A komu to potrzebne? Grę można mieć na PC w cenie jednego energetyka, plus patche i mody. Dodatkowo pójdzie nawet na 20 letnim sprzęcie. ahhh... fanatycy konsol to jednak lubią mieć drillowane odbyty.

Już jest i gram :) W końcu mój mokry sen się ziścił. Gothic na konsoli :) I tak najbardziej czekam na Gothic 3. Ciekawi mnie jak będzie działał. Czekam bardziej niż na GTA VI 😁
Jestem ciekaw, jak oni to zrobią z Gothiciem 3.
Przecież ta gra, po setkach tysięcy fanowksich patchy i usprawnień, przeróżnych modyfikacji i optymalizacjach, dalej potrafi zachrupać na nowoczesnym sprzęcie.
5 zł mogę dać za gothic 1 i 10 za gothic 2 z dodatkiem. Gothic 3 mogę zagrać jak dadzą za dramo.
Pomyśleć, że ja kupowałem trylogię za 6 złotych na Steam, a tutaj za jedną odsłonę sobie roszczą ponad stówę....
Powtórzę to jak mantrę. Sobie i Innym ;)
Subiektywna teoria wartości:
"Wszystko jest warte tyle, ile ktoś jest gotów za to zapłacić"
Cena jest zdecydowanie za wysoka bo Remake na konsole można było cały czas dostać za mniej niż 200 zł nawet przed premierą więc różnica to kilkadziesiąt złotych, a tutaj jest tylko proste odświeżenie.
To już mogli dać równą stówkę.
Cena to kwestia dyskusyjna, bo wersję cyfrową na PS5 i XSX/S otrzymywał za darmo każdy, kto zamówił Gothic Remake jako pre-order. Bardziej chodzi o to CO dostajemy. Ponad 25 letnią grę jako port sprzed kilku lat ze Switcha z dodatkowym trybem "jakości", w którym jedyna jakość to cienie i podmienione tekstury wody. Na monitorach pewnie jakoś przejdzie, ale na tv 55' i więcej pikseloza, szkoda..
Najlepsze co spotkało konsole. W końcu zobaczą co to prawdziwa gra, a nie gnioty Sony i Microsoftu