Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Pierwszy monitor gamingowy 1000 Hz trafia do sprzedaży, poznaliśmy cenę

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
26.08.2026 10:45
Sepecha
1
1
odpowiedz
Sepecha
4
Chorąży

Pytam zupełnie nieironicznie, jest jakikolwiek sens inwestować w monitor z 1000 Hz odświeżania? Ja po pierwsze nie jestem w stanie wyczuć różnicy między 165 a 240 Hz, to raz, a dwa, mam kompa z wyższej półki, ale w niemal żadnej wymagającej grze nie wyciągam więcej niż 150 klatek. Ba, nawet ustawiam sobie najczęściej fps cap na 90-120 klatek, lepsza kultura pracy i mniej prądu połyka kombajn. A ludzkie oko też ma pewne ograniczenia w dostrzeganiu płynności obrazu. Także jestem ciekawy :P

26.08.2026 11:06
1.1
1
odpowiedz
Legalizex
96
Generał

Sepecha Ja mam monitor 240hz, ale też blokuję sobie gry na 120fps, bo powyżej tej wartości już nie widzę żadnej różnicy, zresztą w większości gier i tak więcej nie wycisnę grając w 1440p lub 4K. 90fps jest jeszcze całkiem znośne. 60fps to już dla mnie za mało, jest grywalne, ale widzę małą płynność obrazu i podświadomie drażni mnie to. 30 FPS to jakiś horror, współczuję konsolowcom którzy jeszcze w jakieś gry grają w ten sposób.

A te monitory z chorymi odświeżeniami typu 480hz? Raczej chwyt marketingowy, jedyna gra w której może wyciągniesz te kilkaset FPS to jakiś counter strike czy inny LoL (grają w to jeszcze ludzie?) odpalony w 1080p. A efekt będzie wątpliwy, jestem jeszcze w stanie uwierzyć, że dla niektórych widać jakąś różnicę między 120fps a 240fps, ale wyżej to już bajki. A te 1000Hz to już absurd.

post wyedytowany przez Legalizex 2026-08-26 11:10:06
26.08.2026 11:14
Amadeoosh
😉
1.2
odpowiedz
Amadeoosh
24
Generał

Legalizex

counter strike czy inny LoL (grają w to jeszcze ludzie?)

Naah, w CS2 jakieś 750000 (w tej chwili), w LoLu podobnie, generalnie niszowe gierki.

26.08.2026 11:16
1.3
odpowiedz
Legalizex
96
Generał

Amadeoosh Od dawna nie gram w gry online, więc nie mam pojęcia w co się teraz gra, myślałem że większość młodych już przeszła na jakieś fortnite czy coś innego 😉

26.08.2026 10:59
WolfDale
2
odpowiedz
WolfDale
109
~sv_cheats 1

To jest typowy produkt dla szpanu, patrzcie, umiemy, jacyś recenzenci to kupią robiąc darmową reklamę i przy okazji już LG ma darmowe reklamy że zrobiło taki monitor. Ekran chyba celowo ma FHD i tylko do starych gier, bo mało który obecnie tytuł z dziesięciu lat wyciśnie taki wynik.

Chociaż w sumie idealny ekran do Re-Volta, pamiętam jak wiele lat temu grałem na poprzednim laptopie i zanim zablokowałem klatki to miałem prawie 700. Więc na obecnym sprzęcie może i bym pocisnął te 1100! 🤔

26.08.2026 11:09
DocHary
3
odpowiedz
DocHary
92
Unclean One
Image

Poważnie pytam...

26.08.2026 11:21
4
odpowiedz
sabaru
39
Senator

Wątpię czy jest nawet sprzęt, który to obsłuży.

26.08.2026 11:23
5
odpowiedz
?-?-?-?
160
Last Of The Wilds

Przerost formy nad treścią.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl