Wygląda to zaskakująco dobrze, bardzo chętnie w to zagram. Szczerze to nie mogę się doczekać wyprawy do elektrowni! Ale mając na uwadze to, co było w dniu premiery wolę poczekać i nie preorderować na chwilę obecną ;)
Via Tenor
Dwójka, dobra gra. Najsłabszy Stalker:)
A co do tego dodatku to w elektrowni na pewno będzie prze klimat.
Wygląda na wyciętą zawartość z podstawki. Jak można nazwać grę heart of chernobyl i nie zawrzeć w niej serca czarnobyla czyli elektrowni i lasu? To jest podstawa stalkera.
Będzie jeszcze jeden dodatek, i oba dodatki zazębiają się z podstawką więc mieli to na pewno rozplanowane mniej więcej na etapie produkcji czy też projektowania.
Jak juz to bym porownal elektrownie do zoladka i mozgu. Serce nie produkuje energii, to tylko pompa. ;)
Tak wiec dopoki nie bedziemy miec "Guts of Chernobyl" to mysle ze damy rade.
Kurła. Miesiąc temu przechodziłem grę, w ogólnym rozrachunku mnie się podobało. Ale od Prypeci, i przez tą zjebaną ostatnią misję (nie technicznie tylko gameplayowo), nie wiem czy kiedyś do tego wrócę.
Wygląda bardzo klimatycznie, miejmy tylko nadzieję żeby dodatek nie sprawił że gra będzie w opłakanym stanie jak na premierę. Może i tym dodatkiem przy okazji naprawią wszystkie braki, których dalej w grze nie ma. Ale klimat jest jest, więc jakiś plus też jest.
Czyli dla nich "druga trylogia" to jest jedna gra + DLC? To mam nadzieję, że wzorem oryginalnej trylogii ostatnie DLC będzie o wydarzeniach po zakończeniu głównego wątku, tak jak Czyste Niebo było prequelem a Zew Prypeci sequelem.
Jaki jest "cost of hope" (w złotówkach) - i jak mocno bolą zawiedzione nadzieje - to ja już się przekonałem w listopadzie 2024.
Do tej gry jeszcze wrócę - ale na pewno nie z powodu dodatku. Za dużo mają jeszcze do zrobienia, a najważniejsze elementy - upgrade silnika Unreal Engine i aktualizacja narzędzi moderskich - nadal nie zostały wykonane mimo że były rozpisane na 2025 rok. AI nadal trzeba usprawnić - z tego co piszą moderzy, NPC-e nadal nie mają "prawdziwego słuchu", tłumik jest ozdobnikiem, w niczym nie pomaga i nie chroni przed wykryciem.
Tym, którzy czekają na dodatek również odradzam rzucanie się zaraz po premierze - jestem całkowicie pewny że będzie miał całą masę bugów które potem będą na chybcika łatać.