
😁
7
3
odpowiedz
Ohydny Czerwonodupny Pirat
92
Gracz raczej autystyczny

Jak kierownictwo zobaczy odpływ graczy ku pecetom, to na zebraniach rad nadzorczych cicho nie będzie

post wyedytowany przez Ohydny Czerwonodupny Pirat 2026-07-23 11:28:52
Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl