Via Tenor
Najbardziej oczekiwana gra tego roku. O ile rzeczywiście wyjdzie w tym roku.
Już od pierwszych zapowiedzi, ta gra nie robiła na mnie wrażenia. Wygląda po prostu ok. Jak wyjdzie to z ciekawości przetestuję, ale nie mam dużych oczekiwań wobec niej.
Nie no, czemu? Ok, może nie jest to najpiękniejsza i najambitniejsza gra na rynku, ale ogólnie zapowiada się całkiem nieźle, zwłaszcza jak na pierwszą grę wschodzącego studia. Co najważniejsze mają ciekawy pomysł na grę, a nie znowu po raz kolejny to samo.
Jak dla mnie ta gra raczej się uda i mam nadzieje, że też dobrze się sprzeda, bo dzięki temu ich kolejne gry może nie będą większe, ale na pewno będą lepsze, bo jednak pieniądz robi swoje. Osobiście na ten moment przewiduje, że ta gra to będzie takie 8/10, czyli bardzo dobra gra, a najniższa nota jaką przewiduje to 7/10, czyli nadal dobra gra. Ogólnie czekam na kolejne szczegóły na temat tej gry, bo to jedna z największych premier tego roku (jak dla mnie).
Osobiście szanuje ich za podejście do tematu i sam pewnie zrobiłbym podobnie.
Podczas produkcji Wiedźmina 1 tak samo CEO CDP mówił.
To zależy czy Tomaszkiewicza i inne osoby zarządzające Rebel Wolves jakaś ambicja złapie, bo jeśli będą chcieli stworzyć jakąś naprawdę dużą grę i nie będą chcieli jej robić przez kolejne 10 lat, to większe studio to będzie konieczność, bo jednak są pewne limity, nawet jak ma się pieniądze. Jednak jeśli zostaną przy mniejszej skali projektów jak np. Gothic, to raczej więcej ludzi nie potrzebują, a pieniądze pójdą w lepszy sprzęt i technologie, aby urozmaicić rozgrywkę (przynajmniej taką mam nadzieje). Pożyjemy zobaczymy.
Trzymam kciuki za The Blood of the Dawnwalker.Po wielu ostatnich różnych pierwszych wrażeniach, najlepiej nie nastawiać się na nic. To na pewno nie będzie drugi Wiesiek.. nie ten budżet, nie ten kaliber, ale to może być solidna gra.
Oby twórcy byli skupieni na dopracowaniu gry i testach, bo gracze ostatnio bywają nieracjonalni w ocenie.. Na pewno marketingowe gadanie tylko wielu drażni. Mimo wszystko, mam nadzieję, że dostaną szansę.
Ja na pewno dam szansę, choćby w ramach patriotyzmu konsumenckiego ;P
Co to to nie, Inkwizytor od początku wyglądał bardzo słabo i wyszedł słabo. Shadow of the Dawnwalker wygląda o niebo lepiej.
Nie pier...le tylko stwierdzam fakty, Wnioskuję tak po całokształcie materiałów które do nas napływają od twórców, wspomnicie moje słowa. To też wygląda od początku jak słaba niskobudżetowa gra i tym czymś będzie. Koniec kropka.
tak się tylko gada do momentu aż odniesie się sukces, potem się zaczyna zmiana w mózgoczaszce, możesz to sięgnąć? to sięgniesz, a przynajmniej będziesz próbował
Ocho, daty premiery jeszcze nie ma i już kampania reklamowa wystartowała?
W dzisiejszych czasach na fali "pamiętajcie, my nie nadmuchane korpo".
Generalnie nie ma to znaczenia. Wychodziły gry świetne od malutkich zespołów. Wychodziły świetne od średnich zespołów i wychodziły świetne od korpo. I tak samo wychodziły kupska.
Mnie nie obchodzi, czy są mali, czy duzi. Nie obchodzi ich polityka firmy. Nie obchodzi czy używają AI czy nie.
Końcowy produkt się liczy, tylko i wyłącznie. Jeśli końcowy produkt będzie spoko, to reszta ludzi nie będzie obchodzić.
150 osób to małe studio gdzie wszystkich zna? No na pewno XD jak jakieś ekspedycje czy gothic remake robi po 30 osób i wychodzi gra AA to 150 osób już spokojnie może zrobić grę AAA i już raczej oczekiwał bym coś większego a nie małej gierki. Coś te podkreślanie wielkości zespołu to mi brzmi na tonowanie hypu bo pewnie wiedzą, że crapa robią to żeby za dużo nie oczekiwać. Samson 2 nadchodzi coś czuje XD
Jak na 160 osób to trochę średnio ta gra wygląda. Walka wygląda siermiężnie, mimika twarzy tez nie powala. Oby nadrabiała fabulą i klimatem.