Oby teraz ktoś zrobił remake pierwszej i drugiej cześci bo choć czekamy na czwórkę oby 2027 rok to poczciwa trójka wraz z modami wygląda super, aż chce sie grać a w maju 2026 jeszcze kolejne dlc do trójki.
Remake Wiedźmina 1 już oficjalnie powstaje, jeśli o tym nie słyszałeś. Premiera ma być chyba po Wiedźminie 4.
Natomiast czy ja wiem czy W2 potrzebuje aż remake'u? Uważam, że gra daje radę. Wystarczyłby jakiś remaster, podbicie grafiki i port na konsole jeśli już się przy tym upierać.
Może i Remake 1 powstaje, ale już wiadomo, że będzie ocenzurowany. Nie będzie kart z dziewczynami.
Mnie ta seria gier kompletnie nie kupiła
Może zadziałało pierwsze wraźenie.Spojrzenie na bohatera.Nie ujeło mnie Lore Wiedźmińskie
Tak samo (nie lubię tego rodzaju gier aż tak, zwłaszcza pierwsze wiedźmina 1 i 2 to katorga pod względem sterowania i grania), ale pod względem kulturowym i fabularnym jak najbardziej jest spoko

"wydawca TopWare Interactive podjął decyzję o odłożeniu Wiedźmina na półkę, ponieważ seria ta nie cieszyła się zainteresowaniem poza Polską"
Racja. Poza tym każdy wie że Niemcy grają w polskiego wiedźmina, a Polacy w niemieckiego gothica
Metropolis zrobiło Archangela, gdzie w sumie jest Geralt w roli głównej. Patrząc po tym tytule raczej dobrze, że nie tknęli się prozy Sapkowskiego.
On Wam coś płaci? Bo to już któryś artykuł z cyklu "legendarny developer...".
Nie myśleliście może, żeby zamiast poziomu mułu artykułów, wrócić do tego co było z 15 lat temu i skupić się na tym co macie w nazwie?
Akurat jeśli chodzi o polską branżę, to Chmielarz jest legendą.
Współtwórca pierwszej polskiej przygodówki - Tajemnica statuetki, potem kilka lokalnych hitów: Teenagent, Książę i Tchórz, Katharsis, Gorky 17, a potem People Can Fly i Painkiller, w sumie pierwsza polska gra, która odniosła jakiś większy sukces na zachodzie. A potem Bulletstorm, Gears of War: Judgment i The Vanishing of Ethan Carter