Komentarze do wiadomości: Rolnik ze Stardew Valley posłuchał rady AI i wyprodukował 136 bezużytecznych butelek soku ryżowego

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
26.03.2026 11:52
animatiV
1
odpowiedz
animatiV
114
PCMR

Niestety AI (Gemini) nadal potrafi halucynować, lub pomijać niektóre ważne mechaniki gry, pomimo łatwego dostępu do tych wiadomości w internecie. Osobiście parę razy korzystałem z AI by mi ładnie streściła pewne informacje, tylko że w większości muszę ją poprawiać gdyż sam wyłapuję przeoczenia które zmieniają sens reszty tekstu.

26.03.2026 16:34
Zapau
1.1
2
odpowiedz
Zapau
23
Chorąży

animatiV zapytaj się Gemini dlaczego halucynuje, zapytaj również dlaczego najczęściej przy prostych, trywialnych wręcz pytaniach. Odpowiedz ułatwi Ci znacząco pracę z nim. Sporej części halucynacji można zapobiec zapisując odpowiednie instrukcje - ale nie jest to betonowa metoda, w dalszym ciągu zdarzy się mu pominąć instrukcje, jednak wiele rzadziej będzie popełniać idiotyczne błędy.

post wyedytowany przez Zapau 2026-03-26 16:35:15
04.04.2026 17:07
Edziek
1.2
odpowiedz
Edziek
14
Pretorianin

Zapau problem w tym że większość "użytkowników" pewnie nie wie co to instrukcje xD

26.03.2026 12:02
Kwiliniosz
2
2
odpowiedz
Kwiliniosz
83
Generał

Via Tenor

Porady od ejaj.

26.03.2026 13:34
3
2
odpowiedz
8 odpowiedzi
Ja1224
1
Junior

No i po jakiego wlasciwie wała marnujemy setki tysiecy chipów i megawaty mocy na cos co w dluzszej perspektywie jest glupsze niz my sami?

26.03.2026 16:32
Zapau
3.1
2
odpowiedz
Zapau
23
Chorąży

Ja1224 AI jest tak głupie jak użytkownik, który z niego korzysta. Na tą chwilę są to świetne narzędzia pomocowe. Jest bardzo skuteczna metoda na to, by uniknąć takich wpadek. Wystarczy poświęcić minutę na weryfikację tego, co Ci podpowiada.

26.03.2026 22:05
Kwisatz_Haderach
3.2
1
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
25
GIT GUD or die trying

AI jest tak głupie jak użytkownik, który z niego korzysta.

Taa... jasne.

Wystarczy poświęcić minutę na weryfikację tego, co Ci podpowiada.

Albo poswiecic tyle samo lub mniej na przeczytanie tego u zrodla od razu.

lol

Jesli ktos ci podpowiada, a ty i tak musisz sprawdzac czy dobrze to nie tylko nie spelnia swojej jedynej roli. Jest tez nawet glupszy/e niz uzytkownik, ktory z takich podpowiedzi korzysta.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-03-26 22:08:28
27.03.2026 07:37
3.3
odpowiedz
waydack
14
Legionista

Ja1224 Marnowanie setki tysięcy chipów na technologię, która może zmienić przyszłość i pomoc wejść ludzkości na nowy poziom jest głupie. Lepiej pędzić sok ryżowy w grze komputerowej. XD

27.03.2026 08:01
3.4
2
odpowiedz
Kapopsdra
1
Junior

waydack zmienia przyszłość, oj tak. Zmienia przyszłość na taką, w której ty jako konsument dostajesz absolutnie po dupie, bo to twoje ceny części i prądu idą w górę, żeby za nadwyżkę spłacić inwestorów, nie oferując niczego w zamian poza średnio działającą ulepszoną autokorektą czy aplikacjami do powiększania cycków postaciom z bajek.

Kto za młodu uwierzył Muskowi, ten na starość pluje sobie w brodę.

27.03.2026 08:10
3.5
odpowiedz
Peregrino82
4
Centurion

Ja1224 Ważne jest nie tylko miejsce, w którym się znajdujemy ale też kierunek, w którym podążamy. AI wraz z czasem będzie coraz bardziej wyrafinowane ('mądre'), podczas gdy ludzie zmierzają dokładnie w przeciwnym kierunku będąc na kursie kolizyjnym z górą głupoty.

27.03.2026 23:08
3.6
odpowiedz
waydack
14
Legionista

Kapopsdra Widać że jeszcze nie wyszedłeś spod kamienia i nie słyszałeś o Claude skoro sprowadzasz AI tylko do autokorektorów tekstu. A ten producent soku ryżowego gdyby miał jakieś znikome pojęcie o narzędziach AI użyłby darmowego Groka, który specjalizuje się w wyszukiwaniu informacji w sieci a nie korzystał z Google Overview.

01.04.2026 12:44
3.7
odpowiedz
Dararess
1
Junior

Peregrino82 jak głupie algo chatbot na być "mądre". Widać że nie znasz się na technologi tylko powtarzasz to co ceo wielkich korporacji mówią

01.04.2026 21:57
3.8
odpowiedz
Peregrino82
4
Centurion

Dararess Sugeruję więcej czasu spędzać z dobrą książką w ręku. Dzięki temu:

1) Łatwiej będzie Ci rozumieć czytany tekst – zwróć uwagę, że stwierdziłem iż AI wraz z czasem będzie coraz bardziej wyrafinowane dodając słowo mądre w cudzysłowie. Ten zabieg pozwolił mi na dokonanie bezpośredniego porównania AI z człowiekiem;
2) Poprawisz logiczne rozumowanie – piszesz głupie algo chatbot. Jeżeli chatbot w Twoim rozumieniu może być głupi, to naturalnie może być i „mądry”, prawda?

Dzięki za zwrócenie uwagi, że mój oryginalny komentarz mógł nie być do końca jasny. Teraz powinien być już zrozumiały także dla mniej wyrobionego czytelnika.

26.03.2026 18:11
Szlugi12
4
1
odpowiedz
Szlugi12
132
BABYMETAL

Na YT latał short jak babka przyszła do sklepu z częściami do aut i pytała się AI jaki olej kupić do samochodu, ludzie stali obok i ich mina bezcenna.

26.03.2026 21:34
cenzura
5
3
odpowiedz
cenzura
62
Konsul

Nawarzył soku ryżowego, to teraz musi go wypić

27.03.2026 07:28
baltazar1908
6
1
odpowiedz
baltazar1908
47
Generał

W efekcie dooszło do krachu finansowego we wsi, na farmę wkroczył syndyk który wylicytował gracza z posiadanych wlości i dóbr wraz z kontem na reddit. Od tamtej pory pije ocet który ma  całe 10% alko  żeby ukoić smutki i zapomnieć jakim to był majęntnym farmerem-frajerem.

31.03.2026 15:13
Cralon
7
odpowiedz
Cralon
3
Legionista

To niech sprzeda teraz to u Ryżowego Księciunia za 200 bryłek rudy. Choć jak by spytał lepiej AI to by wiedział co ma z tym zrobić.

04.04.2026 17:04
Edziek
📄
8
odpowiedz
Edziek
14
Pretorianin

Pytanie też z jakiego modelu korzystał ten gracz.
Ja aktualnie mam subskrybcję Pro i korzystam z modelu Myślącego w Gemini i naprawdę nie mam kłopotów.
Więc albo gość faktycznie miał pecha albo jest łajzą i nie potrafi korzystać z narzędzia.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl