Czyli jest tak jak myślałem. Catalyst to kontynuacja osadzona po Underworld. Więc będzie to najnowsza część w chronologii serii, wiec oczywistym jest że Lara będzie wyglądała nieco dojrzalej. Mi to tam nie przeszkadza, każdy sie starzeje, nawet Lara. A i tak wygląda Hot jak na już prawie 40 latke.
Kolejna gównoburza o nic.
Damege control bo ta Lara w Atlantis wygląda lepiej niża ta z Catalysm. Ciekawe która lepiej gra się sprzeda ?
Ech, liczyłem na coś nowego, a nie kolejny remake. Poprzedni Anniversary wraz z kolejnymi tworzyły bardzo zgrabną historię. Tutaj mam nieco mieszane uczucia. Niby fajnie, że TR wraca i można będzie znowu przeżyć przygodę z Larą, ale nie wiecie...był remake, był reboot i teraz kolejne wydanie?
Skoro to kontynuacja "Legend Timeline", to skąd się tam wzięła wzmianka o Smoczym Trójkącie, w którym znajdowało się Yamatai. No chyba że twórcy postanowili połączyć linię Legend i Survivor i kontynuują wraz z nimi.
Tak czy siak liczę, że Catalyst będzie dobrą grą i będę się przy niej bawił tak dobrze, jak podczas trylogii Survivor.
Tak, dokładnie tak jest. Od teraz trylogia Survivor to nie reboot, a prequel trylogii Legend. Catalyst będzie kontynuacją Underworld, a Legacy of Atlantis to remake oryginalnego Tomb Raidera oraz Anniversary oraz zarazem kontynuacja Shadow of the Tomb Raider. Może trochę poplątane i będzie wymagało być może pare retconów, ale możliwe do wykonania.
Nie wiem tylko co z klasyczną serią, ale podejrzewam że nie wchodzą w nowy kanon, jednak mogą posłużyć jako materiał na kolejne remaki dokładając kolejne kawałki historii do odnowionego timeline'u.
Bo sądzę że teraz seria rozdzieli sie na dwie podserie. W jednej będziemy dostawać nowe gry, ze starszą Larą Croft osadzone po Underworld, a druga to będą remaki klasyków, dopowiadajace wyrwe w historii pomiędzy Shadow of Tomb Raider, a Tomb Raider Legend.
Coś podobnego jak jest teraz w serii Resident Evil, gdzie wychodzą naprzemiennie nowe epizody i remaki reinterpretujące pewne wydarzenia.
Dzisiaj robilam analize reakcji na 2 gry I widzę s ze Atlantis prowadzi .
Tak patrzę i jednak ta Lara w Catalyst ma fatalny model i to chyba nawet nie jest kwestia poprawności politycznej tylko ktoś po prostu odwalił fatalną robotę.
Mam nadzieję że się ugną i jednak przybliżą wygląd Lary w Catalyst do tej z Atlantis. Model z remaku wygląda naprawdę dobrze.
Babcia Lara. Popłyną na tym jak cdpr na tej paskudnej ciri w Wiedźminie.
Z urodą ciri to trzeba pójść głębiej, filozoficznie. Definicja piękna nie jest taka prosta. Umberto Eco o tym pisał. O pięknie brzydkich rzeczy. Kiedy myślimy o pięknie, myślimy o czymś konwencjonalnie pięknym, ale niekoniecznie to będzie piękne. I jest wiele takich rzeczy jak mroczna estetyka lub dystopia, w której wielu nie chce mieć nic wspólnego, ale lubimy na to patrzeć lub obserwować.
Przecież Redzi zmienili wygląd twarzy Ciri po krytyce zwiastuna, a w demku technologicznym już wygląda ładniej. Jest o tym w necie i jakiś amerykański yotuber o tym mówi.
Ale to jest ta sama Ciri tylko bez dodatkowych efektów, niekorzystnego dla niej oświetlenia i zniekształceń soczewki. To jest dokładnie ten sam model, tylko użyli wcześniejszej wersji tekstury, bez pewnych "poprawek".

Coś jest na rzeczy redzi się oczywiście nie przynają że doknali subtelnych zmian wyglądzie Ciri w demku technologicznym zagraniczna prasa nawet nagłówki zmieniała. Masz tutaj Drwal o tym mówi odosi się do tego zagraniacznego kanału.
Doctor Disaster
https://www.youtube.com/watch?v=CjKdjgK36Mc
https://www.youtube.com/watch?v=-49g1l28rTU - Drwal
Nie powiesz mi że to ,,są te same modele i to zależy od oświetlenia,, bo może i jest ten sam modele ale redzi dokonali subtelnych zmian w demku technologicznym ale pewnie nie powiedzą prawdy .
A ja nie wiem czemu każdy się cieszy, w sensie Tomb Raider na pewno zostanie grą legendą uwzględniając początki i pierwsze części, ale ostatnia część nie była jakaś wybitna, taka na raz i nawet się za dużo nie pamięta, a ta nowa Lara jakaś plastikowa, jak wszystkie tego typu gry.
Będziecie tak rozmyślać nad wyglądem 40 latki to nie dostaniecie kolejnej części tylko znowu będą wałkowane rebooty po raz enty.
Czyli jest tak jak myślałem. Catalyst to kontynuacja osadzona po Underworld. Więc będzie to najnowsza część w chronologii serii, wiec oczywistym jest że Lara będzie wyglądała nieco dojrzalej. Mi to tam nie przeszkadza, każdy sie starzeje, nawet Lara. A i tak wygląda Hot jak na już prawie 40 latke.
Kolejna gównoburza o nic.
Fajnie że będzie i najważniejsze że wciąż jest młoda pomimo że powinna już podchodzić pod 50tkę.
Jak dla mnie spoko. Zawsze wyobrażałem sobie Larę jako kobietę bliżej 30-40 lat niż 20stu. Ostatnia "mroczna" trylogia zaskoczyła mnie wprowadzeniem młodszej Lary niż do tej pory.
Via Tenor
Mnie tam się obie nie podobają i tyle powiem. Za ładne takie z dużymi oczami zero pazura w sobie mają. Jakieś opalone księżniczki z Bollywood.
Dawać mi tego babochłopa czy transa z obrazka, który krytykowano rok temu :D

W Catalyst to przecież cinematic, więc jej twarz w grze nie będzie tak wyglądać. To samo jest w LoA, gdy na początku pokazu na TGA widać było jej cgi twarz przed skokiem do wody, a potem w grze wygląda inaczej.
I jest piękna.
I to samo było na cinematikach w Rise i Shadow. Nie miało to przełożenia na jej ryjca w grach.
W Catalyst poza tym będzie dużo starsza, skoro to się dzieje po Underworld.
Jednym słowem lipa. Zamiast kontynuować reboot w stylu pierwszych dwóch świetnych części, nagle przypomniała im się stara seria i dostaniemy jakiegoś MILF-a z "bitch face", i takim samym "ikonicznym charakterem". No, wreszcie silna kobieta. :)