Co tu się stało? Proste. Wydali ją tak szybko. Rok temu wyszedł poprzedni Black Ops od tj. Black Ops 6. Taka sama sytuacja jak z nowa trylogią MW. MW i MWII były tak wydane, że między nimi były 2 części przerwy na Black Ops Cold War i Vanguard, a MWIII z d000py nie wiadomo czemu nie dość, że wyszło od razu po MWII to jeszcze robił je Sledgehammer. Swoją drogą myślałem, że to jednak nie Treyarch tylko komuś innemu powierzyli nowego BlOpsa.
Tak, to był problem. Wydają taśmowo miałkę co roku, ale problemem jest to, że nie przeplatali jej innym codem. No mózg coda w akcji panie i panowie
Nie jest to pusty otwarty świat znany z modułu Zombies z MW3, ale drobiazgowo zaprojektowana, wielopoziomowa strefa o skomplikowanej strukturze. Skala jest tak duża, że po raz pierwszy w historii trybu wprowadzono pojazd – ciężarówkę.
Przecież pojazdy w trybie zombies pojawiły się już we wcześniejszych odsłonach, w Black Ops Cold War i właśnie we wspomnianym MW3...
Dokładnie przecież w trybie Ognisko Zarazy, który wprowadzono w Black Ops Cold War, w którym akcja rozgrywa się na ogromnej mapie dosłownie o wielkości Werdańska z Warzone 1 są pojazdy typu ciężarówki czy motory lol.
Niekompetencja autora poraża. Może powinni dać grę do zrecenzowania komuś, kto jest zaznajomiony z tą serią.
Dzięki wielkie za zwrócenie uwagi, już poprawione! Byłem przekonany, że dobrze pamiętam te wszystkie odsłony z zombie, ale ewidentnie za bardzo zaufałem swojej pamięci - wybaczcie!
Ojej, nie obrażajcie się na autora, że pisze prawdę. To gówniana gra, do tego wsparta AI. A to, że tego gniota tak bronicie to tylko świadczy dlaczego cod wychodzi co roku i ma pieniądze.
Brzmi jak „Tarkov” w wersji lite? Niestety, tylko na papierze. W praktyce moduł ten pozbawiony jest stawki i napięcia, które definiują ów gatunek. Aktywności są tylko pretekstem do postrzelania do gąbek na pociski, a pętla rozgrywki nudzi się błyskawicznie. Brakuje tu ryzyka utraty cennego sprzętu czy satysfakcji z udanej akcji. To po prostu kolejna lista odhaczalnych zadań, która ma sztucznie wydłużyć czas spędzony w grze
Myślę, że kolega trochę za bardzo odpłynął, albo zaczyna się zachowywać jak incel kiszak, który to niby zna się na grach a tak naprawdę on opowiada o tym JAKBY TO ON CHCIAŁ, ŻEBY TA GRA WYGLĄDAŁA. I nie żebym bronił w jakiś sposób kampanię CoD BO7 (choć można wkur... dostać jak się widzi manipulacje w necie z róznymi filmikami wyciętymi z kontekstu, nikt już tam nie raczy dodać, że jesteśmy pod wypływem gazu). Ale wracając. Tzw. endgame to nic innego jak tryb co-op z poprzednich odsłon serii CoD - tam, gdzie nie było trybu zombi, był tryb co-op bądź jakieś special ops. Tu jest i tryb zombi i tryb co-op. I nie ma się tu niczego doszukiwać. Namiastka extraction shootera pojawiła się w CoD jeszcze o wiele wcześniej niż ten gatunek tak naprawdę został zdefiniowany, bo było to już w Cold War, czyli było to parę lat po premierze wczesnego dostępu Tarkova, ale nadługo przed tem za nim pojawił się wysryw gier z tego gatunku.
Chłopie, jakie to ma znaczenie, że nasza postać w kampanii jest pod wpływem jakiegoś tam halucynogennego gazu??? Nikt nie czepia się uzasadnienia fabularnego tylko SAMEGO FAKTU, że w kampanii singlowej z serii Call of Duty walczymy z wielkimi krwiożerczymi roślinami albo rzucamy w wyimaginowanego wroga 7-metrowymi maczetami z nieba xD Jaki jest powód tych wariactw to sprawa drugorzędna. Głównym problemem jest, że ktoś wgl te elementy umieścił w grze...
Jestem tu nowy, ale kiedyś byłem. Za starych dobrych czasów jak miałem 15 lat. Czy średnia wieku osób tutaj to wciąż maks 17 lat?
Z CoDami jest jeden ogromny problem, chca za ten chłam za dużo pieniedzy. Bo nie mogliby sprzedać za drobne pieniadze tych krótkich kampanii a ewentualne multi niech juz chcą ile tam chcą.
Już wyszło na jaw że kłamali na temat całkowitego usunięcia SBMM. Szukanie meczu trwa wieki a to już kilka dni po premierze, chyba faktycznie zainteresowanie gra jest niewielkie i bardzo dobrze
Ciekaw jestem czy kiedyś poznamy dane co do popularności tej odsłony. Bo patrząc na SteamDB to nie jest zbyt różowo. Premiera odbyła się tydzień temu a liczba graczy w peaku dobowym już spadła do 70 tysięcy. A pamiętajmy, że w tych 70 tysiącach są też gracze BO6 i Warzone.
Kryzys tożsamościowy to już mają od wielu lat. Kiedyś wyjście CODa to zawsze było jedno z większych wydarzeń jesieni, nawet jeżeli nie dowoził, to było o nim głośno. A teraz ledwo przymknąłem oczy, a tu z niedawno odgrywanego dla testów Black Opsa 4 zrobiła się część siódma. Niby wychodzi co roku, ale tych bardziej ceniących się graczy mało to interesuje.
I to wszystko jedynie za 3 stówki. Co daje 75 zł za godzinę. Wciąż drożej niż w Niechorzu latem... Dzięki, postoje, obejrzę jak Wagon gra kiedyś tam.
Najlepsze (najgorsze) jest to, że bf w tym momencie stał się codem. A cod stał się nie wiem czym w sumie
Ktoś się tutaj chyba wystraszył reakcji i ugiął pod presją wystawiając finalną ocenę, bo treść i plusy/minusy kompletnie nie korespondują z 5/10. Super multi, super tryb zombie, super mechanika strzelania, ale słaba kampania i jakieś tam na siłę dorzucony minusy, żeby trochę ich było, gdzie żaden nie ma realnie dużego znaczenia. Częściowe wykorzystanie tych samych assetów? Czekam aż każdy jeden sequel będzie miał za to odjęte punkty, bo to dość powszechna praktyka.
Czyta się to na takie 6,5, może 7. A jak ktoś zaniża drastycznie ocenę "bo kampania" - która nie ma w CoD znaczenia od jakichś 10 lat przynajmniej to coś mu się chyba lekko pomyliło. I to tak, jakby wystawiać powiedzmy Dispatch -3 do finalnej noty, bo jest w nim mało chodzenia. Zupełnie tak, jakby o to chodziło w wizualnych nowelach. CoD stoi od lat multiplayerem, kampania o ile już w ogóle jest, to jakiś mini-tutorial dla nowych graczy, aby się wdrożyli w mechaniki. A niektórzy dalej żyją jakimiś wizjami sprzed 20 lat. Dziadzia, pora się obudzić, czasy się zmieniły i to dawno, nikt nie kupuje CoDa dla kampanii.
Kryzys tożsamości to może mieć Wokulski, albo kuźwa młody Werter.
Ta gra to nasranie ludziom na głowy i klaty, wmówienie, że to czekolada, położenie wisienki, ukulanej z nosa, po czym życzenie smacznego i do zobaczenia.
Najlepsze co widziałem w fabule. Zagrałem tylko kilka misji. To akcja gdzie ten robot bojowy naparza gradem pocisków i rakiet, a ta gruba murzynka wybiega i wystawia protezę ręki i wszystkie pociski blokuje. Samym faktem wystawienia ręki. Nie ma tam pól siłowych czy czegokolwiek (co i tak byłoby niedorzeczne). Po prostu kuca z ręką przy twarzy lol