Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Prezentacja GTA 6 to „najbardziej imponujący pokaz” w historii. Technologia i kunszt „wykraczają poza wszelkie granice”

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
28.08.2026 18:07
1
odpowiedz
dwrrr
55
Pretorianin
Wideo

https://youtu.be/X5clkotNCs0
Imponujący postęp graficzny na konsolach

post wyedytowany przez dwrrr 2026-08-28 18:19:35
28.08.2026 18:36
1.1
odpowiedz
PolskiSiepacz
19
Chorąży

dwrrr nie no super pan expert dał materiał, szkoda tylko że jedno to pc na modach drugie to konsola co ledwo zipie. Wróć z tym swoim materiałem ekspercie jak wyjdzie wersja pc, a teraz jak nie chcesz być rudy to wrzuć porównianie z x360 bo to była pierwsza wersja gta5 vs to co pokazali w 6tce ELO

28.08.2026 18:42
1.2
odpowiedz
dwrrr
55
Pretorianin

PolskiSiepacz Nie zrozumiałeś, ta konsola co ledwo zipie i tak wygląda lepiej niż GTA 5 w najlepszej możliwej jakości, niektórzy twierdzili , że nowe GTA wygląda jak V na modach, otóż nie

28.08.2026 18:44
Shadoukira
1.3
odpowiedz
Shadoukira
123
Chill Slayer

dwrrr No tak, tylko że tutaj porównywane jest GTA VI działające na zwykłym PlayStation 5 z GTA V na potężnym PC, dodatkowo mocno zmodyfikowanym graficznie. Trudno więc traktować takie zestawienie jako uczciwe porównanie możliwości obu gier.

Gdyby zestawić podstawowe GTA V z 2013 roku z podstawowym GTA VI, różnica w jakości grafiki i zaawansowaniu technologicznym byłaby ogromna na korzyść GTA VI. Trzeba też pamiętać, że materiały publikowane na YouTube są kompresowane, przez co część detali, ostrości obrazu czy jakości efektów zwyczajnie ginie.

Jeśli ktoś chce porównywać GTA VI z GTA V wyposażonym w najcięższe mody graficzne, to sensownie będzie można to zrobić dopiero wtedy, gdy GTA VI pojawi się na PC i obie gry będzie można uruchomić na podobnym sprzęcie oraz w podobnych warunkach.

Ten pokaz z GTA VI był przedstawiony na podstawowym PS5, czyli sprzęcie znacznie słabszym od dzisiejszych komputerów. Dlatego mnie jakość tej gry wcale nie dziwi. Wręcz przeciwnie, patrząc na to, że PS5 jest już prawie sześcioletnią konsolą, można powiedzieć, że Rockstar wyciska z tego sprzętu naprawdę bardzo dużo.

Poza tym sama grafika to nie tylko ostrość tekstur czy ray tracing. W GTA VI dochodzi jeszcze znacznie bardziej rozbudowany świat, większa liczba NPC, animacje, fizyka, oświetlenie, roślinność, woda, odbicia czy ilość rzeczy symulowanych jednocześnie. GTA V z modami może więc wyglądać ładniej i bardziej efektownie na PC, ale to nie oznacza, że technologicznie jest bardziej zaawansowaną grą.

28.08.2026 18:36
2
odpowiedz
WindMorro
18
Pretorianin

Grafika była spoko (chociaż są gry, które po prostu podobają mi się bardziej), ale ten klimat tik-tokowej afro-ameryki odrzucił mnie w połowie pokazu i nie mogę się zmusić, żeby dokończyć.

28.08.2026 18:41
str
3
odpowiedz
str
130
Konsul

Jak bedzie stabilne 30fps to nie bedzie co narzekac

28.08.2026 18:55
4
odpowiedz
tRikson
90
Konsul

Mówimy o tym pokazie symulatora chodzenia i oskryptowanych misji?

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl