Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Smartfony dla graczy miały być przyszłością. Xiaomi właśnie pokazuje, że ta przyszłość się skończyła

Mobile
Dodaj komentarz
22.06.2026 12:36
1
odpowiedz
Moooras
145
Generał

Gamingowy smartfon...

22.06.2026 23:57
asasin24
1.1
odpowiedz
asasin24
51
Konsul

Moooras był wydajniejszy od tych śmiesznych konsol

22.06.2026 12:36
2
4
odpowiedz
3 odpowiedzi
Zmutowany_Smok
2
Legionista

I co na tych gamingowych smartfonach byśmy mieli grać? gry które są dobre na max 20 min w czekaniu u lekarza czy na przystanku pełne mikropłatności z reklamami co 4 min?

22.06.2026 15:24
2.1
odpowiedz
CyrlixX
3
Junior

Zmutowany_Smok Pobierasz emulator i poza oczywistymi starszymi produkcjami nowsze tytuły jak np. gta 5, nfs najnowsze również działają więc jak wiesz jak wykorzystać ten potencjał to nie ma co narzekać

22.06.2026 15:34
animatiV
2.2
4
odpowiedz
animatiV
117
PCMR

CyrlixX I męczysz się ze sterowaniem dotykowym które zasłania ci 1/3 ekranu.

22.06.2026 17:54
2.3
odpowiedz
Gryfiks489
28
Chorąży

animatiV Ja tam gram na padzie jak faktycznie chcę coś ograć pełnoprawnego na telefonie (a gram tak od 10 lat)

22.06.2026 12:56
Papież Flo IV
3
5
odpowiedz
3 odpowiedzi
Papież Flo IV
111
Kardynał

Nadal mnie bawi, że najlepsze gry na smartfony wyszły w czasie, kiedy większość ludzi siedziała jeszcze na tradycyjnych klawiszowcach. Jak można nie było wykorzystać potencjału takiego sprzętu to ja nie wiem, w dobie telefonów mocniejszych niż komputery sprzed kilkunastu lat, zamiast fajnych i pomysłowych gier mamy raj dla reklamiarzy i wszędobylskie mikropłatności.

22.06.2026 15:39
Ali Wlaborg
3.1
2
odpowiedz
Ali Wlaborg
103
Mordęga

papież Flo IV żeby to było problemem, wiele gier dalej opiera się na subach i mikro, problemem jest leństwo, tworzy sie głównie duplikaty i cukierkowe gry, a jak sie zechce to i irytujące dialogi które wymuszają istnienie fabuły w samouczku

22.06.2026 20:45
tailless
3.2
1
odpowiedz
tailless
8
Centurion

papież Flo IV Bo większość ludzi prędzej wyda 100 zł na mikropłatności w darmowej gierce, niż kupi dobrą gierkę za 20 zł

22.06.2026 23:17
Marky
3.3
odpowiedz
Marky
38
Generał

papież Flo IV Dokładnie. Teraz to jeśli wychodzi coś naprawdę dobrego to zwykle jest to po prostu port z PC i konsol.

Zdarzają się tytuły, które zaczynają jako mobilki, by potem pójść w PC i czasem też konsole i zwykle są to gry robione przez jedną lub kilka osób typu Vroomies, Pawbarian czy PewPew Live 2

22.06.2026 14:23
Kwiliniosz
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
Kwiliniosz
86
Generał

Via Tenor

Pierwsze słyszę o gejmingowych smartfonach.

22.06.2026 14:59
animatiV
4.1
odpowiedz
animatiV
117
PCMR

Kwiliniosz Nie słyszałeś o Asus ROG Phone albo o ZTE nubia RedMagic? Lenovo też miało telefony dla graczy.

22.06.2026 17:55
4.2
odpowiedz
Gryfiks489
28
Chorąży

animatiV Bo op nie interesuje się tematem, albo zwyczajnie jest ignorantem

22.06.2026 15:02
animatiV
5
odpowiedz
1 odpowiedź
animatiV
117
PCMR

Telefony dla graczy nie mają sensu. Brak wymagających gier i agresywny wygląd skutecznie odstraszały potencjalnego zainteresowanego. Po prostu standardowe telefony są dużo bardziej uniwersalne i całkowicie wystarczające.

22.06.2026 17:56
5.1
odpowiedz
Gryfiks489
28
Chorąży

animatiV Jest kilka wymagających gier np subnautica, czy emulatory i gta 5

22.06.2026 16:03
6
odpowiedz
hinson
154
Generał

Odkad pojawily sie handlety smartfony do gier stracily jakikolwiek sens.

22.06.2026 21:47
CJzSanAndreas
7
odpowiedz
CJzSanAndreas
60
Konsul

Po co to komu? Nie dość, że smartfony nie są przeznaczone do grania to jest raz, a po drugie żeby to chociaż było w co grać na tych smartfonach.

22.06.2026 23:02
WolfDale
8
2
odpowiedz
WolfDale
109
~sv_cheats 1

Gdyby te telefony chociaż miały jeszcze wysuwane wbudowane kontrolery, to myślę że większy sukces by odniosły. Tak wiem że N-Gage nie odniósł czy Sony Ericssony, ale ten pierwszy wyprzedzał trochę swoją epokę i nie zdobył popularności mimo że miał wiele świetnych gier. Tak ten drugi za mało oferował, a tak chcą sprzedawać smarty dla graczy bez żadnego kontrolera do grania w dotykowe wyłudzacze pieniędzy.

22.06.2026 23:57
asasin24
9
2
odpowiedz
asasin24
51
Konsul

Jako posiadacz Asusa ROG Phone 6 powiem wam co widziałem w tym telefonie:
- nie miał żadnych głupich dziur w ekranie, kamera była nad nim
- miał normalne głośniki stereo skierowane symetrycznie do przodu telefonu
- miał złącze słuchawkowe.
- miał najwydajniejsze podzespoły
- miał świetny agresywny wygląd
- nakładka na system była cudowna, miała mnóstwo opcji personalizacji systemu, a te wszystkie funkcje dostępne podczas gry działały natychmiast i komponowały się z całym stylem ROG

Do tego dochodzą elementy stricte gamingowe, jak świetne przyciski ultradźwiękowe na boku obudowy. Dzięki nim jak grałem w jakąś strzelankę, np. CoD, to zawsze byłem pierwszy w rankignu. Na tym telefonie można było grać jak padem. Te przyciski można było dowolnie mapować, także świetnie się spisywały również jako przyciski do skoku i nitro w Rocket League. Telefon absolutnie genialny zarówno do gier, jak i na co dzień.

Ale żeby nie było kolorowo, miał też wady. Aparat po prostu był, na tym jego zalety się kończą. Zdjęcia wychodziły tragiczne, nawet nie miał OIS. Wiem, że to nie telefon do zdjęć, ale za 5500zł oczekuję przynajmniej przyzwoitego aparatu, żeby tak nie odstawał od reszty. Kolejną wadą były aktualizacje. Asus w każdej z nich musiał coś zepsuć. Nie były to błędy krytyczne, ale irytujące fuszerki, jak np. górny głośnik nie przełączał się z powrotem w tryb multimedialny po zakończeniu rozmowy, tylko ciągle grał cicho. Później doszła jeszcze fizyczna degradacja płytki z aparatem (jakby jego jakość nie była wystarczającą męką), przez co po włączeniu aparatu telefon się wieszał i resetował. Albo wpadał w bootloop spowodowany zwarciem w tej płytce i tak można było sobie czekać nawet kilkanaście minut. Albo rzucić nim o ziemię.

Mam bardzo mieszane odczucia w kwestii tego telefonu, bo bardzo niewiele zabrakło aby był telefonem 10/10. Niestety błędy projektowe i olanie wsparcia softu sprawiły, że po zmianie telefonu szybko przestałem za nim tęsknić. Niemniej mam ogromny żal do Asusa za niedopilnowanie tego, oraz że zamiast się ogarnąć, bo niewiele im zabrakło, to woleli całkiem zakończyć produkcję telefonów. Telefony gamingowe jako jedyne wyróżniały się spośród tej obrzydliwie nudnej i brzydkiej armii klonów. Każdy telefon z dziurą na górze ekranu, każdy z jednym głośniczkiem w dolnej krawędzi obudowy, bez złącza słuchawkowego. Nie ma różnicy jakiej marki telefon wybiorę, otrzymam dokładnie to samo. Najbardziej żałosne są te pstrokate obudowy i różnice w cenie pomiędzy nimi. Każdy telefon i tak trafia do etui, a oni pajacują z czymś, czego nikt nie widzi przez cały okres korzystania z telefonu.

Także nie cieszcie się, że telefony gamingowe właśnie odchodzą jeden po drugim, bo to był jedyny segment, który jakkolwiek się wyróżniał i miał wiele zalet względem zwykłych nudnych słuchawek.

23.06.2026 08:15
Obywatel_Szary
10
odpowiedz
Obywatel_Szary
31
Chorąży

Ostatnia gry mobilne przy których dobrze się bawiłem to Doom RPG i Galaxy on Fire na Sony Ericssonie k750i. No nie poszło to w dobrym kierunku.

Forum Mobile
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl