Już scalpery kupowali 50xx i baaardzo długo były na olx. Później ceny spadały w sklepach, a skalperzy byli zmuszeni schodzić poniżej kwoty za którą kupili.
50XX na OLXie to był w dużej części SCAM. OLX to portal z ogłoszeniami, nie ponosi żadnej odpowiedzialności za oszustwa... Podobnie jak inne tego typu portale.
Ale fakt, Sculpowanie padów, to jest kretyństwo, szczególnie, że Valve może ich naprodukować ile chce... Wystarczy poczekać... Zarobili na baranach... Mi się to podoba, bo im więcej padów się sprzeda, tym wsparcie będzie większe. A podoba mi się idea tego pada w SteamDecku. Tylko SteamDeck to trochę zbyt ciężka krowa do trzymania w rękach.
Ze wsparciem to tez bym raczej sie nie cieszyl, co z tego ze sprzedadza tone jak feedback otrzymaja od garstki ludzi ktorzy faktycznie kupili kontroler, dla kogo beda ulepszac ten kontroler? Sytuacja jak z PS5.
Komuno wróć! Po jednym padzie dla obywatela! Najlepiej na zapisy. Wymienię kartę na pada, na kartkę na myszkę!
Te pady to nie jest nic nadzwyczajnego. Można sobie kupić takiego za 50PLN i też będzie identyczna jakość. Nie kupować od nich, to się ceny unormują.
Identyczna jakość ? Podaj mi przykład pada z takimi touchpadami (szkoda, że to działa dobrze tylko ze steamem, bo wygodnie się z klawy na tym korzysta-> wiem ze SteamDecka, który pod tym wzgledem mega mi się podoba-> tylko SteamDeck jest ciężkim klocem i niewygodnie sie go trzyma). Większość parametrów ten pad ma dośc dobrych. W przeciwieństwie do fabrycznych padów od Xboxa/PSa on ma magnetyczne gałki, co przekłada się na wyższą niezawodność-> ale tu akurat są konkurencyjne produkty tańsze.
Kupiłbym tego pada dla tego Touchpada, ale poczekam, może to lepiej ogarną, bo mega mi się dobrze z tego korzystało na SteamDecku. Może tez przydaży się jakaś wyprzedaż...
Dobrze, potanieją, "bizmesmeni" jeszcze bardziej będą musieli zjechać z ceną, a społeczność za ten czas może wyda "łatkę" na sensowną kompatybilność z innymi lancherwmi w tym Game Pass.
No, ciężko to było kupić wczoraj, przez dobre pół godziny nie mogłem się przebić przez płatność, bo pokazywało na przemian dwa różne błędy wynikające z obciążenia systemu. Ale ostatecznie przeszło, więc zostaje czekać aż padziki przyjadą.
Już jest ponownie dostępny w sklepie Valve.
... był przez chwilę ;)
Nie rozumiem jak można kupować od jakichś cwaniaczków pada xD To nie jest towar pierwszej potrzeby, jak nie kupię go dzisiaj tylko za dwa miesiące to się nic nie stanie xD
Też tego nie rozumiem, dawać zarobić spekulantom. Gdyby nie udało mi się go kupić teraz, poczekałbym na kolejna partię w sklepie.
Powinien być jakiś globalny zakaz sprzedaży powyżej ceny producenta. Takie aukcje powinny być usuwane
To że sobie wykupują to niech kupują, ale smutniejsze jest to że są faktycznie ludzie którzy zamiast chwilę poczekać są w stanie kilka razy przepłacić żeby mieć coś tu i teraz. Zresztą już samo płacenie więcej za możliwość zagrania w grę dzień wcześniej jest żałosne.