Cieszy, że gra się udała. Zwłaszcza, że to nowe i oryginalne IP. Gry z dalekiego wschodu coraz lepiej wyglądają na tle zachodnich produkcji. Oby to był impuls dla twórców z naszego kręgu kulturowego.
Wszystko spoko, ale dlaczego ta dziewczynka nosi kurtke Najmana xD
no i świetnie, świeżych, oryginalnych i dobrych ip singleplayer nigdy za wiele. To naprawdę cieszy, gdyż to pokazuje, że takie nowe gry dalej mają rację bytu :).
Co do oprawy graficzne to ja uważam, że każda gra AAA już od wielu lat wygląda tak samo także nie jest to nic wyjątkowego, a zwykły standard o którym nawet nie warto wspominać w sensie, że to jakiś ogromny plus.
Cieszy, że gra się udała. Zwłaszcza, że to nowe i oryginalne IP. Gry z dalekiego wschodu coraz lepiej wyglądają na tle zachodnich produkcji. Oby to był impuls dla twórców z naszego kręgu kulturowego.
Wszystko spoko, ale dlaczego ta dziewczynka nosi kurtke Najmana xD

no i świetnie, świeżych, oryginalnych i dobrych ip singleplayer nigdy za wiele. To naprawdę cieszy, gdyż to pokazuje, że takie nowe gry dalej mają rację bytu :).
To w końcu obciąża czy nie?
Mi na Hypervisorze gry maj! ok 8% lepsz! wydajność w porównaniu z czystym denuvo

Capcom ostatnio przesadza z tymi zbyt latwymi poziomami trudnosci. RE Requiem mimo ze zajebisty tez byl troche za latwy zwlaszcza pod koniec. Co im szkodzi dac od razu wybor wyzszych trudnosci.
Kompletnie nie leży mi ta estetyka i "japońszczyzna" w pokręconym wydaniu, ale gameplay wydawał się fajny, styl artystyczny też... muszę w końcu sprawdzić demko, może zaskoczy. :)
Monster Huntera bym tu raczej nie przytaczal bo ostatnia odsłona to straszny niewypał. Do zakupu raczej skłaniają ostatnie gry z serii RE aczkolwiek Pragmata robiona była zapewne przez kompletnie inny zespół a największe talenty pracują przy RE10 i DLC do RE9
Recenzja kusi dobrą grą, ale z drugiej strony jak patrzę na ten tytuł od czasu zapowiedzi to z jakiegoś powodu mnie odpycha. I za diabła nie wiem czemu :/ Ale może dam mu jednak szansę, chociaż na razie dzięki spolszczeniu to mnie tak Rogue Trader wciągnął, że szkoda czasu na inne tytuły.
Aż sobie ściągnąłem demo, ale już na początku dostałem gonga między oczy. Otóż ja od ponad 40 lat jak gram na pecetach, zawsze miałem przypisany ruch przód/tył postacią pod przyciski myszki. Tutaj to niemożliwe, co zmusza mnie do grania klasycznym WSADem. Ja niestety nie potrafię lewą ręką sterować protagonistą, dla mnie to męka. Więc póki nie będzie to możliwe, to niestety muszę podziękować, choć z bólem serca.
Ciekawe, myślę, że granie w takiej klawiszologii to przypadek 1 na sto tysięcy jak nie więcej.
Nawet bym nie pomyślał, że można tak grać, a co dopiero aby była to konieczność, to już granie za pomocą strzałek przy tym wydaje się normalne.
Ja znowu zadaje sobie pytanie jak można grać myszką.
A jednak ludzie grają więc przyzwyczaja się i do tego sterowania.
No cóż capcom na ten moment to moje ulubione studio,super i czekam na nastepne ich gry, mam nadzieje ze wszystkie beda po Polsku (tak znam angielski ale jednak)
Gierka wygląda naprawdę dobrze, bo to w końcu Capcom. Kiedyś zagram, choć nie na na premierę lecz nie ukrywam że po recenzjach które widziałem kilka system walki wydaje się trochę męczący. Cała reszta świetna, ale ocenię ostatecznie jak kiedyś zagram. Skojarzyło mi się też trochę z Halo gdzie u większości przeciwników trzeba było najpierw wyeliminować ich osłonę aby ubić.
Mieszane uczucia jeżeli chodzi o tą grę fabuła praktycznie nie istnieje postacie słabe , gameplay za to bardzo fajny model sztrzelania i hakowania bardzo przypadł mi do gustu gre ukończyłem w 10 godzin,optymalizacja bez DLSS i generatora klatek w 4k na rtx 5090 kreci się kolo 30 to nie jest jakiś wybitny wynik chociaż grafika jest rewelacyjna https://youtu.be/gV6dK9Zi2U0