Mi tam sie bardzo podobalo, klasyczny fps ze swietnym modelem strzelania, piekna grafika, audio tez mocne
6/10? A no tak gol wolal dac 9tke nijakkemu i nudnemu do bolu 007
Zagrałem i tak płaskiego/nijakiego strzelania i jego odczucia przez gracza już dawno nie widziałem. Autor recenzji chwali, to że przesiadając się na nowy silnik twórcy nie zmienili odczuć podczas strzelania. A dla mnie jest to największy minus, ponieważ wiele dzisiejszych tytułów robi to o wiele lepiej.
Nie grałem w oryginał ale gra jest krótka, fabularnie też nijaka i na pewno nie za taką cenę.
Dziwi mnie ocena, bo autor chwali walkę, strzelanie, movement czyli to co najważniejsze w FPSach. A tymczasem "minusy" to w większości bardziej wybaczalne błędy FPSów. Ocena nie adekwatna do tekstu.
Dla mnie 5/10. Ale z o wiele większymi wadami FPSów niż autor wymienił
Mi tam sie bardzo podobalo, klasyczny fps ze swietnym modelem strzelania, piekna grafika, audio tez mocne
6/10? A no tak gol wolal dac 9tke nijakkemu i nudnemu do bolu 007
Noi co nawet jak nie grał to co nie może mi się podobać ja grałem i to takie pierdolenie że hej że oryginał jest lepszy
Jedynie co M$ umie z tą serią to odświeżanie starych części aż do porzygu.
Miałem plan kupić, bo z HALO nigdy nie było mi jakoś po drodze, ale po wszystkich zmianach na minus sobie darowałem.
Na Steamie mam HALO: The Master Chief Collection i zacząłem chronologicznie od HALO: Reach i... O matko jakie to jest dobre! Aż żałuję, że wtedy nie interesowałem się serią HALO :)
343 (Halo Studios) nie rozumie Halo od premiery Halo 4.
Nie wiem jakim cudem Microsoft tego jeszcze niezaorał.
Wyjaśnisz mi autorze jaki jest sens grać w oryginalne Halo skoro wszystko co dobre zostało przeniesione do HCE, a oprócz tego mamy o wiele lepszą grafikę, lepsze przerywniki i masę usprawnień?
Pograłem 3 godziny w 3 posiedzenia i za każdym razem mówiłem "ostatni raz próbuje". No i do czwartego razu raczej nie dojdzie. Gra jest bardzo przestarzała w swojej strukturze - rozumiem, że te 20 lat temu mogło to robić wrażenie, ale dzisiaj niestety nuży na maksa. Strzelanie płaskie, bez żadnego polotu. Broni malutko, wrogowie nudni, historia miałka, nie czuć powagi sytuacji. Niestety sama grafika to nie wszystko w remaku gier sprzed kilku dekad. Może zrezygnowałem w złym momencie i gra ma więcej do zaoferowania, ale jest tyle gier, że uznałem szkoda nawet tych kilku dodatkowych godzin na przedzieranie się przez kolejne fale stworków wymachujących łapami niczym w grach Serious Sam.
Z dubbingiem to może to po prostu wynikać z tego, że to są ci sami aktorzy ale po prostu 25 lat starsi i z tego powodu nie brzmią już tak samo plus tego, że wtedy większość z nich stawiała swoje pierwsze kroki w dubbingu, więc grali też zupełnie inaczej niż obecnie.
Ocena zdecydowanie za niska i chyba jedna z najniższych w całym internecie jeśli w ogóle nie najniższa. To jest bardzo solidnie wykonany remaster rewelacyjnej gry z 2001 w którą jak widać nadal dobrze się gra. Multi nie jest absolutnie potrzebne, bo wszystkie mapy z Halo 1 pojawiły się w Infinite i można w nie grać często w trybach z wyłączonym sprintem i powerupami więc po co mieliby robić to samo xD. Warto czekać na remake 2, która jest lepszą grą albo trójki i reach. jedynka miała trochę zbyt monotonne zamknięte lokacje
Tak jak pisałem w innym temacie, kupię tylko na grubej przecenie aby zaliczyć choć raz. Gra sporo rzeczy robi gorzej niż poprzednie odświeżenie, a do tego dalej się trzymają już trochę drewnianej rozgrywki zamiast zaoferować coś z pokroju Halo 3. Więc to zupełnie niepotrzebny produkt. Typowe wydanie które ma za zadanie błyszczeć grafiką i logiem, a reszta to jakoś to będzie bo i tak się sprzeda.
- raceswapping NPC-tów
- zamiana facetów na kobiety
- brzydki babochłop w prequelu, która jeszcze ma czelność jechać po głównym bohaterze (dlatego gracze starają się od razu zrzucić w przepaść, żeby nie psuła gry)
- ugrzeczniony Johnson
- brak logiki w cutscenkach
- brak animacji zmiany pozycji w pojazdach
- obsrany znacznikami i innymi ikonami hud
- Cortana z męską twarzą (zeskanowaną od faceta)
- kiepska jakość dialogów
- wymóg konta MS
- cena
Grać nie zamierzam, bo ogrywałem oryginał, a później remaster, a gra niewarta jest tego, by podejść do niej trzeci raz (Reach wciąż opus magnum serii). Ale turlam się ze śmiechu, gdy czytam fragment o muzyce. No właśnie - razem z autorem pytam, jak można było zarżnąć coś idealnego, co nie potrzebuje żadnych zmian? To już trzeba chyba naprawdę się starać. Normalnie jak jakaś forma zakamuflowanego sabotażu :)
XBOX tax . Negatywne opinie graczy : nagrania dialogowe i reżyseria przerywników filmowych 🤣 Ale mają powody 😂 !!
Kolejne negatywne opinie , graczy :
słaba optymalizacja !
Przecież na ppe ukazał się artykuł o świetnej optymalizacji Halo: Campaign Evolved i chwalą !! Nawet Digital Foundry !!!
Nastepny zarzut to :
wymóg konta Microsoft
, przecież od zawsze w każdej grze z Microsoftu jest to standart !!! To teraz , po tylu latach nagle zaczęło im to przeszkadzać ?!Nastepny zarzut to :
Wysoka cena ! Gra kosztuje 249 zł ! Nowe Halo to jedna z najtańszych nowych gier !
Prawda jest taka , że to ewidentnie ustawiona akcja !! Widzę też komentarze odnośnie strzelania przepraszam ale taka prawda że strzelanie jak na 25 letnią grę jest
Super poza tym odstwacie oglądanie grifterow z tik Toka wyjdźcie zróbcie spacer na lepsze wam to wyjdzie ja gram bawię się świetnie dla mnie jest 8/10 a wy dalej płaczcie jakie to wszystko chu..e
I powtarzajcie oklepane teksty i wymyślajcie nowe coraz bardziej idiotyczne argumenty połowa tutaj komentujących napewno nie grała jeden agent pisał kiedyś że przeszedł w 3 godziny i się nie opłaca🤦
Dobra, dobra ale autor recenzji nie widzi największych plusów-Szkielet gameplayowy pochodzi z Halo Reach a nie z Halo CE dzięki czemu w grę gra się o wiele lepiej
-Dodano bardzo dużo nowych broni z gier Halo od Bungie przez co gra się fajniej. w tym kultowe ja miecz energetyczny
-Przeprojetowano nudną bibliotekę
-Można przejmować pojazdy przeciwników
dzięki tym zmianom Halo 1 zyskało dużo rzeczy, dzięki którym kolejne odsłony były lepsze.
Na minus
-zabugowane AI
-brak mp
-prerenderowane cutscenki
ogólnie jest ok i te zmiany na duży plus
Już przeszedłem, daje 6.7 na 10 , nawet przyjemny gameplay, niektóre otwarte levele robią wrażenie graficzne, ale są też często poziomy przeciągnięte i monotonne , tym niemniej w pc games pass warto ograć :) na plus całkiem dobra optymalizacja , na 5070 Ti w 4k dlss śmigało jak należy ;)