A ktoś w ogóle korzystać z portów w telefonie? Jedynym chyba tylko sensowny wykorzystaniem portów w obecnych telefonach, jest podpięcie zewnętrznego dysku, by nagrywać filmy w maksymalnej jakości. Dobre 7 lat nie podpinałem pod żadne gniazdo coś do telefonu.
Słuchawki i tego typu peryferia są bezprzewodowe. Ładowanie indukcyjne, power bank na maksejfa.
Chociażby po to, by go ładować. Nie każdemu się chce podłączać ładowarkę indukcyjną, która w dodatku jest sporo droższa. A Magsafe to wciąż ograniczone rozwiązanie i nie wszystkie marki z niego korzystają.
Ja piszę ze swojej perspektywy. Dla mnie używanie kabla do ładowania, to prehistoria. W domu mam meble w wbudowanymi ładowarkami. Kładę na stoliku nocnym i się ładuje, na blacie kuchennym się ładuje. To samo w aucie, przypinam do uchwytu i się ładuje. Nie ma potrzeby ładowania kablem, bo tylko robi się plątanina. Wiadomo, że jak ktoś często potrzebuje ładować telefon w bardzo szybkim czasie, to po kablu będzie te naście minut szybciej przy telefonach, które obsługuję np. 150w.
Przydała by sie jakaś konkurencja dla apple’a i samsunga dla mnie nie ma znaczenia skąd ale po to żeby powyższe firmy przestały kontrolować ten rodzaj rynku.

Podaj nazwy chociaż dzięsieciu, ponadto ile z tych kilkuset możesz dostać na umowę u operatora bądź na kartę wszystko jedno, tu masz poniżej rynek smartphonów w PL wiec nienpisz że kilkaset jak większość z nich po prostu nie istnieje.
Nie wiedziałem że ludzie jeszcze biorą telefony w umowach na kartę. Simlocki również się na nich instaluje?
Tylko że przy dominacji apple i samsunga to jest to kropla w morzu, wiec zawsze gdzieś sie jakis wynalazek znajdzie szkoda że operatorzy ze swoimi ofertami tego nie widzą.
Zaraz będą piać, że to jest "ekologiczne".
Tymczasem prezesi latają odrzutowcami do Starbucks'a, śmiejąc się ludzią w twarz.