Niestety AI (Gemini) nadal potrafi halucynować, lub pomijać niektóre ważne mechaniki gry, pomimo łatwego dostępu do tych wiadomości w internecie. Osobiście parę razy korzystałem z AI by mi ładnie streściła pewne informacje, tylko że w większości muszę ją poprawiać gdyż sam wyłapuję przeoczenia które zmieniają sens reszty tekstu.
No i po jakiego wlasciwie wała marnujemy setki tysiecy chipów i megawaty mocy na cos co w dluzszej perspektywie jest glupsze niz my sami?
AI jest tak głupie jak użytkownik, który z niego korzysta.
Taa... jasne.
Wystarczy poświęcić minutę na weryfikację tego, co Ci podpowiada.
Albo poswiecic tyle samo lub mniej na przeczytanie tego u zrodla od razu.
lol
Jesli ktos ci podpowiada, a ty i tak musisz sprawdzac czy dobrze to nie tylko nie spelnia swojej jedynej roli. Jest tez nawet glupszy/e niz uzytkownik, ktory z takich podpowiedzi korzysta.
Kto za młodu uwierzył Muskowi, ten na starość pluje sobie w brodę.
1) Łatwiej będzie Ci rozumieć czytany tekst – zwróć uwagę, że stwierdziłem iż AI wraz z czasem będzie coraz bardziej wyrafinowane dodając słowo mądre w cudzysłowie. Ten zabieg pozwolił mi na dokonanie bezpośredniego porównania AI z człowiekiem;
2) Poprawisz logiczne rozumowanie – piszesz głupie algo chatbot. Jeżeli chatbot w Twoim rozumieniu może być głupi, to naturalnie może być i „mądry”, prawda?
Dzięki za zwrócenie uwagi, że mój oryginalny komentarz mógł nie być do końca jasny. Teraz powinien być już zrozumiały także dla mniej wyrobionego czytelnika.
Na YT latał short jak babka przyszła do sklepu z częściami do aut i pytała się AI jaki olej kupić do samochodu, ludzie stali obok i ich mina bezcenna.
W efekcie dooszło do krachu finansowego we wsi, na farmę wkroczył syndyk który wylicytował gracza z posiadanych wlości i dóbr wraz z kontem na reddit. Od tamtej pory pije ocet który ma całe 10% alko żeby ukoić smutki i zapomnieć jakim to był majęntnym farmerem-frajerem.
To niech sprzeda teraz to u Ryżowego Księciunia za 200 bryłek rudy. Choć jak by spytał lepiej AI to by wiedział co ma z tym zrobić.