Popatrzcie! On zapomniał, że to wychodzi! Taka gra, a on ma to w nosie! Ale gość!
W wakacje to się okaże czy to w ogóle wyjdzie w tym roku na konsole
Jak wyjdzie gta 6 wtedy kiedy ma wyjść to pewnie wersja pc wyjdzie tak do maja 2027. I chyba sobie poczekam. Niby mam ps5, ale mam też prawie topowy pc. Nie wiem czy chce mieć moje pierwsze przejście gry w 30 klatach. Mam ptsd po rdr2. Później kupiłem ps5 bo byłem pewny, że gra dostanie aktualizacje. W końcu nawet małe tytuły dostawały upgrady i tak minęło 5 lat xD nie łudzę się, że będzie 60fps na ps5. Za słaby procesor na grę dziejącą się w mieście gdzie jest ruch uliczny i masa npc. Chyba, że by zrobili jakiś super downgrade logiki gry. Wszystkie gry ostatnich lat bardzo słabo sobie radzą z takimi warunkami. Albo npc i świat to dosłownie makiety które na nic nie reagują i wtedy jest ok, albo wydajność leci na łeb jak tylko aktywujesz sztuczną inteligencję npc i zaczniesz z tym wchodzić w interakcje. Procesor ps5 był bardzo dużym upgradem względem ps4, ale teraz 6 lat później jest już słabiutko znowu z tym. Jak rockstar by to ogarnął, żeby gra miała 60fps i świetny obraz plus otoeczbie które raguje na nasze działania bez spadków klatek to byłbym w szoku. Ja stawiam, że będzie 30fps a jak zrobisz rozwalę na mieście to będzie spadać nawet niżej.
Dla mnie nie ma szans na tak szybką premierę GTA6 na kompy, a jak serio tak szybko wypuszczą, to spodziewam się totalnie skopanego portu.
No na pewno ma byle czym to na pójdzie. A z drugiej strony jak już w to grac to tylko ma ultra.
A ja pożyczyłem PS3, dziś kupię GTA 4 i w końcu ogram na full detalach bo mój komp nigdy ma to nie pozwalał.
Przecież komputer sprzed 10 lat pozwala na to aby ograć GTA 4 już w lepszej jakości niż na PS3 i Xboxa 360.
https://www.youtube.com/watch?v=qRSGyFWICKA
Cierpliwość jest bardzo ważna. Rzucając się na premierę zostajesz beta testerem. Nie kupuje gier szybciej niż na rok po premierze.