Komentarze do wiadomości: „Pokolenie Z kocha AI slop”. Były szef Square Enix uważa, że wielki sukces ARC Raiders to najlepszy dowód

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
18.11.2025 16:54
pieterkov
1
odpowiedz
pieterkov
164
Senator

Pitolenie. Jakież to były kontrowersje przy AI? Gra została w 90% wykonana pracą rąk ludzkich. Jak AI pomogło przy jakichś assetach to mi to zwisa. To nadal kawał dobrej gry, a ludzie nie lubią treści w całości generowanych przez AI z powodu lenistwa i cięcia kosztów.
Prawdziwy slop to mały procent treści AI.
Pomijam pieniaczy którym przeszkadza tekstura kodu na komputerze w korytarzu mijanym po drodze, bo akurat ktoś miał za dużo czasu i postanowił ten kod przeczytać jako jeden gracz na milion.

18.11.2025 18:23
2
odpowiedz
vayha
23
Chorąży

Nie ma dla mnie znaczenia sposób wykonania gry. Po co w ogóle ta dyskusja? Mam nadzieję że doczekam się najlepszej gry w życiu stworzonej przez AI, która będzie rozumiała moje potrzeby. Tak też będzie kiedyś z filmami. W ogóle AI będzie stanowić kiedyś fajna rozrywkę intelektualna. Będę mógł spędzać z nią czas i wypromptowac ja na moj rozwój i ironiczny humor. Jak TARS z interstellar.

18.11.2025 19:51
Felipe
😊
3
odpowiedz
Felipe
22
Messiah

Pisałem już o tym, chyba. Nie interesuje mnie, czego użyli do stworzenia gry. Interesuje mnie efekt końcowy. AI mogłoby być użyte nawet w 100%. Czy było użyte AI, czy nie, mam wywalone. Gra ma być dobra i jak będę chwalił dobrą grę, przy której produkcji w bardzo dużym stopniu pomagało AI, tak będę też krytykował gry złe, stworzone bez grama AI ;).

18.11.2025 21:53
4
odpowiedz
pawel1812
76
Generał

Co wspólnego ma AI Slop do Arc Raiders ? Przypominam, że część gry, w której wykorzystano AI to dubbing w grze...

19.11.2025 01:22
5
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Yousek
13
Legionista

Czyli kolejne segmenty piramidy teraz będą odcinać część pod nimi w ramach "cięcia kosztów produkcji". To może odrazu utnijmy wszystkie koszty i niech AI masowo generuje gry. Nikt nie byłby wtedy potrzebny.

19.11.2025 12:52
5.1
Micelius
32
Pretorianin

Słusznie! I niech boty grają w te gry! To zamknie obieg, a my będziemy mieli więcej czasu na coś sensownego!

19.11.2025 01:39
Mqaansla
6
odpowiedz
Mqaansla
46
Generał

"Były szef Square Enix"

A cóż takiego zawdzięczamy temu beztalenciu? ARC Raiders to dobra gra a nie żaden slop - cwaniczyna ma ból du* to rzuca obelgami pod pozorem bycia na czasie. Żadnych argumentów na to że to jest slop. Żadnych argumentów na to że "Pokolenie Z" kocha slop (swoją stroną takie bezmyślne generalizowanie to klasyczna charakterystyka tępaków).

Dlaczego GOL powtarza takie deb*my? Jak gościu postawi kloca na stole to opublikujecie cyfrową rozkładówkę?

19.11.2025 12:50
7
odpowiedz
Micelius
32
Pretorianin

Niestety może mieć rację - masa powtarzalnego guana może i wychowała pokolenie ludków, którzy nie odróżniają jedzenia od karmy przemysłowej... Jeśli o mnie idzie, może sobie wsadzić te kotleciki - nie tylko odgrzewane, ale wielokrotnie strawione - z powrotem w rzyć...

19.11.2025 13:13
8
odpowiedz
Ezra_x_Moses
1
Junior

Pitu pitu aż do świtu, użyli AI do kilku głosów i tyle, reszte gry zrobili ręcznie, nie dziwie się że mówi to "były" szef bo nie ma pojęcia co się dzieje w branży

20.11.2025 10:18
9
odpowiedz
getsugat
16
Centurion

No no. Ale porażkę Call of Duty: Black Ops 7 już pomińmy bo nie pasuje do tezy.
Poza tym nie wiem co kogo interesuje zdanie byłego szefa Square Enix. Skoro jest były to 1. Oznacza to że nie nadawał się na to stanowisko.
2. Jego opinia nie ma żadnego znaczenia.

post wyedytowany przez getsugat 2025-11-20 10:20:43
20.11.2025 17:24
10
odpowiedz
jointventure
16
Legionista

Ma rację, nienawidzę i nie mogę patrzeć na cokolwiek stworzonego przez AI, taka kupa niczego, ale jestem już stary...

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl