Czyli pewnie osobno będzie trzeba kupić paladyna i osobno drugi dodatek, bo nie wierzę że Blizzard rzuciłby nową klasę za darmo.
Cóż to za brednie. A za Spiritborna płaci się osobno? Nie,jest razem z DLC. Więc teraz będzie tak samo.
Jakie brednie? Nekromanta w D3 jest częścią jakiegoś dodatku? Nie, musisz go kupić osobno. Skoro Blizzard raz już tak zrobił to co stoi na przeszkodzie żeby zrobić to drugi raz, tym bardziej że mówimy o uwielbianym przez społeczność paladynie który na pewno dobrze by się sprzedał. No chyba że zapowiedzą nowe DLC z paladynem do którego dostęp dostaniesz od razu po złożeniu preordera.
Oczywiscie, ze tak bedzie - przeciez to samo bylo w D3. Nekros byl sprzedawany osobno od dodatku.
Tylko, że w d3 necro był planowany jako klasa w drugim dodatku ale że ostatecznie został on skasowany to wypuścili to co już było i się dało sprzedać (necro) i to co mogło zrobić pr (część settingów i nowych lokacji jako darmowa zawartość) żeby chociaż część kosztów się zwróciła. Więc tutaj jest inna sytuacja bo przed premierą d4 obiecywali tylko kosmetyczne mikrotranzakcje i pełne dodatki co roku, a nie nowe klasy jako dlc.
Ale jaja, paladyn za kasę i jeszcze dodatek za 250 zł jak nie więcej :) niech tylko coś sensownego wydadzą bo pierwszy dodatek to był nudny i kicha
Dodatek do D4 kosztował 169 zł w dniu premiery. Jak już chcesz dokopać i być zabawnym, to się chociaż faktów trzymaj ;) Teraz będzie jak to u blizzarda - kupisz dodatek w preorderze, to dostęp do klasy masz od razu.
8k to jest na steamie. Na platformie, z której większość ludzi nie korzysta aby w gry blizza grać. Toż D4 nawet premiery na steamie nie miało kiedy wyszło.
Może preorder na dodatek umożliwi granie postacią paladyna dla tych co go kupią przed premiera będą mogli nim zagrać ? już 12 grudnia ?taką mam rozkmini :P
Gracze żeby zagrać muszą najpierw kupić osobno klasę pladyna a potem kupic jeszcze dodatek dopiero zagrają i przetestują.
Zostało mi kasy po zakupie dodatku z DLC do W3 i myślałem nad D4 z dodatkiem ale stwierdziłem, że to jednak wywalenie kasy w kosz więc lepiej przeznaczyć te pieniądze na lepszą produkcje.
Z resztą tak jak potraktowali D2R i olali nowości dla tej gry to w sumie nie są warci złamanego grosza. Mogliby do D2 wprowadzić nowe klasy, nowe akta, nowych bosów i zwiększyć level cap postaci do 110-120 lvla bo czemu nie. Masa możliwości i zero kreatywności.
Do Age of Mythology dodają nowe dodatki, nowe bóstwa, nowe frakcje i takie podejście jak najbardziej na plus.
D2R robi inna firma, blizz tylko wydaje.
A D4 to świetna, casualowa gra. Jak nie masz zamiaru siedzieć tam setek godzin co sezon to spoko.
Lepiej zapłacić prawdziwymi pieniędzmi za klasę postaci niż oddać za darmo swoje dane osobowe do GGG i Tencenta. Ale w sumie gracze PoE i tak sądzą, że ich dane osobowe i życie są warte tyle, co granie w PoE1, więc w sumie bez różnicy.
Pamiętajcie piwniczaki: jeśli coś jest za darmo, to WY jesteście towarem.
Przeciez ty jako towar jestes warty co najwyzej 21.37pln w lokalnym miesnym...
"Pamiętajcie piwniczaki: jeśli coś jest za darmo, to WY jesteście towarem."
No tak bo jak płacisz to twoje dane magicznie nigdzie nie są gromadzone...
Nowa klasa w płatnym DLC to absolutnie nie jest coś czego bym się nie spodziewał po Blizzardzie, ale... jeśli się okaże, że to wycięta zawartość kolejnego dodatku i nowy dodatek nie zaoferuje nowej klasy to będzie to już ostre przegięcie... nawet jak na nich.
Płatne DLC do D4 z klasą postaci było? Było. W D3 było identycznie. Płatna klasa potaci w D4 bedzie? Bedzie. W D3 było identycznie. Drugie płatne DLC do D4 ale bez nowej klasy postaci będzie? Będzie. Tego nie było w D3.
To co wy chcielibyście dostać za darmo i z jakiej racji?
Teraz to wszytkim dej za darmo, jprd.
Mnie akurat klasa Paladyna nie interesuje więc jej nie kupię. Ale dodatek już będę chciał mieć. I pisze to jako gracz mię grający sezonów.
Wszytko jest ok, nie narzekać. Rozejść się :)
Jest dużo niedopowiedzeń ze strony Blizzarda, żeby to mógł być czysty przypadek, bo jeśli to nie korbacz to co wtedy i czemu przesuwają system rankingowy na nowy rok? No i raczej nie pchaliby nowego sezonu w dzień premiery nowej ligi do POE2, gdyby nie mieli czegoś konkretnego do pokazania, zwłaszcza że wspominali, żeby oglądać TGA.
Także zakładając, że nie anulowali dodatku tak jak to zrobili z D3, gdy dostaliśmy samego nekromantę to obstawiałbym, że na TGA zapowiedzą nowe rozszerzenie, a osoby, które zrobią preorder dostaną szybciej nową klasę.
Jednak z Blizzardem nigdy nie wiadomo, bo ostatnimi czasy mają więcej wpadek, niż zwycięstw, więc równie dobrze może to być akcja marketingowa na otwarcie Diablo 4 na rynek chiński. Przekonamy się niedługo.
Fabularnie bym ograł dodatek ale szkoda że po nim nic do roboty nie będzie - skończyły się już czasy gdy gry bliza trzymały cenę więc jak będzie za 40 PLN to się skuszę
Najgorsze jest to, że życzą sobie $$$ za nowe dlc, tym bardziej że za stare dlc już raz zapłaciłem a oni zrobili vessel od hatred integralną częścią lord od hatred, to tak jakby kazali drugi raz zapłacić mi za to samo co nie powinno mieć miejsca, zdecydowanie dla osób które posiadają poprzednie DLC nie mówię że powinno być za darmo, napewno powinno być taniej!