Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do recenzji: Recenzja Marvel Tokon: Fighting Souls. "Łatwa do opanowania, trudna do wymasterowania" brzmi tu bardziej jak ostrzeżenie niż zaleta

Forum Gry Zręcznościowe
Dodaj komentarz
13.08.2026 14:31
ivelios666
1
odpowiedz
ivelios666
18
Chorąży
Image

W bijatykach "bardzo efekciarski i dynamiczny styl walk, zmuszający do ciągłej agresji." jest minusem, bo zbyt odwraca uwagę na timing i spaceing. A dynamiczna walka i "tona" efektów szybko męczy graczy przebodzicowaniem. Niestety to Arc System co jest plusem i minusem, a efektem końcowym będzie szybki deadgame (obstawiam do 2 lata, ilość graczy będzie bardzo niska co widać na wykresie Steam, że ilość bardzo szybko spada).

post wyedytowany przez ivelios666 2026-08-13 14:32:31
13.08.2026 16:49
2
2
odpowiedz
BlackTone
56
Generał

Ludzie którzy zjedli zęby na bijatykach mają inne zdanie ale przecież Michał zna się lepiej

13.08.2026 17:19
Flat.earth.truth
3
odpowiedz
Flat.earth.truth
22
Pretorianin

Dziwne bo ja mam na PC i chodzi mega płynnie oraz wygląda przepięknie graficznie :) W końcu to twórcy serii Guilty Gear! Na Meta ocena 85% od krytyków i 8.0 od graczy więc lepiej ;)

post wyedytowany przez Flat.earth.truth 2026-08-13 17:25:28
14.08.2026 12:55
AccKid
4
odpowiedz
1 odpowiedź
AccKid
57
Konsul

Może lepiej piszcie te artykuły po angielsku? Skoro i tak w tekście jest "masterowania" albo "refundować". Owszem, "refundować" istnieje w języku polskim, ale oznacza "pokrywać koszty poniesione przez kogoś innego". Gracze pokrywają koszty poniesione przez...? Przepisaliście "refund" z angielskiego tekstu i zadowoleni. "Autocombosy" czy "matchmaking" jeszcze można przeboleć, bo nie mają krótkiego odpowiednika i są powszechnie stosowane przy graniu, ale "gimmick" to już przesada. Tym bardziej, że jeszcze w ramce oceniacie tłumaczenie (i słusznie, ale przyganiał kocioł garnkowi).

post wyedytowany przez AccKid 2026-08-14 12:59:19
15.08.2026 13:50
py5znym4g
4.1
odpowiedz
py5znym4g
0
Chorąży

Nie ma czasu, ma się klikać i generować przychód.

15.08.2026 09:37
PePe PL
5
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
PePe PL
178
Generał

"Nawet główny boss, stworzony specjalnie na potrzeby gry Champion" serio, takie błędy w recenzji? The Champion of the Universe to postać z komiksów...

Odnośnie "system walki ekstremalnie mocno promuje autocombosy, co mocno zniechęca do uczenia się bardziej zaawansowanych technik. Granie w Tokona >>na poważnie<< jest dość frustrującą drogą" to powtórka z nieprawdziwej teorii często powtarzanej przy okazji DBFZ. Przede wszystkim auto combo nigdy nie zaczyna się na low, co sprawie że bronić się przed kimś kto tylko tego używa jest super łatwo. Jeśli chodzi o sam damage to faktycznie auto combo nie jest złe, w porównaniu do najprostszych combosów manualnych, ale jeśli tylko zaczniemy używać paska do wzmacniania specjali sytuacja zmienia się dramatycznie. To samo pod ścianą, gdzie manualnym combo Hulk bierze nawet 95% życia. Chociaż uważam że powinni dodać knockdown po którym można by spokojnie wsadzic superke. Większość manualnych combo ma jednak jednak elementy powietrzne, przez co bez asysty lub ściany ciężej je zakończyć superką. Odnośnie podsumowania, sugerowanie, że gra nie podbije bijatykowej sceny wygląda już na wyraz frustracji. Ogólnie parę zdań od odnośnie systemu walki wyraźnie pokazuje, że autor chciałby być dobry w tą grę, ale chyba nie ogarnia więc ją dissuje. Osobiście uważam, ze balans jest całkiem dobry - niedzielni gracze mogą poklikać używając auto combo, a prosi na turniejach mają naprawdę wielkie możliwości w temacie zarówno combo jak i mixupow. To są 2 główne targety.

post wyedytowany przez PePe PL 2026-08-15 10:02:21
15.08.2026 12:19
Czarny  Wilk
5.1
1
odpowiedz
Czarny Wilk
151
Generał

GRYOnline.pl

Wideo

PePe PL
Faktycznie, Champion jest jednak z komiksów. Mój błąd, niesłusznie założyłem z góry że nie jest z Marvela, powinienem był to zweryfikować.

Nie zgadzam się natomiast z tym co piszesz o autocombosach - te w Tokonie są w mojej opinii bardziej agresywne niż w DBZ gdzie nie dawały one takiej swobody miksowania jak w Tokonie. Takie zaczynające się od low w MTFS jak najbardziej istnieją, nagrałem na szybko przykład z Magik - nie jest to najmocniejszy autocombos, ale zaczyna sie dolnym i można go wzmocnić trzema superami pod rząd bez żadnego wysiłku.
https://www.youtube.com/watch?v=feb8to49C-w

Nie wiem też po co te ad personam na końcu, skoro na koniec dnia piszesz w zasadzie to samo co ja - amatorzy mają op autocombosy, a prosi będą wymiatać. Nie neguję tego, ja mam problem ze szczeblem średniozaawansowanym i to tutaj uważam że balans jest zachwiany przez autocombosy.

16.08.2026 17:15
PePe PL
5.2
odpowiedz
PePe PL
178
Generał
Wideo

Czarny Wilk Przyznaję do błędu – faktycznie pomyliłem się z tym autocombo z lowa. Da się zrobić jeden cios na low i kontynuować używając autocombo. Nigdy z tego tego nie korzystałem, więc mi to uciekło. Mea culpa.
Co do opłacalności autocombo – tu jednak podtrzymuję zdanie. Twój filmik wręcz to potwierdza: przepalenie całego paska (150 pkt) dla takiego dmg to marnotrawstwo zasobów. Jeśli by zrobić manualne combo, użyć 50kt na 2 wzmocnienia i 100pkt na ulti efekt będzie dużo lepszy - przykład z neta: https://youtu.be/pQkoTlL5Xxs?is=44bnelArYz8qv9hQ . I jakby co to przykładowe combo akurat nie zaczyna się od low, ale damage 40% Vs damage 70% pokazuje o co mi chodzi. Spokojnie można znaleźć coś podobnego i łatwego zaczynającego się od 2M. Żeby nie było - jak sprytnie połączysz autocombo z manualem (asysta, wzmocniony special zamiast domyślnego, podbiegnięcie), daje to spoko wyniki, ale to wciąż nic OP. Btw jak dla mnie to właśnie idealne rozwiązanie dla graczy na średnim poziomie.
Odnośnie tematu opłacalności zmiany postaci - gra ledwo wyszła więc większość ludzi czuje się pewnie dopiero 1 postacią, ale już widać, że najlepsze mixy uzyskuje się zmieniając postacie w czasie trwania specjala na blockstringu. Wiele wskazuje na to, że już niedługo każdy poważny zawodnik będzie grał 2..3 postaciami - jedna do neutrala, druga do mixa, trzecia do wall combo.
I na koniec – mój wpis to absolutnie nie był atak osobisty. Po prostu uważam, że z recenzji bije trochę zbyt duża frustracja, a samo autocombo nie jest aż tak istotne. Na średnim poziomie, w który jak mówisz celujesz, i tak wygrywa się z amatorem lepszym spacingiem, zoningiem, movementem i ogarnianiem framedaty, a nie klikaniem auto. Pozdro!

post wyedytowany przez PePe PL 2026-08-16 17:32:10
16.08.2026 17:44
PePe PL
6
odpowiedz
PePe PL
178
Generał

Z innej beczki właśnie się odbywa w USA duży event turniejowy bijatyk - CEO. Na Marvel Tokon zgłosiło się ponad 1000 graczy. Jest mega hype, każdy (kto się interesuje) zastanawia się czy wygra SonicFox czy jednak ktoś inny (np. Hikari, Leffen, Supernoon).

Forum Forum Gry Zręcznościowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl