Cierpliwość jest bardzo ważna. Rzucając się na premierę zostajesz beta testerem. Nie kupuje gier szybciej niż na rok po premierze.
Dziwi mnie fakt że Rockstar nadal bawi się w jakieś robienie specjalnych premier na konsole a PC, rozumiem jak było to w przypadku GTA 5 bo wtedy naprawdę konsole zyskały rozgłos ale w 2026 to każda większa premiera powinna być dostępna na Konsole i PC a nie zabawa w ekskluzywy.
Popatrzcie! On zapomniał, że to wychodzi! Taka gra, a on ma to w nosie! Ale gość!

Który raz już o tym informujesz? Znowu zapomniałeś? Kup sobie Geriavit Pharmaton.
W wakacje to się okaże czy to w ogóle wyjdzie w tym roku na konsole
Jak wyjdzie gta 6 wtedy kiedy ma wyjść to pewnie wersja pc wyjdzie tak do maja 2027. I chyba sobie poczekam. Niby mam ps5, ale mam też prawie topowy pc. Nie wiem czy chce mieć moje pierwsze przejście gry w 30 klatach. Mam ptsd po rdr2. Później kupiłem ps5 bo byłem pewny, że gra dostanie aktualizacje. W końcu nawet małe tytuły dostawały upgrady i tak minęło 5 lat xD nie łudzę się, że będzie 60fps na ps5. Za słaby procesor na grę dziejącą się w mieście gdzie jest ruch uliczny i masa npc. Chyba, że by zrobili jakiś super downgrade logiki gry. Wszystkie gry ostatnich lat bardzo słabo sobie radzą z takimi warunkami. Albo npc i świat to dosłownie makiety które na nic nie reagują i wtedy jest ok, albo wydajność leci na łeb jak tylko aktywujesz sztuczną inteligencję npc i zaczniesz z tym wchodzić w interakcje. Procesor ps5 był bardzo dużym upgradem względem ps4, ale teraz 6 lat później jest już słabiutko znowu z tym. Jak rockstar by to ogarnął, żeby gra miała 60fps i świetny obraz plus otoeczbie które raguje na nasze działania bez spadków klatek to byłbym w szoku. Ja stawiam, że będzie 30fps a jak zrobisz rozwalę na mieście to będzie spadać nawet niżej.
Dla mnie nie ma szans na tak szybką premierę GTA6 na kompy, a jak serio tak szybko wypuszczą, to spodziewam się totalnie skopanego portu.
No na pewno ma byle czym to na pójdzie. A z drugiej strony jak już w to grac to tylko ma ultra.
Jaki port? To nie te czasy, wersja na PC-ty cały czas jest w produkcji.
Akurat u R* wersje na kompy to jedna, wielka ruletka, nie ma co zakładać, ze w przypadku GTA6 zrobią dobry port.
A ja pożyczyłem PS3, dziś kupię GTA 4 i w końcu ogram na full detalach bo mój komp nigdy ma to nie pozwalał.
Przecież komputer sprzed 10 lat pozwala na to aby ograć GTA 4 już w lepszej jakości niż na PS3 i Xboxa 360.
https://www.youtube.com/watch?v=qRSGyFWICKA
Przecież komputer sprzed 10 lat pozwala na to aby ograć GTA 4 już w lepszej jakości niż na PS3 i Xboxa 360.
Nie tak do końca. Owszem, PC może mieć grę w wyższej rozdzielczości, większym zasięgu rysowania itp. ale jak to w przypadku Rockstara bywa, jak zwykle część efektów graficznych zostało uciętych w porównaniu do konsolowych odsłon. Dopiero modyfikacje od modderów przywracają to i owo.
https://www.youtube.com/watch?v=F7pTKAOkUgY
Totalnie rozumiem. Sam właśnie ogrywam GTA SA na emulatorze PS2 na kompie z rtx 4060 :D. Nie ma jak gra która została wydana z uwzględnieniem całości sprzętu i z świadomością że jakikolwiek patch to tłoczenie nowych płyt.
Co do GTA4 to już jest trochę lepiej. Ostatni mod Fuzion FX to magia. Gra działa nieporównywalnie płynniej na PC i naprawili praktycznie każdy bug i niedociągnięcie doprowadzając grę do stany z PS3 i Xbox 360. Ale jeszcze niedawno jak się chciało grać w dopracowane GTA4 to PS3 i Xbox to była jedyna opcja i tak by pozostało gdyby nie ogromna praca zapaleńców.
przeciez ps3 ma najgorsza wersje gta iv. jakie full detale, lol
sa roznice miedzy platformami, i jest to dziwne, ale nie wszystko jest na niekorzysc pc. pc ma nawet ekskluzywne duze feature'y - video editor, odpalanie swoich piosenek (stacja independence fm), cienie od swiatel aut.
Cierpliwość jest bardzo ważna. Rzucając się na premierę zostajesz beta testerem. Nie kupuje gier szybciej niż na rok po premierze.
i po co grac tylko w nowe gry? jak potem wychodzi np. dlc do doom eternal to kupujesz je osobno i na nowo sie uczysz jak to w grac? i potem jak wyjdzie kolejne dlc to znowu tak samo? co ci przeszkadza w tym graniu w kilkuletnia gre ze tak bardzo wolisz w nowe?
Będą próbowali wydoić najwięcej na online. A na PC najlepiej idzie.
To dobra wiadomość oczywiście jeśli to prawda. Najpierw zagram na xboxsie a później na PC mam nadzieję, że będzie tryb pierwszoosobowy, urozmaiciłoby to drugie przejście gry.
kupować już nowego kompa pod 6 czy jeszcze się wstrzymać?
Dziwi mnie fakt że Rockstar nadal bawi się w jakieś robienie specjalnych premier na konsole a PC, rozumiem jak było to w przypadku GTA 5 bo wtedy naprawdę konsole zyskały rozgłos ale w 2026 to każda większa premiera powinna być dostępna na Konsole i PC a nie zabawa w ekskluzywy.
Serio cię to dziwi. Mnie w ogóle. Raz że piractwo a dwa że skupiają się na optymalizacji na konsolach.
rowno premiera wersji pc z konsolowa sprawilaby ze nie mogliby sie skupic na optymalizacji na konsolach? jak to niby dziala?
i czemu jakos inne firmy wola wydawac na pc rowno co na konsole, albo nawet na pc najpierw a na konsole pozniej? jak to wytlumaczysz?
Jak zobaczą, jak ludzie grają w wersję konsolową na pecetach, to szybko im się odwiedzi robienie premier w różnym okresie czasowym
Nie porównuj innych firm do rockstara. Mają masę pracę z GTA na konsole, dodatkowo aspekt multi. Wszytskie ręce na pokład.
Jak skończą to to wtedy zjama się bardziej pc.
Oczywiście chodzi tez o hajs. Kupiłem konsole dla tej gry, kupię kompa i wtedy też kupię ponownie gta na pc :) takich ludzi jest masa.
niby czemu nie moge porownywac innych firm do rockstara? to inne studia nie maja masy pracy ze moga zrobic wersje na pc od razu a rockstar jest jakis uposledzony i nie moze?
a co niby nie wyszlo w porcie gta iv na pc? przeciez wersja na pc jest o wiele lepsza niz konsolowa. np. przypomnij ktore wersje gta iv maja video editor?
Weź już może zacznij liczyć temperaturę każde dnia i zaklep sobie wakacje, po czym wróć dopiero na jesień.
To, że Rockstar obecnie najpierw wydaje swoje wersje na konsole to tylko i wyłącznie dlatego, że dzisiaj te wersje są biedne w porównaniu z wersją PC-tową wystarczy zobaczyć różnicę pomiędzy GTA V i RDR2 na PC-ty i konsole.
Zaraz zaczęłoby się pojawiać tysiące porównań i różnych filmików przez co spadłaby im mocno sprzedaż na konsolach.
Sprzedaż na pc nie zmniejszyłaby sprzedaży na konsolach. Jaki procent graczy ma sprzęt żeby gra na full ultra?
Pierwsze co po zapowiedzi na PC będzie pytanie o wymagania a potem płacz że takie duże.
Grałem w GTA V na PS3, PS4 i pc.
Wakacje mam od 1 lipca ale będę z Majorki monitorował sytuację.
Skoro pytał 3 ludzi o dostał tę samą odpowiedź to może coś w tym jest... jednak wygrała chęć wykręcenia rekordowego zysku $ w jednym roku fiskalnym - i jak go pobiją to długo nie zostanie pobity.
Po gta5 olewam gta 6 nie inbteresuje mnie juz ta seria.Moze nie wychdzic jak dla mnie.
Napisałeś, więc jak najbardziej cię interesuje.
Raz, że od pol roku slyszę tą datę, co wiele razy już tutaj pisałem, ale nikt w to nie wierzył, a dwa, od czego jest Hypervisor, by pograć na PC wvten sam dzień, co konsole :)
3 - przestańcie to nazywać portem, bo wersja pecetowa jest wpisana od zera. Portem mozna nazwac grę Sony, ale nie GTA 6
Ja to bym bardziej był skłonny stwierdzić, że luty 2027 do dopiero będzie premiera wersji konsolowych
Najpierw beta testy na konsolach a potem normalne grywalna edycja
jak skopana? to wersje na konsole niby dzialaja dobrze?
Dla mnie wszystko jedno aż tak się nie jaram tą grą dużo bardziej The Witcher 4 chyba maj 2027.