Komentarze do wiadomości: Pierwszy tegoroczny exclusive na PS5 jest już kandydatem do tytułu najgorszej gry 2026 - ma 32 punkty w serwisie Metacritic

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
14.01.2026 09:48
Wronski
😂
1
3
odpowiedz
Wronski
36
Senator

Sony: To bedzie dobry rok z mocnym exclusivem, we are so back!

Pierwszy tegoroczny exclusive na PS5 jest już kandydatem do tytułu najgorszej gry 2026 - ma 32 punkty w serwisie Metacritic

Sony: *urwa...

14.01.2026 12:14
1.1
BlackTone
50
Generał

A co ma do tego jakie gry wydaje niezależy developer na ich konsole?

14.01.2026 14:03
Wronski
1.2
2
Wronski
36
Senator

Nie wiem jak wygladal u nich proces tworzenia i wydania ale zwykle w takich przypadkach Sony moze dac umowe licencyjna tzn. finansowac czesc produkcji czy zapewnic minimalny zysk tworcom, zajac marketingem gry przez liczne trailery czy promowanie na swoich kartach. W zaleznosci od umowy Sony zapewnia wsparcie techniczne, choc tutaj to raczej jest na papierze...

14.01.2026 17:30
1.3
BlackTone
50
Generał

Wronski A może po prostu developerzy uznali że taniej wydać grę na najpopularniejszą konsole bo nie chcieli jej wydać na PC i to bez żadnego wsparcia Sony ani marketingu

14.01.2026 09:58
2
odpowiedz
Necross123
61
Konsul

Trzeba pamiętać, że Code: Violet robiło te same studio, które robiło równie fatalne Quantum Error. To już wystarczyło, by zapaliło się czerwone światło, bo Quantum Error to był ostrzegawczy przykład, jak nie reklamować gry, która była scamem. I jak widać dalej się nic nie nauczyli.

14.01.2026 10:36
DocHary
3
odpowiedz
DocHary
86
Unclean One

PS4 sprawiło, że z starego pececiarza zmieniłem się w półkonsolowca. Niestety obecna generacja odwróciła ten trend i mam w sumie tylko parę gier do ukończenia na PS5, które już tam zacząłem dawno temu, poza tym pogrywam Split Fiction z dziećmi. Pomimo, że uwielbiałem Death Stranding, to czekam cierpliwie aż ogłoszą 2 na PC.

14.01.2026 14:09
4
odpowiedz
blazerhodon
3
Junior

To było do przewidzenia że ta gra będzie crapem (poprzednie gry Teamkill Media to robione na kolanie Unreal Engine 5 asset flip shovelware), no big surprise. W dodatku to studio blokuje głosy krytyki na mediach społecznościowych oraz stara się usuwać filmy krytykujące ich grę oraz ich zachowanie na YouTube. Mamy tutaj duchowych spadkobierców Digital Homicide.

14.01.2026 17:06
Maniek9012
5
odpowiedz
Maniek9012
81
Pivot to Profit

Ojej czyli rok temu już miałem właściwe przeczucie? Że gierka będzie miała o wiele większe problemy niż mody Rule 34 co ciekawe wywnioskowałem to z ichniejszego zwiastuna, a dopiero później sprawdzałem ich historię twórczości.
Hej w ogóle zabawna sprawa jeśli sprawdzicie niektóre stroje bohaterki w ichniejszej gierce to okazuje się że są oni jeszcze większymi seksoholikami niż entuzjaści Rule 34, dodajmy jeszcze do tego nazwy niektórych ciuszków które są trochę dwuznaczne.
Podsumowując chłopki, dziewczęta i osoby deweloperskie w zespole nie chcieli robić sobie konkurencji na PCtach bo te ciuszki można by było za darmo ściągnąć do mocno przeciętnej/niedorobionej gierki co by można było popatrzeć na pierdziawę bohaterki (swoją drogą chyba jest jeszcze szersza niż rok temu, albo mi się wydaje) by zrekompensować sobie obcowanie z tym gniotem, ale chcieli być sprytniejsi od reszty tak więc kupujcie jeśli chcecie więcej takiej patoli na konsolach.

post wyedytowany przez Maniek9012 2026-01-14 17:33:10
14.01.2026 17:10
-=Esiu=-
😂
6
odpowiedz
-=Esiu=-
220
Everybody lies

Fajny ten ex, bo pierwszy raz o nim słyszę :D

post wyedytowany przez -=Esiu=- 2026-01-14 17:10:22
16.01.2026 00:05
Link
7
odpowiedz
Link
33
Senator

Exclusive nie zawsze idzie w parze z jakości.

16.01.2026 12:54
Kerdevstesa
😂
8
odpowiedz
Kerdevstesa
39
Konsul

O tym Exie dowiedziałem się przypadkiem pod koniec grudnia. Nigdy o nim nie słyszałem. Quantum Error to nawet nie wiedziałem że takie ex wyszedł w 2024 na PS5 ?? I to do tego pudełkowa wersja. MaSAKRA.

29.01.2026 11:16
Defalt_01
😊
9
odpowiedz
Defalt_01
3
Junior
Image

Gdzie te wady ?

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl