Dokładnie, od początku plan był taki aby remake 1 był po części 4
Szczerze? To bardziej czekam na 3 dodatek do W3 i Blood of Dawnwalker niż na wiedźmina 4. No i w sumie to jeszcze na remake 1 :D
Amerykę odkryli. Kązdy co ogarnia jako tako branże i ma więcej inteligenmcji od ciastka z kremem o tym wie.
Ten 3 dodatek jest zbedny z punktu widzenia fabularnego
Nie wiem jak dla mnie to tych DLC może być jeszcze 5 bo historię można kierować na 5 różnych kierunków i nie zawsze iść zgodnie z książką. Wiesiek 3 to bardzo dobra gra i zawsze chciałem więcej zawartości niż tylko 2 duże dodatki. Mam nadzieję, że 3-ci sprzeda się bardzo dobrze i wezmą się za 4-ty.
To raczej oczywiste, że dodatek na 2027 może sugerować, że w którymś projekcie jest problem. No chyba, ze plan jest na dodatek w Q1, a Wiedźmin 4 w Q4.
Najważniejsze, żeby nie powtórzyli akcji z Cyberpunkiem - kilkukrotne przekładanie premiery, a i tak każdy pamięta, jak wyszło.
Przy okazji, skąd data wydania 2028 przy Wiedźminie 4? Przecież CDPR nie podał żadnej daty.
Po to, żeby nie powtórzyć historii z Cyberpunkiem nie podają daty premiery W4, ani dodatku na ten moment. Bo wbrew pozorom przy dodatku też może pójść trochę rzeczy nie tak. Tam w kodzie W3 po wprowadzeniu modów trochę się pewnie pogorszyło, bo W3 nie jest okazem stabilnego działania niestety w 100%. Ludziom wywala tą grę. Więc jeszcze to jest do załatwienia w ramach tego dodatku.
Dodatek miał być pierwotnie na 2026 rok szykowany, więc 2027 raczej jest znakiem, że dodatek muszą dopracować.
Ja myślę, że jakby wypuścili dodatek i W4 w jednym miesiącu, to wcale by to tak bardzo negatywnie nie wpłynęło na sprzedaż... To są 2 odbrębne historie, jedna może dawać wytchnienie po drugiej i druga może gasić niedosyt po pierwszej...
Nie zgodzę się, że danie dodatku i W4 obok siebie nie wpłynęło by na żaden. Wiele osób po ograniu jednej gry, pewnie miało by na jakiś czas dość i nie kupiłoby drugiej. Według mnie, to takie pół roku jest optymalne. Obstawiam, że W4 będzie miał ogromny marketing, który wystartuje właśnie po dodatku i potrwa pewnie ponad pół roku, choć może już na tegorocznym TGA się zacznie.
Byłyby jaja, jakby puścili premierę W4 w 2026 roku i dlatego przesunęli premiere DLC... Jest na to jakieś bardzo małe prawdopodobieństwo.
UE 5 został wybrany między innymi ze względu na to, że oferuje dużo szybsze wydawanie nowych projektów, a W4 powstaje już kilka lat.
To raczej marzenia ściętej głowy, ale nie jest to zupełnie nierealne...
Z bardziej realnych rzeczy, mogą coś mieć jeszcze do puszczenia na 2026. Coś małego, ale być może ciekawego.
Można pofantazjować co to może być ? Bijatyka w świecie CP ? Wiedźmin MMO (w to nie wierze, że to szybko wyjdzie, mimo że powstaje najdłużej)? Coś w świecie Hadara ? Kolejne Wiedźmińskie opowieści ? Film aktorski CP ? Myślę, że coś z tego oprócz pokazu DLC zobaczymy na Gamescomie.
Tak, tak. Analitycy już twierdzili, że dodatek wyjdzie w tym roku i jakoś w tym roku się nie ukaże.
Nie ma szans absolutnie na 2027. Będzie dobrze jak będzie końcówka 2028. Oni tam nic nie mają pewnie. Taka gra to teraz pewnie 5 lat to minimum a cdpr przychodził sporą rozbudowę, zmianę silnika itd. Jak to ma być coś dużego, pokroju wiedźmina 3 z większym budżetem i lepszą grafiką to jeszcze poczekamy. Będzie ciekawie jak dostaniemy Tes 6 i wiedźmina 4 tego samego roku.
Wiadomo, jest to ich nowa duża gra na nowym silniku, pewnie teraz przy okazji tego W4, tworzą różne elementy do innych gier, żeby później to szło sprawniej, przez co akurat W4 może się przeciągnąć, a to że dali dodatek na 2027, to ten Wiedźmin 4 w 2028 jest jak najbardziej prawdopodobny, ale kto wie.
Prognozy analityków zakładają, że Wiedźmina 4 w ciągu pierwszego roku od premiery zakupi od 18 do 25 mln osób.
Według moich analiz będzie to 17 do 26 mln.
analityków
🤮
Wiedźmin 4 nigdy nie miał potencjalnej daty premiery.
Tylko czy zdążą wydać W4 zanim Sony uwali płyty?
Co do remaku W1 to raczej żadnej nadziei nie ma ☹️
No tak pokazali demko technologiczne i teraz dupa gracze maja wysokie oczekiwania, zniszczą ich jak nie dowiozą takiej jakość. PS5 w 60 klatkach 😏
szczerze wolę żeby gra wyszła w 2030 ale żeby była kompletna, bez błędów i z dobrą optymalizacją.
Obstawiam, że oni dopiero co zaczęli ten dodatek robić, bo hype się robił za duży na podstawie plotek. Pewnie chcieli wypuścić coś małego, ale teraz muszą zrobić pełnoprawny dodatek na poziomie minimum Serc z Kamienia dlatego premiera dopiero w 2027.
Raczej nie wyjdzie w 2027, a jeśli wyjdzie w 2028 to zapewne będą musieli od razu przygotować wersję na PS6, bo nie wierzę że pozwolą żeby na nowej konsoli gra wyglądała i działała jak na PS5.
Zeby cos moglo sie opozniac to musi miec oficjalna date premiery. Wiec skonczcie nakrecac ludzi