Zawsze mnie ten rayman odpychał. Ale to dlatego, że pierwszą grą w którą grałem z tej serii to trójka.
Wolałbym jakiś remastered dwójki(no chyba że działa pod W10)
Wszystko działa jak się czyta PCGamingWiki. Tzn. nie działa, ale są fixy.
to już trzeba by było zaglądać do pcgamingwiki w przypadku jakiegoś problemu. To jest zawsze pomocne w tego typu sytuacjach.
Ci którzy interesują się Raymanem wiedzą, że tytuł wyciekł już kilka tygodni temu. Ja pomimo tego, że gram teraz w coś innego, to kupię tę edycję dziś na premierę, aby pokazać zainteresowanie serią. Grałem tylko w wersję na PC, więc mam 4 nowe do ogrania + prototyp i 50 minutowy dokument. Muzyka odświeżona z szacunkiem ze zaznajomionym z serią kompozytorem też uważam, że jest świetna na pierwszy rzut ucha. Uwielbiam tę grę, więc będę w to mocno pykał. Mam tylko nadzieję, że edycja pudełkowa wyjdzie na PC, bo skoro wychodzi z takim opóźnieniem, to raczej jest to głównie dla kolekcjonerów, a takich nie brakuje również na PC. Co do kolejnej gry, to przecież ubisoft potwierdził prace nad nią, że będzie to AAA i choć mogła być to jedna z tych anulowanych gier, to po tym ruchu mam nadzieję, że to jednak się stanie i zobaczymy w końcu Raymana 4.
Emulacja zrobiona na kolanie.
A przynajmniej tak to wyglądało kilka miesięcy temu ;)
Bardzo słabe uczczenie trzech dekad jednej z ważniejszych ikon Ubikacji. Dla mnie mieli dwa wyjścia, zrobić nową prawdziwą część w 3D lub wypuścić porządne odświeżenie w jednym pakiecie wszystkich Raymanów jakie wydali i to najlepiej w jakimś fajnym pudełku z dodatkami. Ale wiadome że oni nawet już w marketing nie potrafią, więc czego można od nich wymagać.
No mieli jeszcze jedno wyjście, olać temat i się nie odzywać.
Choć nie ukrywam że tym razem zrobię ogromny wyjątek i kupię tą odświeżoną jedynkę jak się pojawi na GOG za jakiś czas i może na Switch bo w trybie przenośnym gra się sprawdzi doskonale. Pomysł na dodanie do reedycji innych wydań również tych z GameBoy to fajny pomysł, chętnie sobie przypomnę bo miałem.
Podoba mi się, super wersja dla osób ze słabym wzrokiem, będą mogły wyraźnie zobaczyć piksele.